Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Én emlékezésem az elmúlt közel húsz évből a párkapcsolataimról !!!

 

Nos kezdjük a Zsuzsinál.

A két Zsuzsinál, amikor is az Én drága bátyám nősült ott kezdődött. Mivel nekem a felesége Zsuzsi, és Ő is barátaim, így mind két lagziba hivatalos voltam  !!!

 Nos a Zsuzsinak volt a Zsuzsi barátnője !!! És mikor vége lett a lagzinak Én és a Zsuzsi együtt jöttünk ki a temetőig. És ott Ő ment feléjük, Én meg felénk.

 De mielőtt elváltunk illedelmesen meg kérdeztem, haza kísérhetem, vagy sem.

 Persze ő nemet mondott.

 De semmi rossz szándék nem volt bennem. Majd eltelt párhónap, és akkor a bátyám felesége Zsuzsi azt mondta, hogy hát Ők a Zsuzsi barátnőjével megbeszélték, ha vesz a Zsuzsi házat, akkor majd Én átnézem nála a villanyt és az átalakítási munkákat villanyilag majd Én megcsinálom.

Milyen jó a hátam mögött megbeszélik.

Mindegy aztán elvállaltam azt a munkát. És hát neki estem vésni, fúrni, faragni. Első egy két nap mikor kezdtem a munkát az Én leendő Zsuzsimnál, aki még akkor meg sem fordult a fejemben, hogy mi lenne ha, talán barátság is vagy netán szerelem is kifejlődhetne a munkák után.

Majd ahogy egyre többet jártam a Zsuzsimhoz villanyt szerelni, valami kezdett bennem meg mocorogni, olyan kellemes érzéssel töltött el mikor a Zsuzsi a közelemben volt.

 És mikor meg azzal kedveskedet, hogy csinált nekem egy kis desszertet, meg kínált egy kis ezzel is, azzal is az olyan, olyan jó érzés volt és azt láttam, próbál nekem kedveskedni.

 Ami megvallom jólesett.

Majd aztán mikor már megmozdult bennem valami olyan érzés, ami arra késztettet, hogy sokat gondoljak a Zsuzsira már nem volt megállás. És mindig kerestem az ürügyet, mért hívhatom fel, és mért hallhatom a hangját.

 Akkoriban még nagyon mobil telefon nem volt így maradtak az utcai fülkék.

 Mindig valamit füllentetem, mért hívom fel.

 Volt mikor azért, hogy megvetem a konektorokat, persze akkor már megvetem a kapcsolókat is, de azt már nem mondtam meg neki. Mert az már egy másik ürügy volt. És így lassan majdnem mindennap felhívtam.

 Aztán jött a tetőpont.

 Azt már itt az elején elárulom. Mindég olyan lányokkal akasztott össze a sors, akiknek volt családjuk.

Nos hát egyik hétvégén mikor éppen már a vezetékeket húztam be a falba, Zsuzsi kihozta a Lacika fiát. Hú de régen volt, ma már Lacika is udvarolni jár. És ahogy húztam a vezetéket a falban, Lacika meg fogta a behúzó szalag végét és segített húzni. És azt az örömöt látni kellet volna, Lacika arcán, hogy hát Ő most a villanyszerelő bácsinak segített.

 És azt az érzést érezni, ami bennem volt, hogy hogyan tud egy kis srác ennek örülni

Hú de jó érzés volt!!

 Aztán mindig már kérdeztem egy-két szót, Lacika felől is a telefonba.

 Majd már egyre többet kihozta Lacikát is Zsuzsi, mikor mentem dolgozni.

 És Én meg mindig vittem valami kis csecsebecsét Lacikának.

 És akkor már nemcsak felhívtam a Zsuzsit, hanem kijártam a buszhoz persze mindig füllentettem valamit mért mentem volt mikor azt mondtam éppen a kereszt anyámtól jövök, és megláttam, hogy jön a busz.

 Majd volt mikor azt mondtam, hoztam a visszajáró pénzt a kapcsolókból. Így mindig volt valami ürügy és így haza kísértem és addig beszélgettünk.

Majd persze a Lacikával is kezdtünk barátkozni egyre jobban.

 Volt mikor azt füllentettem, hogy szívesen elvinném a Lacikát szánkózni, persze el is vittem. És így tényleg a barátságunk kezdett mind a Zsuzsi és Lacika majd köztem jól alakulni. Annyira, hogy utána már be is mentem hozzájuk.

Akkor ők még a szülőkkel laktak egy házban.

 Majd eleinte kicsit játszottam Lacikával !!! És Lacika egye követelőzőbb volt, és így egyre tovább maradtam már megvártam a fürdés kezdetét, majd a fürdés végét, majd a fektetést és így sorban eljutunk addig még megvártam azt, hogy Ő elaludjon.

 Persze ez idő alatt Zsuzsi és köztem a barátság is csak egyre javult. De még nem lehettet többről semmi szó. És mikor már meg, meg vártam azt, hogy Lacika elaludjon azt úgy tettük, hogy Lacika aludt középen Zsuzsi és Én köztem.

De ez talán egyszer történt meg, mert legközelebb már mikor elaltattuk Lacikát akkor már szépen átnyúltunk Lacikán keresztül, mikor már úgy éreztük, hogy elaludt, és megsimogattuk egymás kezét ez olyan romantikus volt majd aztán szépen bele merültünk egymásnak is gyönyört adni.

 Fantasztikus éjszaka volt.

 Több hónapon keresztül felvezetett szerelem kezdődött.

 Gyönyörű nappalok gyönyörű éjszakák.
 Mint az igaz szerelem olyan volt az egész.

 Aztán persze mivel még volt a Zsuzsi házán rengeteg munka ahhoz, hogy be tudjon költözni, elkezdtem szépen az összes szabad időmben a házánál tenni, venni. És mindenben segíteni, amiben csak tudtam.

 Csak, hogy jöttek a pici apró problémák.
 A nagyi a gonosz nagyi !!!

 Zsuzsi anyukájának nem tetszett az, hogy Zsuzsihoz jár valaki, jelenesetben nem egy hosszú hajú srác. Mert bizony közel húsz évig a hajam is hosszú volt, amiért kaptam elég megszólást a falunkban !!!

 És talán az egyik ok ez is lehetett, hogy bármerre kerültem párkapcsolatba mindenhol a szülők nem kedveltek.

 Igen sajnos még mindig ott él az emberekben az elő ítélet a kinézetre !!!

 Kezdődtek a kicsi gonoszságok elviselése is a nagy szerelemmel együtt.

A nagyi a Lacikát állandóan betegnek titulálta persze Én láttam, hogy csak gonosz. Volt hallgatás elég. Addig eljutunk a Lacik állandó betegnek bebeszélt nagyi miatt, hogy elkellett vinni Lacikát egy pszihológushoz pestre !!!

 Én meg mondtam Zsuzsinak, hajlandó vagyok elmenni vele, de csak akkor, ha a nagyi nem jön. Mert tudtam semmi baja a kis srácnak

. Csak a nagyi rajta keresztül próbál ártani Zsuzsinak.

 El is mentünk a pszihológushoz.

 Szépen meghallgatott mind annyinkat egyenként, majd Lacikát is !!

! Én mindent elmondtam, mi hogy történik otthon.

 És azt mondta a doktor, hogy nem akarja elhinni, mennyire jól látom a dolgokat, és mennyire jól próbálom nevelni a kis srácot. És azt mondta a végén nincs a gyereknek semmi baja, csak a nagyit kell mellőzni.

 Bíztunk abban, ha majd kikerül Zsuzsi és Lacika a saját kis vackukba, akkor sok minden meg fog változni.

 Volt egy sztori,

 amikor is a nagyi elvette Zsuzsitól a Lacikát, majd elbarikádozta az ajtót, hogy Zsuzsi ne tudjon kimenni érte a konyhába. Persze Én a dolgokba nem szólhattam bele, mind amellett, hogy minden éjjel ott aludtam Én is Zsuzsi mellet. Én csak azt mondogattam Zsuzsinak, de Zsuzsi menj ki érte, hisz a Te gyermeked. Zsuzsi valami végett tartott a nagyitól és a gyermek kint maradt a konyhába.

 Sokszor az volt, amit a nagyi akart.
 Ez nekem nem tetszett.

 De úgy voltam vele, majd ha elköltözik Zsuzsi és Lacika a saját kis vackukba, akkor majd ez is változik

. És mivel már szinte minden nap ott aludtam

. És az összes szabad időm a háznál töltöttem, azt gondoltam, ha majd költöznek Én is költözök.

 Hisz már akkor majd egy év eltelt.

 Szinte a pénzem is öltem a lakásba, hogy szebb és jobb legyen

. Nagyon sokszor volt az, ha valamit megbeszéltünk akkor az másnap mire haza értem már nem úgy volt, hanem, úgy ahogy a nagyi akarta !!!

Annyira szerelmes voltam, hogy nagyon.

 Volt olyan, hogy egy ismerős azt mondta, ha ki szedjük a kertjéből a gyümölcsfákat, nekünk adja

. Hát Én marha és Zsuzsi apja neki estünk, kiszedni az összes gyümölcsfát. Ne tudjátok meg mi munka, hú de kemény !!! Ásóval, csákánnyal és baltával, mire kiszedtük. Hát majd bele haltunk. Az első nap, hú de elfáradtam senkinek nem kívánok ilyen munkát. Őrült fáradt voltam szinte alig éltem.

 De azért este mikor már Lacika elaludt még nagyon jól esett egy szerelmes éjszaka.

És mivel sok mindent megéreztem abban az időben egyszer egy szép este, azt mondtam Zsuzsinak mi össze fogunk majd veszni, ezt még akkor mondtam, amikor a legszerelmesebbek voltunk egymásba.

 És a Zsuzsi sírt, azt mondta, ne mondjak ilyet.

 Majd volt olyan is amikor azt mondta a Zsuzsi, soha nem akar elveszíteni. Persze Én próbáltam mindenben helyt állni.

 Este sokat játszottam Lacikával reggel elvittem óvodába és olyan jó volt vissza hallani, amikor azt mondták az óvónők, hogy Lacika azt beszéli a gyerekeknek, hogy most már neki is van apukája, ami engem jelentett.

Teljes mértékben elfogadott Lacika.

 Majd aztán eljött az is amikor jött a költözés

. És véletlen, egyszer meg hallottam, amit a Zsuzsi és a nagyi beszélgetett. Azt kérdezte a nagyi a Zsuzsit, hogy akkor most, hogy lesz a Jani is költözik.

 És a Zsuzsi nem igazán válaszolt.

 Erre Én betoppantam, és megkérdeztem a nagyitól, maga szerint itt vagyok szinte minden szabad időmbe, teszek, veszek, reggel viszem a gyereket, este hozom, akkor mit kéne tennem, ha majd ki költözik Zsuzsi és Lacika

. Hát költöznöd velük, mondja a nagyi.

Akkor mért kérdezi a Zsuzsit e felől.

 Hát csak elkezdett habogni neki nem baj !!!
 Akkor ezt meg is beszéltük

. Volt olyan mikor még a nagyinál lakott a Zsuzsi hogy már akkor az Én jó anyám látta ez egy komoly kapcsolat és adott zöldbabot, amit mi a nagyi teraszán elkezdtünk apróra vágni és bezacskózni, ami persze a nagyinak nem tetszett és azt kiabálta az udvaron, hogy Janika ……… a spanyol viaszt.

 De mivel az ő portáján voltunk így Én sem szóltam Zsuzsi meg főleg, mert valamiért tartott a nagyitól. Én úgy voltam vele, majd ha kiköltözünk, akkor más lesz minden.

 Most beugrott egy szóváltásom a Zsuzsival, ami a legelső volt .

 A Zsuzsi nem tudom mért, de húzott a Lacika valódi apja nagyszülei felé, amit nem értetem, mert talán egy évben egyszer, ha meglátogatták a Lacikát. És akkor a vita azért volt, mert jött haza a Zsuzsi munkából, és leszállt a házánál a buszról. Én meg pont az elfolyt festéket takarítottam éppen a földről.

 És mondtam, jaj de jó hogy jöttél szívem, még friss a lefolyás töröljük fel gyorsan addig a még nem szárad rá, és így nem kell kaparni.

 Zsuzsi erre azt mondta Ő nem ér rá, mert sietni kell haza, jönnek a Lacika nagy szülei, persze ez nekem nagyon rosszul esett és azt mondtam neki ……. az ……. Most a házad a fontosabb a vagy a Lacika nagyszülei.

Ez volt az első vitánk.

 Én bíztam abban, ha kiköltözünk mindenmás lesz !!! Annyira marha voltam, hogy az egész lakást minden falat, és mennyezetet lekapartam, hogy kevesebbet kelljen fizetni a festőnek. Az ezeréves kormot, és büdös festéket mind lekapartam, napokig csak kapartam és előkészítetem a festőnek.

 Így is rengeteget fizettünk.

És egy lakás fel újításnál mindig közbe jön valami.

 Ha baj volt, akkor mindig mentem még másfelé is dolgozni, hogy meglegyen a pénz mindenre, hogy a lakás szebb és jobb legyen, mire költözünk.

 Ez volt az első vitánk kiköltözésig. És volt még egy, amikor a nagyi szintén bolond volt és kiabált, majd a Zsuzsi testvére nekem rontott, és meg akart verni. Azt kiabálta ez mind Én végettem, van. Aztán egy hétig nem aludtam Zsuzsinál. Majd csak minden hajnalban felkeltem és lebicikliztem ki kísértem a buszhoz Zsuzsit majd este haza.

 És egy hét múlva a nagyi szólt, hogy Ő nem haragszik rám.

 Nos akkor megint ott aludtam minden éjjel Zsuzsinál.

Majd igyekeztem minél jobban a háznál, hogy minél előbb kikerüljön Zsuzsi és Lacika a házhoz.     

És szépen el is jött a kiköltözés.

 Karácsonyt már mi hárman töltöttük a Zsuzsi házánál. Hű de rég volt és milyen jó is volt, hogy Mi hárman gyertyánál falatoztuk a karácsonyi vacsorát, de jó érzés volt.

Olyan igazi családi hangulat volt amilyennek valóban kellene minden karácsonynak lenni mindenki életében

. És így magát vette a mi kis hármas életünk

. Amiről csak Én hittem azt, hogy az lesz.

Ott laktunk szinte az ovival szemben. Zsuzsi már akkor pár háznyira dolgozott a háztól, amiben laktunk. Sokkal egyszerűbb és megoldhatónak tűnt minden

. Persze még fürdőszoba az nem volt és az udvaron sem volt kút. Szerencsére az utca végén laktunk és a közkút pár méterre volt a háztól.

 Olyan jól esett az a tudat, hogy szinte Én is úgy kezdem az életet, hogy szépen sorban majd minden meglesz.

 Mint a Mi szüleink annak idején.

 Fedél volt a fejünk felett a többit meg majd szépen sorban apránként.

 Kijártam a kútra és mindig bekészítettem a következő napra elegendő vizet.

A téli melegedést is hagyományos kályha adta.

 Volt fa mert ügye szedtünk a kertből amit már említettem azok a nagy gyümölcsfák, és még hogy több legyen erdő irtáskor vállaltunk gally szedést és mentem az erdőbe tűzi fa be teremtésére.

 Így otthon már csak felkellett darabolni a tűzi fát, hívtunk egy fűrészest, az gurigára vágta a fát, majd én meg csak hasogattam.

És mindenhajnalban mikor elmentem dolgozni akkor bekészítettem a kályhába, ha majd Zsuzsiék megébrednek, akkor csak egy szál gyufát kell gyújtani és máris ropog a tűz a kályhában.

 Zsuzsi az szereti az arany holmikat és egyik este azzal jött haza, hogy látott cegléden valami szépet.

 Kérdeztem mi volt, azt mondta egy gyűrű.

 Mire Én azt mondtam, szívem ha holnap este haza jövök és nem lesz meg a gyűrű akkor durcás leszek.

 Persze én meg vállaltam plusz melót pesten azért, hogy meg legyen az öröme.

 És mikor haza értem nagy örömmel mutatta, hogy meg vette a gyűrűt, aminek én is nagyon örültem nem-nem jegygyűrű volt, hanem csak olyan nő szépség !!!

 És csak egy dolog esett a leg rosszabbul ebben a gyűrűs dologban.

 Hogy mikor haza értem semmi kaja nem volt de még egy szelet zsíros kenyeret sem kaptam. Hát ez azért rosszul esett Én töröm magam, mint az állat és legalább az jólesne, ha haza érek várnak egy kis kosztal, de ha már csak zsíros kenyér lenne is csak Ő kenné meg az olyan igazi érzés lenne.

De nem így volt

. Majd sorra kezdtek jönni a problémák.

 Mielőtt összeköltöztünk megbeszéltük, hogy Lacika egész napos lesz az óvodába.

 Két okból kifolyólag.

 Mert mikor még a nagyinál laktunk akkor sokszor mikor nem Én mentem a gyerekért akkor a nagyi haza vitte délben, ami nem baj mért lenne baj. De tudtuk az állapotokat. Másik ok, hogy had szokja a gyerek a többiekkel való délutáni alvást, meg jobb az ha még ő ott van mi is tudjuk nyugodtabban csinálni a dolgainkat. És ez nem így lett szinte minden délben haza lett hozva a gyerek, amikor Én voltam otthon akkor Én, amikor meg dolgoztam a nagyi !!

! És ezt mind ketten tudtuk nem lesz jó megint, csakhogy ezt a nagyi határozta meg így !!!

 És sajnos Zsuzsi, nem mert neki nemet mondani.
 És így csak Én is kezdtem felőrlődni.

 És mikor Én voltam otthon akkor Én mondtam a magamét, mikor meg dolgoztam akkor a Nagyi. Zsuzsi meg kettőnk közt őrlődött.

 Addig még csak Én haza költöztem pár hónapos eggyütlét után.

 Volt olyan mikor elmentem otthonról, és pont addig a nagypapi meg jött hozzánk, mivel nem voltam otthon így a nagyinak azt mondta, hogy nem talált otthon, és ezért számon kért a nagyi persze Zsuzsin keresztül

. Nem értem mért kellene nekem beszámolni neki.

 Hát külön kis életünknek, kellet volna lenni, Én azt gondolom.

Ha az ember együtt él valakivel, akkor annak igen persze mindent elmond, de nem a nagyinak lennénk beszámolóval kötelesek.

 Sokszor volt az megbeszéltünk valamit Zsuzsival, hogy hogyan csináljuk, és másnap mire haza értem akkor meg minden úgy lett ahogy a nagyi akarta. És persze ezeket Én szóvá tettem.

De anya tegnap azt beszéltük, és ma megint az van, amit a nagyi mond.

Majd mikor már eléggé dühös voltam akkor szóltam Zsuzsinak. Zsuzsi ülj le ide velem szembe az asztalhoz. Ő leült, majd Én Zsuzsi szerinted jól mennek a dolgok mostanában velünk erre

 Ő azt mondta nem, akkor Zsuzsi beszéljük meg.
 De Én erről nem tudok mit beszélni, mondta

Ő. Ezzel meg is beszéltük.

Tehát húztuk még bírtam, és haza költöztem.

De nagyon, nagyon fájt majd egy évig nem találtam helyem a világba, minden nap mikor otthon voltam csak feküdtem és néztem a plafont. Még olyan is volt mikor egy poharat tele öntöttem valami vegyszerrel, és végül nem mertem meginni, hála a sorsnak. Őrült módon, elvoltam keseredve.

Szinte minden fájt

. Sokszor mikor hajnalban mentem dolgozni ott sírtam a Zsuzsi kapujánál, és este meg másúton mentem haza, hogy ne lássa, mikor megyek, vagy ne fussak bele, mert mikor csak megláttam egybe ugrott a gyomrom, nagyon hiányoztak

. Őrült nehezen hevertem ki !!

! De aztán valahogy csak elmúlt, vagy legalábbis halványodtak az emlékek.

 Hála a zenének.
 És utána nagyon sokáig nem volt senkim.
 
 
Márti !!!
 

Nos Békéscsabán muzsikáltunk az Ossian zenekar társaságában.

 Mivel mi adtunk minden felszerelést az Ossian zenakar részére így Én fent voltam a színpadon háttérben, és a technikára felügyeltem.

 Ha valami baj volt rögtön korrigáltam

. De valahogy tekintetem, egy lány felé vetettem.

 Ő volt a Talmácsi Márta

. Mikor összenéztünk, látszott van valami, ami kell mindkettőnknek a másikból.

 De mivel láttam, hogy a barátja vagy legalábbis egy férfi társaságában van így csak fantáziáltam.

 De nagyon sokszor összenéztünk, és mintha nem is a koncerten lennénk, csak bámultuk egymást, és bizseregtem belül.

 Olyan érzés volt bennem, amikor őszintén jön valami jó érzés egy másik ember iránt.

Tekintetem csak a Mártin volt.

 De közben a technikára is figyeltem fél szemmel. Ha baj volt abban a pillanatban korrigáltam.

 Majd vége lett az ossian előadásának.
 

 És a mi jöttünk, végig a koncertünk alatt mintha a Mártinak játszanék csak, olyan jó volt, és nagyon lelkesen muzsikáltam.

 De láttam ott az a srác, és az a Lány teljesen idegen életemben először láttam. Pedig akkor már sokadára voltunk muzsikálni Békéscsabán.

 És soha előtte nem volt ott a Jones koncerten a Márti.

 Majd vége lett a koncertnek és elkezdtünk pakolni.

 De közben észrevettem, hogy a Márti és a baráti köre kint iszogatnak a büfében. Pakolás közben oda szottyantam hozzájuk, és meg kínáltam őket a pogácsából amit még jó anyám sütött, és elvittünk csemegézni az útra.

 Majd szépen mindenki ment a maga kis életéhez vissza, ki merre élt az országban.

Teltek a napok hetek hónapok.

 És mivel olyan jó érzéseket váltott ki belőlem Márti így sokat gondoltam r

á. Majd mikor már tudtam, hogy megyünk megint Békéscsabára, akkor sokat gondoltam arra milyen jó lenne, ha ott lenne megint a Márta.

És mikor megérkeztünk csabára pakolás közben sokat kerültem fordultam a büfé részben, hátha ott a Márta.

 És ott volt bizony eljött de akkor már egyedül.

Mert akkora már külön volt attól a sráctól, akivel akkor volt ott először csabán mikor megláttuk egymást

. Minden meg mozdult bennem, ami jó érzés elfoghatja az embert.

 Azt hiszem szerelmes lettem beléje, mikor először megláttam.

Ezek azok az érzések, amit nem tud az ember irányítani, jelen vannak, és csak azt érzed jók. Majd aznap este megismerkedtünk.

Elég érdekes este volt, mert akkor Pokolgép Jones és Zdarkblade volt a csabai 68-as klubban. És mi még másnap mentünk Köröstarcsa felé muzsikálni.

 Nos megismerkedtünk.

 És megbeszéltük hogy le fogok utazni, mint magán ember csabára és a találkozunk

. Így is lett párhétre rá leutaztam Csabára és találkoztunk.

 Sétáltunk, majd megbeszéltük, hogy legközelebb Orosházára megyek le hozzá ill hozzájuk. Mert neki meg két családja volt egy jányka és srácka.

 Mikor leutaztam Orosházára az még délelőtt volt mikor megérkeztem és délben elmentünk együtt a két kis manóért az oviba.

 Hiszitek, vagy sem ahogy kihoztuk Őket az oviból, szinte rögtön elfogadtak

. Próbáltam jól hozzájuk viszonyulni, És mire haza értünk már szinte barátok voltunk a két kis manóval.

 Vajon merre vette őket a sors talán már nem is emlékszenek rám.

 Még aznap mikor kimentünk a lakásukho

z. Elmentünk egy kis boltba és vásároltunk pár dolgot. A boltba szinte le rít rólunk milyen fajin családka vagyunk.

Még meg is jegyezték milyen aranyosak vagyunk, mert mi hárman voltunk bent a boltba, két kis manó és én !!!

 Persze könnyű volt mondani rólunk, azt amit mondtak mert nem ismertek, hisz a Márti is azon a héten költözött Orosházára, így nem tudta senki, hogy Én nem vérszerinti apjuk vagyok a kis suhancoknak.

 Csak a viselkedést látták és azt jónak vélték és ezért mondták, hogy olyan aranyosak vagyunk

. Majd jöttek a mézes hetek.

 Próbáltam jól viszonyulni a kis suhancokhoz és az annyukhoz.

 Jó érzés volt, hogy úgy éreztem, tartozok valakikhez.

 Esténként sétáltunk játszottunk, és szépen mesét olvastam nekik alvás előtt.

 Olyan volt, mint valami filmforgatás

. Gyönyörű szép szerelemnek indult.

 Akkor az életem úgy jónak tűnt.

 Két nap bp meló egy nap Orosháza, egy nap újszilvás.

 És hétvégeken koncert.

 Mikor hoztam szüleimnek a kis suhancokról fotót, nagyon tetszett nekik is a két kis manó. Aztán amikor lent voltam Orosházán, mindenben, amiben tudtam segítettem Mártit.

 Volt olyan reggel, amikor lekéstük a buszt befelé a város felé és gyalog sétáltunk be az óvodáig, Márti nagyon szépen nevelte a gyerekeket.

Ritka szót fogadó gyerekek voltak és soha nem elégedetlenkedtek.

Olyan jó volt velük minden.

Teltek a hetek és már pár hónap is eltelt tán, mikor március 15,ét írt a naptári év.

 Szó nélkül leutaztam Orosházára.
 Úgy voltam vele meg lepem őket.

 Sokszor volt hogy még késő este is leutaztam hozzájuk és másnap vissza pestre, éjszakás műszakra. Mártinak akkor még nem volt mobil telefonja így nem tudtam értesíteni, hogy megyek. És különben is meglepetésnek szántam. Mivel ünnep nap volt, elég rossz olyankor a közlekedés, és elég későn értem le Orosházára. Ráadásul még Mezőtúron mindig át kellett szállni egy kis vasútra. Nos megérkeztem Orosházára úgy este hét körül. Akkor tényleg úgy éreztem sinen van az életem volt zenekarom, magán életem, munkahelyem, és rengeteg ismerősöm.

 Keresztül kasul az országon de jó is volt.

Majd mivel ünnep volt így nem volt busz ki az üdülő körzet felé. Mert a lakás olyan tíz km-re volt a várostól. Neki vágtam gyalog volt vagy félkilenc mikorra lakásra értem.

 Úgy voltam vele, ha a nem lesz is otthon Márti, akkor megalszom és másnap vissza pestre. Mert éppen lehet elutazott a szüleihez, hiszen nem ígértem megyek. Megérkeztem, nyitnám a kaput, de nyitva volt

. Majd hallom halkan szól a rádió.

 No mondom magamban, itthon van, csak lehet már alszik, hiszen fáradt.

 No majd szépen meglepem.

 Nyitnám az ajtót hát kívül volt a kulcs az ajtóban.

 Egy kicsit meg bosszankodtam, mert megbeszéltük a kapu is és az ajtó is legyen zárva, hisz még nem tudjuk kik laknak és milyen környék, így óvatosságból kértem legyenek mindig zárkózva.

 No mindegy beléptem az ajtón, felkapcsoltam a villanyt, fel akasztottam a kabátom, és erre ki jött az alsó szinti szobából a Szabina lány a Márti barátnője.

 Köszöntünk egymásnak, levettem a cipőm. Majd benéztem a szobába.

 És láttam, ott van egy srác.

 Gondoltam Ő az osztás nevű srác, mert a két lány sokat beszélt róla.

 Köszöntem neki, aztán kérdeztem a Szabinát, Márti ??

 Fent van, mondja Ő.

 Meglepetés nem tudja, hogy jövök, mondtam neki.

 Szabina gondolta majd lesz neked meglepetés, csak menj fel az emeletre.

Nos felsétáltam.

 És mikor kinyitottam az ajtót csak annyit tudtam kimondani a számon, hát gyerekek ez most nem jött össze.

 Ketten feküdtek az ágyban

, Márti és számomra ismeretlen férfi.

 Fel sem fogtam hirtelen.

Majd azt már tudtam nekem itt már semmi keresni valóm.

 Lejöttem az emeletről, és leültem, az udvari hintára.

Márta gyorsan összeszedte magát és utánam rohant. Majd akart magyarázkodni, nincs ezen mit magyarázkodni, válaszoltam.

 És megkértem hozza le azt a pár személyes holmim, ami volt.

 Majd még leért a cuccommal.
 Gondolkodtam.

 A legjobb esetben éjfélig nyitva egy kocsma és utána hova megyek, talán az utca, vagy az állomás. Öreg vagyok én már utcán kóborolni, vagy állomáson csövezni. Mikor leért addigra kitaláltam. Mondtam neki, nézd Én most ide több száz kilométert utaztam, Én még ma éjjel itt alszok, döntsétek el lent vagy fönt lesztek de én még ma éjjel itt alszom. Fűtött lakás ez volt a legjobb döntésem, mintsem az utcán vagy az állomáson csövezzek a márciusi hideg éjszakában.

 Ők úgy döntöttek lent lesznek, Így Én fent aludtam, Ők még elég sokáig dorbézoltak.

 Én meg ideges voltam, de nagy sokára elaludtam, Reggel hatfelé felébredtem és leutaztam szegedre, majd fel pestre és folytattam életem tovább Márti és a két kis suhanc nélkül.

 Fájt ez is sokáig de csak túl éltem.

Sokat segített, hogy dolgoztunk sokat a zenekarral akkoriban.

Vajon már mekkorák lehetnek a kis suhancok, és vajon hányadik apjuk lehet már azóta.

! Ez már nem az én ügyem de emlékezni azt még csak szabad. Csak azt nem értem az ilyen ember, hogy számol el a gyermekei felé. Nem hinném, hogy ez kis emberkéknek jó dolog, ha mindig mást látnak az annyuk mellett.

 Majd megint sokáig egyedül voltam !!!
 
Tünde !!!
 

Hát ez egy érdekes história !!!

Ő férjnél volt mikor próbáltunk a zenekarral, volt hogy odajött egy srác az ajtóban hallgatózott és nézett minket !!!

Nem ismertük, mert nem Újszilvási származású.

Majd később mikor már többször is jött meg ismertük

. És kiderült nős, három gyermek apja !!!

Aztán valahogy néha a próbára eljött a felesége is.

 Semmi különös nincs abban, ha egy próbára bárki benéz és örül a játékunknak !!! Aztán volt hogy már koncertünkre is eljött a srác és a feleség Tündi !!! Valami megmozdult bennem valami érzés elkezdett kíváncsivá tenni Tündi irányába. Koncerten soha nem mertem a Tündire nézni, nehogy a férj azt higgye, nézem a nejét !!!

 Aztán már egykét házi buliba is eljöttek !!!
 Nos ott kezdődött az egész !!!

Nem mertem úgyszintén Tündire nézni, nehogy azt higgyék, tetszik nekem !!!

Majd másnap kaptam egy sms,

 És kitől hát a Tündétől.

Én aznap mentem dolgozni éjszakára és egész délután sms váltás volt köztem, és Tündi közt !!!

 Mire este lett kiderült ez szerelem kettőnk közt !!!

 Majd aztán szépen egybe gabajodtunk !!!

 Elmentem hozzájuk és azt mondtam a férjnek, Tündi ma nálam alszik !!!

 Mondta a férj, aludjon, úgyis azt csinál amit akar !!!

 Elég rossz volt kettőjük közt a kapcsolat és Én jöttem kapóra Tündinek de nagy marha voltam !!!

 Mert olyan marha voltam azt hittem tényleg érez valamit irántam !!

 Majd aztán kétszer háromszor nálam aludt és Én marha még felvállaltam volna három gyerekkel !!!

 Aztán egy pár hétig oda jártam majdnem úgy volt hozzám költözik a gyerekekkel !!!

 Ha az ember szíve megbolondul nincs megállás !!!

Semmit nem néz, csak rohan vakon a buta szerelem után !!!

 Volt mikor csemegéztünk a konyhában a férj meg bent volt a szobában !!!

 Szilveszterkor Békéscsabán játszottunk és lejött Tündi és a férj !!! Én marha meg megverekedtem a férjel szilveszterkor !!! Már nagyon be volt rúgva és menni akart öngyilkosnak !!! Én meg neki rontottam és ugattam vele, hogy milyenbarom és az alkohol fontos neki !!!

 És éjfélkor ki hívta fel a Tündi gyermekeit csak Én hogy boldog új évet kívánjak nekik !!! Milyen szívtelen szülők vannak !!!

Hazafelé én a férj és Tündi egy fülkében utaztunk, mert akkor sokan mentünk Szilvásról a szilveszteri buliba és a csapat fele vonattal ment !!!

 És emlékszem a férj próbált aludni én meg vele szemben ültem és a Tündi a fejét az ölembe hajtotta !!!

 Eltudjátok képzelni, mit érezhetett a férj, mert akkor én sem, csak mentem a hülye szívem után aki azt hitte szerelemes a Tündi beléje !!!

Majd egy koncertünkre eljött Tündi Bonyhádra a férj nélkül !!! És én meg már akkor tudtam, nem is szeret engem hanem egy másik srác után kújtat !!!

 És akkor is az végett jött le, és később azzal is lefeküdt !!!

De akkor én még bolond voltam, és felmásztam a villany oszlop tetejére, és le akartam ugrani !!!

 Odajött a testvérem Zoli, és azt mondta, Jani

Én nem bánom, mit csinálsz, de itt ne tedd meg, mert Én nem számolok el anyádnak holtesteddel !!!

Majd egy kicsit megnyugodtam, és adtunk egy nagyon jó koncertet !!!

Aztán ismét folytattam életem tovább megint egyedül

. Még egy darabig mint barátok beszélgettünk Tündivel, de ez volt életem legcsúnyább szégyenteljesebb kapcsolata !!!

 Amit legszívesebben kitörölnék egész életemből.

 És Én marha olyan barom voltam pénzt is adtam kölcsön Tündinek, hogy legyen jogosítványa és még az autó első részletét is én fizettem ki, hogy legyen kocsija amit azóta sem kaptam vissza !!! Sőt még pesten is rohangáltam hogy legyen kocsija. Mekkora egy barom voltam !!! Micsoda buta módon tud az ember viselkedni, ha azt hiszi, szeretik a szívét !!! Emberi mivoltját !!!

 Ezután aztán nagyon sokáig egyedül voltam !!!
 
Szilvike !!!                    
 

Hát ő volt az, aki a legjobban átvert !!!

 Még majd másfélévig iszom a levét ennek a kapcsolatnak !!!

 De ez volt akkor is legszebb még működött !!!

Persze itt is voltak gyerekek két fiút neveltem !!! Mikor éjszakás voltam és reggelente utaztam haza Újszilvásra egyszer csak megjelent a buszon egy lány !!!

 De hát semmi nincs ebben. Igen csak ez a lány aztán majdnem mindig a buszon volt mikor mentem haza Újszilvásra. Majd aztán láttam, hogy Újszilváson leszáll, és az óvodába megy !!!

 Még ekkor sem volt semmi különös !!!

Csakhogy aztán egyre többször, hogy láttam valami megindult bennem majd egy évig, szenvedtem ezzel az érzéssel.

 Mindig mikor már mentem haza a busszal figyeltem vajon jön vagy nem !!!

 És ha nem jött azon rágódtam magamban, vajon mért nem jön !!! Mi lett vele de ekkor még a nevét sem tudtam, de azt sem vannak gyermekei.

 De legfőképpen még azt sem hogy a valódi nagyapja az én mamámnak volt a férje már a második az én mostoha nagyapám akit mi Gál Tatának hívtunk. Az a Szilvi édesanyának volt az igazi apja !!!

Hogy milyen véletlenek vannak !!!

 Nos ott tartottunk még mindig a busznál.
 Egyre többet kezdtem gondolni Szilvire !!!

Annyira hogy már nem bírtam magammal.

 És már ott tartottam elmegyek az óvodába, és szerelmet vallok neki !!! Már addigra annyira éreztem valami csodálatos érzést. De aztán mégsem mentem le az oviba. Mivel már láttam, hogy néha hozza a fiút, valamelyiket így volt sejtésem de nem tudtam van-e férje !!!

 Majd egyszer beszélgettem egy barátom felségével és valahogy felmerült a Szilvi, és akkor azt mondta a barátom felsége nincs férje a Szilvinek.

 Így megterveztem a beszélgetést Szilvivel.

Kimentem ahhoz a buszhoz, amivel haza járt délutánonként !!!

 És Én is felszálltam arra a buszra, majd kilestem Szelén hol száll le, és jöttem vissza a másik busszal. És legközelebb rá párnapra ismét mentem a busszal, amivel Szilvi.

 Majd mögé ültem és tudtam lesz egy átszálló, de mielőtt át kellet szállni a buszról.

Meg kérdeztem tőle. Ne haragudj szelére erről a buszról át kell szállni !!!???

 Ő válaszolta igen és így elkezdtünk beszélgetni

. Majd mentem egy párnapra ismét és akkor már megadta a telefonszámát és elkezdtünk smst írogatni egymásnak.

 És aztán meg beszéltünk egy találkozót.
 Majd rá párnapra ott aludtam nála !!!

Gyönyörű éjszaka volt.

 Egy nagy csokor virágot vittem.

 És másnap egésznap smst írogattunk egymásnak !!!

 Éreztem ez valami szépnek a kezdete és a mai napig az összes sms amit mi váltottunk egymással összegyűjtve őrzöm.

 Majd egy évig csak gondoltam sokat Szilvire mire megkezdődött egy csodálatos szerelem. Ami rögtön a kezdetek kezdetén nem volt könnyű.

 Szilvi elmondta anyukájának, van egy srác, aki szimpatikus neki de hosszú a haja !!!

 Itt kezdődött az egész harc ellenem a szülők részéről.

 Mikor mentem az első időkben Szilvihez mikor telefonált az anyukája hogy elmenne Szilvihez akkor Én kisétáltam az útra és mikor telefonált Szilvi hogy elment az anyukája akkor vissza mentem hozzájuk !!!

Mert ugye akkor már kezdtem megismerni a két kis suhancot !!!

 És mikor már kicsit jobban barátkoztunk a suhancokkal, és jött a nagyi akkor Gergő sírt, hogy hova bújtassák a táskám, és hova bújjak én, mert jön a nagyi !!!

Ők is látták baj van a nagyi részéről

. De még csak gyerek fejjel tudták ezt felérni !!

! Volt mikor hívta nagyi Szilvit, hogy eljönne de ugye kislányom nincs nálad senki, persze rám gondolt !!!

Olyankor mentem az utcára !!!

Egy alkalommal meg az történt, a nagypapa berohant, egy idős bácsi Szillvihez, az előzmények az volt mikor Szilvi anyukája haza ment azt mondta a nagyapának már megint ott van Szilvinél az a huligán.

 Mert ugye sokat panaszkodott az anyukája a nagyapának.

 Az meg elrohant Szilvihez és úgy kiabált velem, mint talán senki az állattal.

 Nagyon csúnyán beszélt velem kiabált hogy takarodjak onnan van-e nekem lakásom értem e már valamit el az életben. Van-e esetleg biciklim meg ilyen hasonló butaságok.

 Persze én ezért nem bántottam Szilvit, mert tudtam ez alaptalan.

 Csak a szülői harag volt a nagy papiban.

 Aztán mivel én nem tágítottam, így muszáj volt a nagypapinak is elviselni és képzeljétek egyre nagyobb barátság alakult ki köztem és a nagypapi közt.

 Mi előtt meg akarnál változtatni, előbb ismerj meg talán.

Majd szépen lassan próbáltam be illeszkedni !!!

Aztán nagy nehezen nem fogadtak el a szülők, de elviseltek !!!

Azt gondolták az én hosszú hajammal csak szégyent, hozok a családjukra !!!

 Még mindig az a nyomorult elő ítélet !!!
 Mikor lesz ennek vége !!! ???

 Nos kezdték megszokni a szülők a jelen létem !!!

 Mert bizony Szilvi csak szerelmi érzéseket sugallt szülei felé rólam !!!

 Nagyon szerelmes volt belém legalábbis azt mondta !!!

Csak jókat mondott rólam de ettől még szülei utáltak engem !!!

Majd szépen sorba kezdtem rendet tenni a mi kis környezetünkben !!!

 Rendbe vágtam az udvart majd kifestettem a lakást !!!

 Közben éltem a szerelmes napjaim !!!
 Örült szerelmes voltam !!!

Minden nap szerelmes sms-eket írtam Szilvinek !!

! Mielőtt munkába indultam ki készítettem a kávét csak megkellet neki melegíteni, és ha volt módom egy kis virágot is készítettem mellé, és pár sort papírra vettem menyire szeretem !!! Ha már fent voltam pesten felhívtam csak legalább annyira, elmondhassam neki mennyire szeretem !!!

 És mielőtt lefeküdt küldtem neki egy szerelmes smst !!!

 Nagyon szerelmes voltam !!!

Pár hónap után lakást akartunk venni !!! Persze hitelre !!!

De a bankok azt mondták, csak akkor adnak pénzt, ha két házat zálogba rájuk írunk !!!

Csak azt lehetet volna amit veszünk, és azt amiért megküzdöttem amiben ma is élek !!!

 De én azt amiben ma is élek, nem voltam hajlandó és így nem tudtunk venni lakást !!! Amiben akkor laktunk az egy szolgálati lakás !!!

Szilvi kapta a hivataltól !!!

 Közalkalmazott levősége miatt !!!

 Mikor kifestettem a lakást Szilvi sírt aztán kérdeztem mért sír, azt mondta még soha nem volt ilyen szép a lakása.

 Mikor rendbe vágtam az udvart, szintén megjegyezet még így nem nézett ki soha az udvara. Volt mikor haza jött és láttam rajta baja van, kérdeztem tőle, és azt mondta a szülei még mindig nem bírnak engem elviselni.

Pedig semmit nem tettem ellenük mégsem szerettek.

De nem volt mit tenniük muszáj volt elviselniük mert Szilvi nem tágított mellőlem és Én meg egyre jobban bele ástam ebbe a kapcsolatba magamat.

 Egyűt jártunk strandokra, iskolai rendezvényekre a lurkóknak.

Egyűt vittük a lurkókat oviba, suliba.

Szilvi nyugodtan elmehetett bármi munkahelyi ovis megbeszélésre, hisz ott voltam és vigyáztam a lurkókra.

 A gyerekekre viszont sajnos mindent rá hagyott, ha bármi csíntevést csináltak, soha nem szólt rájuk. Én viszont próbáltam egy kissé hatni a fiúkra, ha rosszat cselekedtek bizony rájuk szóltam. Ami Szilvinek rosszul esett. Egyszer Szilvitől meg is kérdeztem, mit tanítanak Szarvason az óvónő képzőben, mert annyira a gyerekekre hagyott minden csíntevést.

 Persze a gyerekeknek sem esett jól, hogy ha rosszat cselekednek rájuk szóltam.

 De csak ha rosszat csináltak.

Viszont esténként mesét olvastam nekik, meg vártam még elalszanak.

 A Gergő csak úgy tudott elaludni, ha ment a tévé vagy valami mesét nézett a videón

. És persze ezt én megvártam. Szépen betakargattam, ha már el aludtak.

 Persze külön szobájuk volt. Így csak óvatosan be néztem, alszanak vagy még fent vannak, mert ha fel volt még valamelyik lurkó akkor ha észre vettek még később aludtak el. Ha meg már véletlen, kikapcsolt a tv, és még fent volt valamelyik srác akkor vissza kellett kapcsolni a tv, vagy videót.

 Reggelente Szilvi mindig az ágyba vitte a lurkóknak a reggelit.

 Amit én nem értettem.

 És mivel én nem bírom elviselni a macskát lakásban, így ez is hozott némi negatívumot ebbe a kapcsolatba.

 Reggel attól irtóztam mikor a Szilvi a reggelit az ágyba vitte a lurkóknak, és azt ők fekve ették majd a másik kezükkel meg az ágyban a cicát simogatták, no ettől nagyon rágtam magam.

 És mikor nem voltak otthon rosszul bántam a macskájukkal !!!

Volt egy cicájuk amit kivittem a határba, és elengedtem.

Jó messzire vittem nem találjon vissza szerencsétlen macska.

Nem a macskával volt bajom, hanem azzal hogy lakásban nem bírom elviselni és azt meg főképpen, ha az ágyra fel is mászik. Arról nem is beszélve, ha az asztalra, amit mi használunk enni. Volt mikor bele falatozott a cica a kajánkba.

 No, az ilyenektől feláll a szőr a hátamon.

Ilyen ügyekből kifolyólag kezdtek nézet eltérések lenni köztem és köztük.

Van igazság abban lakva ismerni meg a másikat.

 De azért a magam módján próbáltam alkalmazkodni. Mert azért csak úgy éreztem ők a családom, és velük élem le az életem.

 Már a szülők is enyhültek kissé, mert már malac vágáskor is ott voltam és segítettem.

 Ekkor még őrült nagy volt a szerelem kettőnk közt !!!

 Viszont a Szilvinek volt egy szülei által épített lakás is amibe még sajnos nem lehetett be költözni.

 És mivel a Szilvi anyukája nem szeretett  így mikor eladták a házat az árát nem adták oda !!! Pedig hát az a Szilvié volt és még a szocpolt is lenyúlta az annya. Persze ezt Én kérdezgettem szívem hol a pénz de Ő szintén hasonló módon félt az annyától mint a Zsuzsi !!! Így persze hogy én sem, akartam a házunkat rá íratni a bankra.

Mondtam Szilvinek ha megkapná a pénzt legalább a szocpolt akkor már talán lenne kiindulópont a ház vásárláshoz, vagy ha még netán adna a 6milióból amért eladták a házat. Azt gondoltam az Szilvit illette volna !!!

Nem gondoltam azt, hogy abból nekem bármi is járna de gyerekeknek és Szilvinek igen !!! Mivel ők így gondolkodtak én sem törtem magam azon legyen egy külön saját házunk. Renbe raktam azt amiben voltunk, és élveztem az akkor még szerelemben működő kapcsolatot.

 Volt egyszer egy vitánk

Szilvivel azt beszéltük meg elmegyünk a bankba egyűt és meg érdeklődjük a ház hiteleket.

 De ez nem így történt, a Szilvi anyukája addig szekálta Szilvit még én mentem el egyedül meg érdeklődni és előtte éjszaka mi Szilvivel összekaptunk azon, hogy azt beszéltük meg együtt megyünk, és mégis nekem kell egyedül menni.

 No akkor kellet volna összepakolni, és haza költözni.

De nem így lett.

 Csak őrlődtem a szülők miatt, meg próbáltam szebbé tenni a lakást amiben laktunk.

 Aztán egy szer csak azt találtam ki ha vennénk fel 1milliót akkor ha Szilvi megkapná a szocpolt az szüleitől akkor össze raknánk és oda adnánk egy pénzforgató embernek szép kamatra.

 Jól hangzott, mert volt egy srác aki 1milióra egy hónapban hozott volna 80ezer forintot.

És én azt gondoltam ez szinte két év alatt rengeteg pénzt hozna !

 Így felvettünk 1milliót.

De aztán kezdtem azt érezni nem megbízható a srác és így a pénzt nem adtuk oda.

 Egy pár hétig őrizgettük otthon majd én vissza vittem a bankba és leköttem.

 Így volt 1milliónk.

 Mert ugye 1,2 vettünk fel de 200000 rögtön elköltöttünk.

 Még jó hogy beraktam a pénzt, mert rá párnapra jött ez a srác a pénzért de mi Szilvivel megbeszéltük, hogy berakjuk És ez is rosszul jött ki mert Szilvit hívta az annya, hogy jön a srác ebből is volt vitánk.

 Mert ezt is az annya intézte.

Persze újból csak fekete bárány lettem.

 No mindegy az a pénz egy darabig bontatlan maradt.

Az élet közben haladt tovább.

 Pestről mindig szereztem valami bútor darabot, Meg dolgoztam, hogy szebb és jobb legyen !!! Még a zenélést is abba hagytam Szilvinek van egy elég érdekes természete. Azt gondolja ha egy férfi mellette van akkor meg áll az élet és csak ők.

Bizony barátaim a zenélést is abba hagytam egy nő miatt !!!

 Bizony sokszor volt, hogy hiányzott a zene !!!

Minden zenei cuccom Újszilváson volt és sokszor mikor ültem a teraszon akkor Újszilvás felé néztem és arra gondoltam ott az összes zenekari cuccom én meg itt!!!

 Amiben meg vallom őszintén, nagyon jól éreztem magam, de a zene is hiányzott.

 Jó volt, persze mert azt éreztem tartozok valakikhez és ez a családom !!!

 Mentünk kirándulni egyűt, a szüleimhez névnapra, testvéremékhez ebédre.

Olyan voltunk mint egy család.

Csak az nem tetszett, ha a lurkóknak nem volt kedvük menni, akkor Szilvi is nehezen mozdult ki velük.

 Én ezeket a dolgokat nem értetem.

 Volt mikor a Bátyám azt kérte segítsek neki !!!

 Én azt mondtam rendbe !!!

De aztán mégsem mentem, mert az egyik lurkó nem ment suliba nem kellet menni, és kedve meg nem volt velem jönni.

És ha neki nem volt kedve, akkor így én sem mentem, mert vigyázni kellet rá !!! Én azt gondolom ennek nem így kellene működni !!! Azt vettem észre a Szilvi vigyázba állt a lurkók előtt.

 Viszont ami meg nagyon jól esett a Szilvi az nagyon jól főz finom izletesen !!!

 Mindég megdicsértem, ha valami finomat csinált.

Jó volt velük lenni.

 Valahol a sok kis nem tetsző dolgon próbáltam átsiklani, mert nagyon szerelmes voltam.

Jó volt érezni ha mentem a suliba vagy oviba valamelyik lurkóé. Jó volt érezni azt ahogyan a kisseb Máté nagyon büszkén mondta el az ovis rendezvényen a verseket. Ahogy Szilvi fel öltöztette őket.

 Olyan fajinkák voltak.

 Volt itt szép is jó is meg egy kis kesergés is.

 De a szerelmem az csak lángolt.

Emlékszem mikor át vittem Szilvihez a számító gépem akkor egy órácskát be ültem a gép elé és Szilvi meg kérdezte ez most már mindig így lesz ? Rosszul esett neki hogy egy kicsit nem rá figyeltem, És ezek úgy jól estek.

 Mind addig még a mávos munkahelyem megszűnt.

Akkor kezdődtek igazán a gondok.

 Szilvi az elmondása szerint büszke volt arra, hogy egy olyan ember van mellette akinek egy normális munkahelye van.

Ő egy számító nő!!!

 A mávot ugyan ott hagytam de a házunkhoz közel mentem dolgozni .

 Egy malomba ami három hónapig tartott, Mert ahogy lejárt a próba idő elküldtek. Érdekes három hónap volt éppen az orgona virágzás volt és szedtem Szilvinek egy nagy csokor orgonát.

 Mert szerelmem még mindig lángolt.

Majd mikor elküldtek nem maradt csak a munka nélküli.

 Meg a rengeteg telefon számla a munka keresés miatt. Itt már Szilvi kezdett ki ábrándulni belőlem.

 De a munka nélküli mellett elmentem még dolgozni egy trafó gyárba feketén így még több fizetést vittem haza mint a mávtól annak idején. De Szilvinek ez sem tetszett, mert aki alkalmazott az egy cigány vállalkozó volt. Én nagyon ritkán találkozok becsületes cigánnyal, de ez az volt. Mindig rendesen kifizetett.

Amikor mentem haza a munkából mindig szedtem egy kis virágot a kapu aljakból, és vittem Szilvinek haza. Mire felébredt ott volt egy nagy csokor virág az asztalán.

Meg volt melegítve a kávé.

 De valahogy kezdtem érezni nincs rendjén a kapcsolatom.

 Aztán meg kérdeztem Szilvit mi a baj, mert egyre többet ment ő az anyukájáékhoz nem pedig én.

 Meg kérdeztem mért megy ő mostanában annyit, csak azt válaszolta azt mondta az annya mindig én megyek ha valami kell,

 És csak ritkán beszélgetnek ők.

Nekem ez furcsa volt.

 Akkoriban ha kimentem szilvásra igyekeztem vissza mert Szilvinek ez sem tetszett ha haza jártam néha.

 Teljesen ki akart sajátítani.

 Egyszer egy este beszélgettünk és láttam rajta valami baja van.

 Kérdeztem mi baja.

 Azt mondta hogy Ő most már nem tud a szüleinek akkora ajándékot venni mert nekem is vannak szüleim és testvérem így nem tud nagy ajándékot venni a szüleinek. Ez nekem nagyon rosszul esett.

És azt mondtam neki, ha Ő ezt így gondolja akkor nem kell barátot tartani, és akkor nincsenek szülők meg testvérek.

 Pedig olyan jó volt hogy szüleim és testvérem is elfogadta őket.

Egyszer emlékszem egy barátom oda jött a Szilvi lakásához hozzám Szilvi nem volt otthon, És este meg morgott, mert az Ő tudta nélkül hogy mertem valakit is be hívni !!!

Én mindig azt gondoltam, ha van egy társam, az azért szeret mert amilyen vagyok.

 És olyan jó volt, amikor a barátaim meg hívtak egy bográcsolásra.

 De nálunk ez nem lehetett, mert a Szilvi egyáltalán nem fogadta el barátaim.

 És olyan rossz volt csak nem mondtam neki, hogy mért nem hívjuk meg egy két barátom bográcsolásra

. Próbáltam hozzájuk alkalmazkodni.

Volt egy rokonom, hogy meghívott egy családi ebédre de a Szilvi úgy gondolta majd Én elmegyek egyedül nélküle.

Én meg megmondtam, ha Ő nem jön én sem megyek.

Akkor ő már valószínű tudta, hogy mennem kell nemsokára haza.

Majd elvoltunk nyaralni de az ilyen dolgokat már akkor abból a pénzből csináltuk, amit a bankban raktunk szépen sorba, kezdtem ki szedni a pénzt.

 Nyaralásra neki jogsira nekem egy tanfolyamra hűtőre bútorra szóval elköltöttük a pénzt és mikor már éppen csak maradt a pénzből akkora már nagyon éreztem azt, hogy Én már nem sokáig maradok náluk.

 A nyaralás eltudjátok képzelni milyen jól éreztem magam azt gondoltam ez az én családom és nyaralni vagyunk. Büszke voltam szinte rájuk de Szilvin éreztem nem olyan mint hónapokkal ezelőtt.

 De nyaraláson nem akartam feszült hangulatot.

 Majd mikor haza jöttünk még elmentünk egy lagziba és azután egy vagy két hét múlva haza költöztem.

 Már a lagziban is látszott rajta a kínlódás felém.

 És azt nem is mondtam, eltudtok engem képzelni öltönyben, és ovi bálban !!!

 És még táncoltam is mind ezt azért mert azt hittem rámtört a szerelem.

 Hosszú haj ovibál táncoló fekete lakkcipő

. Hát ez kissé más világ, mint ami megszokott tőlem.

De jól éreztem magam a nyomorult szerelem miatt.

Jaj volt egy sztrori újszilváson voltunk motoros találkozón és hajnalban egy doboz cigit kértem Szilvinek. És mivel elég magasan volt a kiszolgáló pult mutattam a kiszolgáló hölgynek mit kérek és ezt Szilvi szóvá tette. Mert azt hitte ahogy mutattam mit kérek, hogy egy puszi szerű valamit mutatok.

Nos már az utólsó napoknál tartunk.

Szilvivel megbeszéltük, hogy haza költözök de azt is ki kellet rángatni belőle.

Mert olyan nehezen mondta ki !!!

 Kint voltunk a lurkókkal egy búcsúban szelén a népkertben.

 És ott vettünk a lurkóknak kis madarakat.

 Mikor haza vittük szinte a madaraknak a seggük is ki volt nyalva nekem meg nem szólt egy szót sem szinte ha bementem abba a helységbe ahol volt kiment másik helységbe nagyon szarul éreztem magam hogy le sem szarnak.

 És akkor nagy nehezen ki tudtam szedni belőle, hogy akkor most mi legyen költözzek vagy maradjak.

 Mire Ő mondta költözzek.

 De akkor a következő héten a gyerekek meg volt beszélve a mamánál lesznek ő ezt már akkor tudta, és ezért mentek el a gyerekek a mamához, hogy amíg haza jönnek egy hét múlva én lelépek.

 Meg volt ez már tervezve.

 De mivel én vizsgákra jártam akkor tanfolyamom miatt.

Azt mondtam neki jó de még a következő héten ott maradok és hétköznap le vizsgázom majd hétvégén lelépek

 Durva egy hét volt !!!

 Egy ágyban aludtunk csak nyugtatókkal tudtam aludni, vizsgázni hát nem tudom de valahogy megcsináltam.

 Egy szót sem szóltunk egész héten egymáshoz.

Szépen összeszedegettem a cuccaim, egészhéten.

Szilvi kapott a szüleitől egy kis kutyát, és az abban az ágyban aludt amiben mi !!!

 Szilvi középen és mi meg a kutyával közre vettük !!! Hallottam ahogy becézgette a kis kutyát. Nem tudom elmondani, mit éreztem de nagyon fájt, hogy még a kiskutyát is többre méltassa mint engem.

Majd jött a péntek, úgy volt megbeszélve szombaton megyek !!!

De mikor haza jött egy szót nem szólt hozzám de még köszönni sem köszönt.

Nagyon rosszul esett elment a boltba én meg felhívtam a bátyám, aki már többször is haza költöztetett, hogy ha otthon van, akkor jöjjön és menjünk.

Nagyon rosszul voltam de az élet megy tovább.

 Azt mondta a bátyám többet nem hajlandó költöztetni.

 Mikor haza mentem azt mondta a papám, ha legközelebb lesz ilyen, akkor oda viszem abba házba amiben ma is élek, és ha nem tetszik bárkinek oda költözik ahova akar.

 Nem mindig elmész rendet raksz, majd haza jössz ennek is már több éve.

 Azután mindennap biciklivel jártam dolgozni, mert akkor már otthon voltam és a meló az meg Szilvi falujában volt ráadásul minden nap az ablaka alatt mentem el.

 Kellemes érzések járták át akkoriban a testem.

 Bekevertem egy üveg mérget üdítőbe és napokig hordtam a táskában !!!

De hála a sorsnak nem ittam meg.

 És tök jól elvagyok.

 Mind amellett hogy a banki tartozást haza hoztam és még több mint egy évig fizetek havi sok-sok ezer forintocskát !!!

Mivel amikor felvettük én lettem az adós és Szilvi az adóstárs !!!

 Persze én is azt gondoltam ketten fogjuk majd fizetni de ő ez elől elmenekült és rám hárította az egészet !!!

 Egyszer mondtam neki, hogy majd nem fizetem, és akkor elkezdtet hőzöngeni, mint egy elmebeteg őrült, hogy az én nevemen van, és ő nem fog ebbe egy forintot sem bele adni !!! Azt hiszem ezt akkor le is zárhatom !!!

Még egy dolgot elmondanék aztán vége, mert itt vége párkapcsolataimnak.

 Hogy mi lesz, azt nem tudom de, bármi vár is rám felvállalom.

Azt mondják sokan, vannak bizonyos összefüggések, hogy mi miért és mért.

 Ez nem így van ott volt a tata, aki az én Gál tatám volt és Szilvi édes tatája. Majd sajnos volt a Szilvi életében egy szomorú hír !!!

 A húga meghalt akkoriban mikor én kezdtem az életébe beköltözni. Majd sajnos az Én életemben is van egy ember, aki nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá !!!

 És mindkét szomorú eset egy naptári napon történt!!! Azt gondoltam ez valami jel és talán összetart bennünket egy életen át

. Azt gondolom nincsenek itt semmi összefüggések, csak az élet amivel meg kell birkóznunk !!!

 

Persze akadtak még kisseb kalandok de ezeket gondoltam, hogy érdemes papírra vetni !!! Most egyedül élek és jól elvagyok, mert nagyon sok mindent másként gondolok !!! megtanultam tisztelni az életet !!!

                                                                           regards & janaanagy