Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép sok éve mikor még tinager voltam !!! ott jártam a csörgetói fesztiválon, majd egy este a beatricse zenekar játszott !!! és kijött a rendezvényre egy házaspár a tizen huszon éves lányukkal !!! mellettem állt az apa, és a feleség jobbra, majd tőlem kicsit balra a lányuk !!!  és mikor kezdett a zenekar, nagy ováció, a színpad előtti rész televolt emberekkel !!! és véletlen meg hallottam az apát amint szólt a lányhoz !!! mond mikor fog a ti hip hop bolyzos őrületetek ennyi embert meg mozgatni  mint ezek itt most !!! ez annyira tetszet máig emlékszem !!! majd egy másik napon a 100folk celsius zenekar játszott hiszitek vagy nem aki ott volt azon a fesztiválon az mind a színpad előtt volt délután három körül !!! lehetett az punk rockker vagy munkás !!! minden ember a színpad előtt tombolt a jó öreg paff a bűvös sárkány, és még sok jópofa celsius dalra !!! majd egy másik este a VHK zenekar éjfél körül lépett porondra !!!  no akkor tudatosodott bennem, hogy van élet a földön kívül !!! ezeket nem lehet papírra írni,  egyszerűen csak érezni kell !!!

25-04-2008 23,35h
 

sziget fesztiválon voltam szintén tinager mivoltomban !!! majd jött a faitnomore band !!! és attól ájultam be de nagyon !!! öltönyben, és kalapban jöttek fel a fiúk, ami egy rockosabb bandától nem meg szokott !!! és öltönyben ugyan azt a hedbangelést levágták amit a megszokott farmerban, ez annyira jó volt, és annyira tetszett !!! majd ugyanazon a héten a motorhead band is ott volt !!! és az eggyik dal közepén berohant egy fiú a színpadra !!! majd hátúlról felökte Lemy bácsit !!! Lemy abban a pillanatban fel állt, és játszott tovább mégcsak megsem nézte mi történt !!! majd a nóta végén pár perc szünet, és akkor volt az, hogy no most  akkor nézzük csak meg mi volt ez az előbb !!! ez annyira de annyira a profizmusra vall !!! az ilyen hozzá állások nagyon bejönnek nekem !!!

26-04-2008  19,25h
 

ma írok nektek egy nemrégi élményemről !!! hajnal volt már amolyan tavaszi idő !!! vártuk a vonatot az állomáson !!! nekem általában az eggyik fülemben szól a lecke !!! aztán a másik fülemmel meg hallotam !!! hogy a természet milyen szépen muzsikál !!! és azt gondoltam magamban most nem hallgatom a leckét !!! mert olyan jó volt hallani, hogy a természet muzsikál !!! volt abban madár csicsergés, és a szellő gyönyörű szépen lekisérte !!! és ez mind hajnali fényeknél !!! hát én annyira jól éreztem magam hogy azt nem is tudom elmondani !!!  és az napom már olyankor csak jól tud alakulni !!! minden nap mikor már kimegyek a természetbe, felnézek az égre, meg illatozom a levegőt !!! és sokat segít !!! aztán már jöhet az ami mindannyiunkat elér !!!

21,45h  27-04-2008
 

sokszor mikor jövök haza és ülök a vonaton felnézek az égre, és annyira el tud varázsolni az ég szépsége !!! és annyira jó ahogy változik szinte másodpercről másod percre !!! no  ez amit soha nem lehet utánozni !!! és ilyen dolgok amik nagyon jól eltudják velem viseltetni az édenkertet !!! nem tudom mért, de annyira szeretem ezt az egészet ami van, hogy azt nem is tudom elmesélni !!!

13,02h  29-04-2008
 

annihilator koncert bp e-klub !!! Jeff Waters barátom és csapata !!! hát én még ilyen teknikás srácot nem láttam mint ez a Jeff !!! egyszerűen csak ámultam bámultam milyen századmásodpercek töredéke alatt lép egyik fekvésből a másikba, szólóból az alapba !!! hihetetlen, nem lehet a keze mozgását látni annyira otthon van hangszerén !!!

22,25h  01-05-2008
 

ma elmentem egy barátomhoz, kimentünk vele a környékükre ahol ő lakik, olyan jó volt, mesélte mik voltak ott régen ahol jártunk, annyira jóízűen mesélte !!! de ma már sajnos csak egy mai magyarország részletét láttam ott !!! de olyan jó volt belegondolni abba amit mesélt a múltról !!!

22,28h  04-05-2008
 

valamikor régen mikor éppen szakadékban voltam, jöttek a barátok !!! meg hallgatták a szakadék mélyéről amit regéltem !!! majd azt mondták, jani segíteni nem tudunk, de eljöttünk, és meg hallgattunk !!! no ez az igazi valós világ !!! és akkor már csak egy lépés tettem, és kint voltam a szakadékból !!!

00,01h  07-05-2008
 

mikor meg ebédelek,  ha jó idő van akkor heverészni szoktam a hintámon !!!  annyira észrevenni újszilváson mindenki ebédel kb fél eggyig szinte síri csend van, emberi zörejt nem hallani csak a természet muzsikál és az állatok !!! kicsi szellő meg lekiséri eme muzsikát !!! szinte hallom ahogy kanalaznak az emberek !!! én meg ezen idő alatt nagyon jól ki pihenem magam !!! aztán félegy környékén megjennek az első emberi zörejek !!! és bekapcsolom a kis sokol 403-at, majd eggyig hallgatom nem is azt amit mond hanem az igaz frekvenciát ami még recseg ropog, és hallani rajta a sugárzást, annak frekvenciáját !!!  ez is hozzájárul ahhoz hogy jól érezzem magam !!! 

13,05h  08-05-2008
 

Lőrincz Tibi máig felemlegeti, mekkora szívből zenélő császár vagy ! Úgyhogy csak 1 dolgod van : gyakorolni, zenét tanulni ÉJJEL - NAPPAL ! sent : 19:42:19 28.08.2003 Fábri Laci

22,17h  09-05-2008
 

Kedves János ! Nagyon köszönöm a zenekar nevében is kedves soraid ! A jelszavam még mindíg a régi: A zene mindenek felett ! üdv : Cserháti Pityi P. Box  sent : 14:15:06  20.08.2002

21,42h  10-05-2008
 

ma kint voltam egy gulyagyepen !!! és még éreztem is a tehén trágya illatát !!! ez olyan jó volt !!! mert valahogy az élet egy részébe bele illatoztam !!! csináltam egy két fotót az ottani tehenekről !!! bár néha néha kicsit majdnem meg ilyedtem, nehogy eggyik másik nekem jöjjön !!! de azért jól éreztem magam köztük utóljára valamikor gyermek ként éltem át ilyen dolgokat !!!

23,17h  11-05-2008
 

ma haza vittem a rokonom és barátnőjét !!! és jól esett látni a srác kezd szerelmes lenni !!! már itt a legelején !!! még csak most kezd szerelmük virágzóvá válni !!! de valahogy látom a srácnak ez belűről jön !!! tudjátok onnan leg belűről ahonnan ennek, ha valódi az érzelem akkor onnan kell jöjjön !!!  jó volt látni ezt a kezdetek kezdetén, és remélhetőleg nem lesz ez majd csalódás a srácnak !!! legelősször mikor ment a srác biciklivel ment !!! 20km ahol lakik a lány, és ő ment mert valamit ott bent érzett !!! talán így kellene mindennek lenni !!!

23,10h  12-05-2008
 

megyek és veszek valamit neked
veszek neked, hogy valahol legyek
alkalom legyek, vagy egyetlen legyek? -
pótcselekvés a semmiben veled

munkából élek, paraszt vagyok
mindig és mindenkor kemény gyalog
tudatos ember, zsebébe kender-
autó helyett menj gyalog!

gyalogos ember tudatos ember
Oktogon, Deák tér, ott is vagyok
Media Center, több sebből vérzel-
autó helyett menj gyalog!

Truman lemarad
A T-Ford nem arat
a Challenger felrepül
New Orleans elmerül

munkából élek és belehalok
az életben leginkább kölcsönhatok
hatok a zöldre és hatok a földgömbre
de autó helyett menj gyalog!

nincs semmi veszve, meg vagyunk mentve
van még egy csillag itt valahol festve
kényszerűségem a túlnépességem
itt mindenki autózik, még odaérjen.

 

vékony a pajzsom és bejön az ózon
de tartom magam mert még van még egy pózom
akérdés, a pont, a nyom zseniális
a kereső ember szentimentális

olajkutakat,
szabad légutat,
extra nagy profit,
majd a Wall Street felnagyít

tudatos ember 3x
öntudatos ember

nem vagy nyomaték,
nincs több szakadék,
te vagy a rohadék,
nyomatod magadat,
és a kortünet te vagy!

20,20h  13-05-2008
 

ma a samsungban jártam !!! és csak néztem, és néztem, az emberek arckifejezését !!! mit mondjak szinte minden rá van írva !!! és ez tetszik nekem !!! annyira, hogy jó lenne lesi fotósnak lenni !!!

23,20h  15-05-2008
 

ma cegléden jártam délután !!! és meg látogattam egy 70 évét nemrég betöltött emberkét akire még ha  lehet ilyet mondani a magam módján fel nézek !!! és olyan jóvolt látni a bácsikát,  a feleségét, ahogy a sok év alatt egymáshoz nőtek,  minden apró zsörtölődést elviselve még ma is tiszta szeretetből ki tartanak,  ki állnak egymás melet,  jóban roszban !!! ajándék ként persze a kedvenc italomból vittem !!! egy kajszibarack fajtát  !!! mondtam a papinak attól még hogy gyógyszerezik óvatosan kóstolgathatja a kajszi ízét !!! igazi gyümölcslé, olyan 50 fokos fajta !!!

21,47h  19-05-2008

 

ma össze ütköztem egy valóságos egyszerű emberrel !!! állatokat nevel még ebben a kínkeserves időkben is !!! két fia van,  mindkettő már az eszénél van és folytatja az apa útját ki járva !!! rengeteget dolgoznak az állatok körül !!! vannak tehenek malacaik !!!  ők még valóban igazi tejet adnak !!! de azt ám !!! mondta volt olyan év amikor a tej átvevő 20Ft adott literenként !!! a tejért !!! de ez már politka !!! csak érdekesség képpen írtam az árat !!! igen engem valóban élménnyel látnak el az ilyen és hasonló emberek is !!! mert hol is kezdődik az élet !!! no mindegy !!! az alapoknál !!!

10,28h   20-05-2008

 

tegnap egy barátomat meglátogattam a munkahelyén !!! az apácai csere jános iskolában budapesten !!! hát meglepetésemre a környék maga is remek szép hely már még randevunk előtt nagyon jól éreztem magam az iskola környékén !!! majd egy lukas óra alatt bent voltam az iskolában barátom végig kisért, nagyából meg mutatott sokmindent a suliból !!! rengeteg tabló van még kirakosgatva a falakra !!! és nagyon sokon végig is lestünk !!! rengeteg mai híresség járt abba az iskolába !!! elsem hinné az ember azok is voltak fiatalok ma meg szinte világ hírességek !!! nem akarok neveket említeni mert van ott a falon még olyan ember is akire sajnos mi magyarok nem jó szemmel nézünk mert csak sanyarúságot hoz nekünk ő egy politikus !!! a tablók nagyából az 1957 évtől még fent vannak zömével a falon !!! az eggyiken még jó barátom is fent van a maga kis lázadós hippi korszakával ő még akkor volt fiatal amikor a fiúknak igen lázadás volt a hosszú haj, és már neki akkor hosszú volt !!! azóta mind a mai napig hosszú csak hát már 50 környékén jár a srác !!! majd sulis látogatás után még jó párat kattintottam a városból meg vallom nagyon tetszenek nekem a tegnapi fotóim !!! rengeteget kattintottam !!! tehát ha jól meg gondoljuk voltunk, vagyunk, és leszünk !! nem mindegy ám mikor milyen közérzettel állunk a volt, ma, és holnaphoz !!! rajtunk múlik !!! nem kell keseregni sokkal jobb ha a pici apró dolgokat vesszük előtérbe hidd el sokkal jobb akkor !!!

09,12h  24-05-2008
 

tegnap meglátogattak barátaim budapestről !!! meglepetésre hoztak egy ismerős párt !!! olyan jó volt látni mikor az új pár akik még nem jártak nállam annyira jól érezték magukat szerény kis világom egy részében !!! nagyon kíváncsian nézték a vidéki állatkáinkat baromfi, sertés stb !!!  nagy élménnyel csodálták a kuvasz ház őrzőt, majd egy egeret pillantottak meg a kuvasz udvaron !!! jó volt látni, ez nekik amolyan élmény !!! megcsodálták kedvenc italom gyűjteményét !!! és mindent ami körülvesz engem !!! majd ki sétáltunk kedvenc italom halál a májra fesztiváljára !!! olyan jól elvoltunk, meg beszéltük ha majd lesz a devils halál a májra éjszaka ismét jönnek !!! mindíg jó, új, és újabb barátokat szerezni !!!

19,34h  25-05-2008
 

tegnap egy nagyon kedves barátommal töltöttem az időt !!! enyém világ egy részéből adtam neki,  mit tagadjam jól esett !!! bátyám hívott edda koncertre,  mi itthon maradtunk a csend és nyugalomban !!!  lehetne ilyet csinálni többször is !!!  én szívesen látok bárkit csak emberként viselkedjen !!! a többi meg úgyis simán megy !!!  nem csináltunk azon kívül semmit mint hogy tüzet raktunk, szalonnát süttünk,  beszélgettünk !!! és, feltöltöttük az első panamai jack dalt a youtube oldalra !!!

09,12h  01-06-2008
 

ma meg ismertem egy ifjú titánt !!! amolyan még bizonyítani szeretnék !!! olvastam pár sort költeményeiből !!!  tanácsoltam neki csináljon egy oldalt ahol bárki számára megtekinthetők a sorai !!! hát nem szép az élet, mindíg jön új és újabb !!!

20,41h  01-06-2008
 

talán egy másik isten kéne

a mostani helyére

mert ez lelépet szabira

néhány kurva hosszú éve

 

valami forró kis szigetre

ahol fűszoknyában járnak

a lányok koktéllal kezükben

úrnői a vágynak

 

ahol mindíg hűs a tenger

és kéklőn tiszta égbolt

isten lazít egy kicsit

a földből már elég volt

 

s mi hiába járunk vasárnap templomba

hívni istent ő a telefonját kikapcsolta

szállhat felé imánk több mint 70 éve

a forró kis szigeten nem figyel a rögzítőre

22,02h  01-06-2008
 

egy éve körülbelül mikor ez történt !!! vonaton utaztam a peronon hazafelé !!! és egy fiatal lány meg kérdezte, hogy rá gyújthat vagy sem, zavar engem a füst vagy nem !!! hát ezt meg jegyeztem, nagyon jól esett, hogy tiszteletben tartott valamilyen szinten !!! természetesen mivel volt ilyen kedves azt válaszoltam nyugodtan gyújtson rá !!!

21,06h  03-06-2008
 

rá bukkantam egy oldalra némi segítséggel !!! és meglepő módon csak csupa mosolyt, és összetartást látok az arcokon !!! ez olyan nagyszerű !!! emberek nem veszekednek hanem jól érzik magukat egymással, egy egy ilyen napon ez nagyon jó !!! már csak remélni tudom akadnak még más felé is ilyen aranyos kedves emberek mint szolnokon a postások !!!

09,47h  05-06-2008
 

ma egy nagyon jó élményben volt részem !!! mikor már haza értem valahogy nem bírtam magammal, még sötétedés előtt ki ültem zenélgetni !!! hisz olyan jó idő volt, még világosban úgy gondoltam vétek lenne az időt itt bent elcsapni !!! hát ahogy muzsikálgattam egyszer csak azt vettem észre vendégem érkezett !!! egy ici pici madárka !!! és nézett balra is meg jobbra is !!! úgy tűnt mintha a zenét kereste volna !!! aztán tetszet neki vagy sem de az biztos le ült a tornácra !!! és hallgatózott !!! én meg néha néha fel tekintettem, láttam már szinte jól érzi magát itt nállam !!! hogy holnap jön e vagy sem majd kiderül, én biztos ott leszek, ha már csak egy madárka is lesz csak kíváncsi muzsikámra már duplán megérte !!!

22,22h  10-06-2008
 

ma megjött újból a kis madaram, és felült a tornácra !! pedig még ki sem ültem töltődni, nem is volt nállam a hangszer !!! de madárka láttán igyekeztem kiülni és pár percet zenélgetni !!! és azt elsem mondtam a múltkor mikor elősször jött, még hajnalban is ott volt mikor mentem dolgozni !!! hát nem szép az élet !!!???

21,46h  12-06-2008
 

pár héttel ezelőtt írtam a blogba "nem tudok mit szólni jöttem amint tudtam !!! nos azóta eltelt pár hét akkor én mentem is,  meg ma is elementem éppen egy ház előtt, magamban végig gondoltam a pár héttel ezelőtti történteket, aztán az járt eszembe ha úgy van ahogy gondolom, akkor hát mért ne lehetne !!! aztán estefelé megint elsuhantam ugyanazon ház előtt és mondom magamban, gyanús nekem itt valami, csak be csöngettem, meglepetésemre az történt amire még dél tájt azt mondtam mért nem lehetne !!! hát ez nagyon jól esett !!!

23,19  20-06-2008
 

hát nehéz erről beszélni látni kell és valahogy úgy meg élni mint én !!! tegnap korál koncerten voltam már oly sok évet kihagyva magam szórakoztatásából !!! hát csak annyit ez a balázsfecó már szinte rutinból és magába rögződött sok év tapasztalatból muzsikál, és a többiek is !!! hát igazán meg vallom nagyon profi muzsikusok nagyon profi hozzá állásal !!! egyszerűen a vérükben folyík minden mozdulat és mozzanat !!! hát régen volt már ilyen élményben részem !!! fotóztam én ugyan de az élvezet az most nem a fotózásra adta a koncentrációm, hanem egyszerűen a hang az ami mindent elnémítot bennem gyönyörűen szóltak a már oly sok éve magabiztosan feltalált hangszerek és hozzá az erősítők !!! no meg az ember adta harmóniák !!! jaj, majd el felejtettem hát a dorozsmai meg mint dave mustan hatot rám mint egy tinager szinte úgy néz ki, így ötven környékén !!! még egykoron a nekem legfontosabb emberel is volt zenekara !!! hát a gitáros az meg aki a legjobban hiányzik nekem  ebből az életből igen szőke tasi zoltán  hát mind megjelenésben és viselkedésben no meg hangszeres tudásban hát őt idézte nekem !!! szóval nagyon jól éreztem magam !!!

19,45h  22-06-2008
 

imádom mikor az emberek rohannak a modern 21. század után !!! ma egy ismerősöm kért segítséget !!! próbáltam segíteni, nem sikerült, biztos hallotatok már a vista operációs rendszerről !!!  nos neki az van a gépén !!! én még mindíg régi xp operációs rendszert használok és bármikor tudom dolgaim telepíteni !!! nos az ő vista rendeszere meg azt mondta mikor az én jól bevált és működő programom akartuk felrakni a gépére !!! hogy vista ide, vista oda, asztala vista !!!

19,30h  24-06-2008
 

diploma osztón jártam a hétvégén !!! a rendezvényen meg jelentek kicsit korosabb bácsik és nénik is !!! olyan hetven körül voltak átlagban !!! majd ők is kaptak oklevelet a sok éves megérdemelt munkájukért !!! majd ahogy sorban mentek ki az oklevélért hát nagyon meglepődtem, mert annyira tisztelet tudóan vették át az oklevelet, ezt nem igazán tudom le írni, de annál jobban át tudtam élni !!! mert amikor meg kapták az oklevelet megfordultak, és meghajoltak a résztvevők felé !!! hát meg vallom őszintén ezt annak tudhatom be, hogy igen ők még abból a már lassan elfelejtett emberi értékű időkből élnek itt, amikor tisztelet tudók voltak az emberek !!! ezt nem lehet le írni, láltni kell, és érzeni !!!

16,50h  29-06-2008
 

jó kis hétvége volt ez itt !!! rengeteg élménnyel gazdagodtam !!! kaptam egy őszinte vaszlavik gazembert !!! majd pénteken sok tribute zenekar játszott !!! hát éreztem voltak akik nagyon jók, mint hangszeres tudásban, mint előadási módban !!! AC/DC jók voltak nagyon, semmi olyat nem láttam amit negatívnak tudnék írni !!! bár azt is meg kell valljam nem igazán ismerem az AC/DC valódi zenekart sem !!! az alcoholica hát nem éreztem azt amit én szeretnék látni egy zenekartól, a hangszeres tudás az ott van, de james hetfied, és társait szerintem senki nem tudja jól átadni !!! !!! iron maidnem, igen nagyon látszik rajtuk a sok éves rutin !!! nightwish, hát nagyon jól énekel a lány, a fiúk is jól játszanak, de az előadási módban találtam némi hiányt !!! nos a guns & roses, hát azoknak nagy jövőt érzek itt európában talán még majd az usa felé is !!! ők azok akik szinte úgy néznek ki mint a valódi guns & roses !!! majd szombaton volt egy diploma osztó !!! és délután még a devils is adta rendesen az élményeket !!! nagyon jót beszélgettem egy budapesti sráccal, hasonlóan gondolkodunk !!! aztán kezdődött jessie galante már mikor még nem is láttam éreztem valami azt súgja nekem van magyar érdekeltsége a hölgynek, vagy a zenekarnak, de nem tudtam csak valahogy éreztem !!! mert ők ugyasnis az usa-ból jöttek !!! nos mikor elkezdték a koncertet !!! hát látom a basszus gitárost, hú mondom ez nagyon ismerős !!! nézzük csak az a bassusgitár yamaha, vagy netán még sztereó is !!! hát igen az a srác volt akire gondoltam, aztán nézem a dobost, hát az meg hát, ő is az akire gondolok !!! és még rajta kívül a másik két gitáros is magyar srác, a bőgőst és dobost azt a P.Box zenekarban láttam utóljára !!! aztán hogy most igazából hol élnek nem tudom, de az érzésem megint nem hagyott cserben !!! majd jött a hölgy, hát eszement mennyire jól énekelt, mennyire előtudja adni a dalokat, majd az első nótában már be is mutatta a srácokat, mondta a neveket, és mind magyar név volt !!! majd a koncert végefelé kapott egy üveg italt a kedvenc italomból !!! hát meg is kóstolta, természetesen meg is tanulta a nevét !!! pálinka, fenhangon ismételte, pálinka pálinka !!! no meg a gulyás is szóba jött !!! nagyon jól öszhangba került velünk közönséggel !!! egy szóval nagyon jó volt !!!

majd jött a fővárosi operett színház musical előadása !!! szemem szám tátva maradt !!! hát hogy ilyen fiatal emberkék, milyen tehetségesek de az még nem elég valóban úgy éreztem teljesen szívből jön amit csinálnak !!! róluk nem készítettem fotót, mert ezt az élményt most csak magammal akartam megosztani amit láttam !!!  de azt biztos amit láttam és hallotam még élek magamban hordozom azt az élményt amit itt a hétvégén kaptam !!! 

17,35h  29-06-2008
 

szép helyen jártam ma, nagyon jól meg lepett barátom !!! nagyon szépen épül felfelé !!! talán még azt is meg érem újból fog festeni !!! valóban szép a hely csak ne így kellene meg tudnom milyen szép helyeken ápolnak embereket !!!

21,09h  09-07-2008
 

tegnap beszélgettem egy hasonló felfogású emberkével a samsungba !!! olyan jól elbeszélgettünk olyan dolgokról amit hasonlóan értékelünk mind a ketten az életben !!! nem pedig olyan tesco gazdaságos módon !!! tökjól éreztem magam ez a beszélgetés már estefelé volt,  teljesen helyre rakot a nap hátra lévő részére !!! 

15,35h  11-07-2008
 

régen éreztem már ennyire jól magam !!! itt egy dobfelszerelés is a kis házikómba,  ráadásul eredeti nem valami koppintott utánzat, igaz nem új, de még a valódi gyárbólkerült ki, ahol ezt elkezdték annak idején gyártani, miután egy nagyon jó szakember ezt a típust ki találta, kifejlesztette !!! igazi erekje !!! amióta zenélni szeretnék azóta ezt a dob márkát kedvelem a legjobban, és most itt egy eredeti !!! hát fantasztikus érzés járja át testem !!! 

23,26h  13-07-2008
 

mikor felkeltem az volt az első készítettem pár fotót a dobról, nagyon szív ügyemnek tartom ezt a felszerelést !!! holnap remélhetőleg kiadja a dob magába szívott gyűlöletét, és kezdődhet az utólsó harc !!! imádom a zenélést !!! ha tehetném, az életem adnám érte !!! mivel egy kis ésszel is meg áldottak, így tudom még rengeteg dolgom van, legalábbis reménykedem benne !!! hisz még alig láttam a világból bármit is !!! jó kedvem van !!! bizom benne ez csak fokozódni fog !!! 

09-54h  14-07-2008
 

párnapja nem tudtunk egy hibát elhárítani a munkahelyemen !!! egy nyugdíjas bácsi lett segítségül kérve !!! ő sietett, amint tudott jött és segített !!! elmondott mindent, és meg is mutogatott !!! olyan igazi ember közelien magyarázta, és mutogatta !!! hát őszintén megvallom egy ilyen ember mellet jó lenne jó pár évet dolgozni, tőle nagyon sokat lehet tanulni !!! mert bizony a mai emberek nem annyira segítő készek mint az idősebek !!! egyszerűen elsem lehet magyarázni milyen segítőkészen elmondta, és hozzátette a kis trükköket is, amit a hosszú évek tapasztalata alatt össze szerzett !!! nem úgy mint a mai ember akitől éhen is hallhatnánk, igen sajnos egyre jobban úgy veszem észre csak az idősebbekre hagyatkozhatunk !!! ezt azért írtam ide, mert egy életre szóló élmény volt a bácsikával dolgozni !!!

21,58h  22-07-2008 
 

ma egy nagyon jót próbáltunk egyre erősebb lesz ez a hármas csapat !!! érzem jól össze tudunk majd szokni !!! színpatikus ez az új sárc egyenlőre jól kijövünk !!! jól megszólal a dob, gitár és bőgő !!! egyre biztosabban játszuk a már megtanult dalokat !!! és ez jól helyre rakja az elmém !!!

21,45h  23-07-2008 

 
 

bármerre járok a világban az idősebb generációval valahogy sokkal jobban megtudom magam érteni, valahogy lehet velük viccelni, komoly dolgokról beszélni, legfőképpen tanulni tőlük !!! olyan ember módon adják magukat, nem tartják, és nem is viselkednek úgy mintha többek lennének bárkinél !!! sokal jobban érzem magam velük, mint a mai kor emberével, itt a fiatalságra gondolok !!! biztosan most megint azt hiszitek bárkire is haragszom !!! dehogy csak jobban érzem magam az idősebbekkel !!!  

21,45,h  24-07-2008
 

tegnap letöröltem a számítógépeim, és újra telepítettem !!! ennek köszönhetően rábukkantam a Cliff Burton barátom oldalára !!! amit egy lány hozott létre, még ráadásul nagyon jól meg is csinált !!! hogy ez nekem mért nem jutott eddig eszembe a Cliff imádatom mért nem segített ebben, de hála a sorsnak vannak akik nagyon szeretik még őt rajtam kívül is, persze a többi metallica tagot is !!! mert attól, hogy nem beszélek ám róluk, nekem ők az istenek !!! nagyon nagy élmény ez nekem hogy valaki csinált egy oldlalt Cliff Papának !!! 

20,06h  27-07-2008
 

most beszéltem a dobos sráccal, aki ha minden jól megy, résztvesz velem jópár koncerten !!! csak három négy próba volt vele, máris azt mondták neki a budapesten levő zenekarban, hogy látszik rajta a fejlődés !!! ez azt jelenti mégis csak ragad rólunk másra valami !!! most boldog vagyok !!! 

22,29h  03-08-2008
 

jó pár évvel ezelőtt egy téli napon fent voltunk budapesten a normafánál dolgozni !!! nagyon hideg volt, de hiszitek vagy sem, harapni lehetett a levegőt !!! egyszerűen nem tudom elfelejteni milyen jó ízűeket falatoztunk a levegőből !!!

18,22h  06-08-2008

 

ma ahogyan jöttem haza a vonatból rengeteg gólya madarat pillantottam meg amerre el látott a szemem csak gólya madarat láttam fantasztikus látvány volt !!! az aszfaltos út keresztül szelte a két tarlót !!! csak a tarló egyik felén voltak a madarak !! valószínű ma arattak azon a tarlón, és a gólya madarak jó csemegét találtak ott !!! én még soha nem láttam ennyi gólya madarat együtt !!! fantasztikus látvány volt !!!   

18,24h  06-08-2008

 

ma a samsungban a fő épület előtt kellet őrködnöm !!! ez annyira jó volt még a kora reggeli órákban végig kisértem ahogyan a természet és az emberek felébrednek, és beindul ez a nagy virtuális világ egy napja !!! volt már ilyen máskor is, hogy ott voltam, végig kisértem, a nagy ébredést míg beindult a nagy gépezet !!! ezt nem tudom elmesélni érezni, és látni kell ezt !!! de engem nagyon jól feltud tölteni, elviselni egy ilyen napot is mint a mai volt !!! 

22,38h  07-08-2008
 

tegnap mikor jöttünk haza budapestről néztem az égen a felhőket !!! valami fantasztikus látvány volt, rengeteg nagyon szép felhőzet volt az égen !!! én még ilyen szépen nem láttam őket mint tegnap !!! érdemes lett volna rengeteget fotózni belőlük !!! sajnos el maradt a fotózás így csak magamban hordozom a szépségüket !!!

19,58h 10-08-2008
 

ma egy idős házaspárnál jártam, egy villany kapcsolót cseréltem le !!! a papi 79 éves a mami 73 !!! mit fűzek még ez mellé, ez mindent magáért beszél !!! 53 éve vannak együtt !!! minden jóban rosszban !!! példamutató lehet az élethez való hozzá állásuk !!! meg kérdeztem a papit sok munka helye volt neki talán három helyet mondott !!! de jó volna annyi évet megérni, hasonlóan mint ők is !!! a végén mikor végeztem meg kérdezték mivel tartoznak !!! hát azt mondtam amit egy tízperces munkáért válaszolni lehet !!! jó szóval !!! aztán mondták akkor legalább egy pohár bort fogadjak el !!! a tavalyi termésből !!!  no azt szívesen elfogadom mondtam nekik !!! és még elfogyasztottuk a bort egy nagyon jó ízűt beszélgettünk !!! a mai és régi időkről !!! ez annyira jól esett szavakat sem találok !!! hogy mért mondom ezt mert olyan igazi rendesen meg idősödött házaspárról van szó !!! akikre mind annyian felnézhetünk !!! pedig ők nem láttak annyi mindent a világból mint mi, mégis boldogan elvannak !!! no az ilyen dolgok is segítenek elviselni a mai kort ezt a virtuális valamit !!! mert ez egy nem igazán kézzel fogható bármi is amiben részt veszünk !!!

19,54h  12-08-2008
 

olyan jó érzéssel tölt el mikor a kapunk felé sétálok úgy napközben !!! látom ahogy a szomszédban itt vannak az unokák !!! mint mi, annak idején, nyaralnak a nagy szülőknél !!! hallani a gyerek zsivajt !!! mint ahogy mi, mikor gyerekek voltunk, látni a nagy papit ahogyan  játszik a kicsikkel !!!  ez úgy olyan jól tudja alakítani a napomat !!! és holnap is mikor meg érkezek, pont a kapujuk előtt állok le a kocsival, ez nagyon jól letudja majd vezetni a holnap össze szedett ..... !!!

20,01h  12-08-2008
 

olyan jó érzéssel tölt el ha átmegyek a műhely másik oldalára, az idősebb korosztályhoz !!!  válthatok velük pár szót !!! az már olyankor az egész napom tökéletesíti !!! nem úgy mint azok az emberek akik mondjuk nyolckor állnak munkába, azt bámulják mi mikor megyünk haza este !!! majd másnap szóvá teszik !!! hát ilyenkor mondom azt, az eggyik .... fél a másik .... , így rajtunk tölti ki a .... buta felfogását !!! de olyan szívesen a kezébe nyomnák egy egy ilyen srácnak hasonló szerszámokat, mint amit én is használok !!! akkor meg röhögnék rajtuk !!! mert nevetni nem lehetne, csak röhögni !!! olyanbuták ehhez az egész élethez !!! de ha mégis be .... minket !!! akkor egy vonattal később jövök le vidékre !!! viszont az addig ott töltöt időt is vígan jópofán viselem mert van egy fotózóm, kedvemre kattintgatok !! persze lesiben !!!

22,23h  14-08-2008
 

most ébredtem,  olyan jó látni ma megint kellemes idő lesz !!! annyira szeretem a napot, hogy azt nemis tudom felfogni ésszel !!! ez ilyenkor az egész napom kellemessé teszi !!! éppen egy galamb szállt el a kis házam melett , közben turbékolt !!! nagyon kellemes hang volt !!! no pont az ilyenek nem el hanyagolása is kedvesebbé teszi nekem ezt a világot !!! most meg még hallom a szomszéd fáján turbékol !!! no meg mégha hallom kuruttyolni a békáimat fán amik itt vannak akis ház mellett !!! mindenkinek kellemes napot !!!

09,05h  15-08-2008
 

nagyon jó úgy ébredni, hogy még pihenek is olvasák írásaim !!! ma már rajtamkívül 3 voltak fent az oldalamon !!! egyszer szívesen meghívnék minden kedves blog olvasóm egy kerti partira ide hozzám !!! mivel nemtudom kik olvassák írásaim így ez elmarad !!! ez a nap is úgy érzem már csak is kellemes lehet !!! gyönyörű szép felhőzet van az égen remek az idő !!! mi kellhet még ennél több !!! 

09,01h  16-08-2008
 

ma mikor jöttem haza !!! betértem a patkó csárdába !!! mert ugyan meg éheztem !!! mit is kérhettem volna, mint gulyást !!! még várakoztam az ebédemért !!! meg pillantottam egy házaspárt, akik németek voltak !!! a mellettem levő asztalnál !!! és olyan jó volt látni mikor a kedves drága férj, olyan igazi őszintnén !!! végig símított a feleségén, akit úgy igazian őszintén szeret, minden jóságával, és irgum burgum rossz oldalával !!! látszódott a valódi szerelemből szeretetté alakulás !!! mert aki azt mondja vagy húsz év házasság után is szerelmes, nem hiszem, de szereti ősszintén a társát azt inkább elhiszem !!! én ilyenvagyok, enyém az életem a magam módján élem !!!

21,27h  20-08-2008
 

reggelizni készültem !!! indultam a kis paprikáimért a kertünkbe !!! megpillantottam ahogy a körtefánkon átsuhannak a nap sugarai !!! próbáltam lefotózni !!! egyszerűen fantasztikus látvány volt !!! ahogy a locsoló sürög forog,  közte a napsugarai a körtefán átszelve próbálnak a földbe hatolni !!! kell ettől kellemesebb érzés a napnak elkezdéséhez !!!

08,29h  21-08-2008
 

ma megint volt nállam egy hasonló felfogású srác, mint én is !!! hát ez olyan jó, mégsem vagyok annyira hibant !!! egyre több ilyen embert ismerek meg, még csak elsem kell menjek itthonról, hát ez fantasztikus !!! egyszer szeretnék itt a kis hajlékomban rengeteg ilyen embert meghívni egy bográcsolásra !!!  tán még elsem férnénk talán annyian vannak !!! hát ha jobban szétnéznénk még ha össze is fognánk talán egy kis szeretettet is vissza tudnánk csalni ebbe világba !!! nagyon jól érzem magam !!!

19,25h  22-08-2008
 

hát mesélnék pár szót a rock & roll partiról !!! 23-08-2008 road 311 pub !!! nagyon jól éreztem magam a james band azt nyújtotta ami nekem nagyon jól be jön, a zenéjükhöz mérten pont az a filling volt bennük ami ehhez a zenéhez kell !!! szórakoztattak a maguk profi módjukon !!! nem volt semmi olyan amibe bele tudnék kötni !!! persze ez nem azt jelenti profi muzsikusok !!! de  maguk kis lehetőségeikhez mérten nagyon jól adják elő a dalokat, szóval nagyon jól éreztem magam !!! van fent pár fotó róluk a galériámban !!! régen éreztem már magam ilyen jól más előadóktól, kis vidéki pubokban !!! még tán szívesen is muzsikálnék velük !!!

09,23,h  24-08-2008
 

Én olyan korban éltem e földön
mikor már nem állt se templom se börtön
Megszűnt hit, szerelem , remény
olvasatlan maradt vers és regény

Bénák taposták sárba az értelmet
tudatlanok keze által halt meg a művészet
Nem énekelt madár, nem szóltak himnuszok
egyenes beszédből lettek a rébuszok.
21,44h  24-08-2008

 

hát ritka pillanatoknak voltam szemtanúi az előbb !!! fantasztikus fotókat találtam kedvenc fotósom oldalán !!! szavakat nem tudok hozzá fűzni !!! nagyon ügyesen át tudja adni az érzéseit fotókon keresztül ez a lány !!! ez azt hiszem nagyon kellemesen fog most ágyba dönteni !!! remélhetőleg a fotóival fogok álmodni !!!

22,10h  28-08-2008
 

ma az egyik munka társam elmesélte hogyan ismerkedett meg a feleségével !!! ő még a báli korból való, amikor még a szórakozó helyeken ahova táncolni jártak az emberek báloknak nevezték !!! ott volt ő akkoriban kisztitkár, a kultúrházban szervező féle !!! az ő kis falujukban !!! az apósa aki még akkor szintén csak jegyszedő volt ott a kultúrban !!! hát neki volt a lánya, kibe az én munkatársam szerelmes lett !!! mondta a munkatársam az jegyszedő bácsinak elcsábitom a lányát !!! nem bírod te azt fiam, majd higgye csak el fogom én azt !!! hát legyen úgy fiam!!! aztán sikerült is elcsábítani !!! majd rá pár hétre azt mondta a lány neki nem akar vele járni !!! hát ez rosszul esett a srácnak !!! pont akkor el kellet neki utazni egy hónapra valamiféle kisz tagsággal kapcsolatosan kiképzésre !!! hát majd meg őrült a lány is kirúgta !!! de bevágta a durcást nem is beszélt nem is irt a lánynak !!! de titkon majd meg őrült mért történt ez !!! aztán mikor haza ért egy hónap múlva !!! még mindíg tette durcást, ha tehette kerülte a lány társaságát, pedig belűl majd meg őrült !!! aztán csak akkor beszélt vele egy két szót, mikor a táncesten véletlen egy táncos pár voltak !!! egy idő után a lány barátnője rákérdezet  a srácra mért nem beszél a lánnyal !!! hát ő tett ki mondta a srác !!! de hát a lány majd meg őrül érted !!! aztán kibékültek a mai napig együtt élnek jóban roszban !!! ez talán azt érzem egy normális párkapcsolt kezdete volt a szívek erejével !!!

22,07h  29-08-2008
 

Kép olyan jó érzésekkel teli sétálgattam ezen a helyen ma !!! ez a szilvási határban van, nem rég újították fel !!! még a marhákat is itatják itt !!! ha bele gondolok évszázadok óta miféle állat tartás lehetett ezen a vidéken !!! azt hiszem ide vissza járó vendég leszek majd !!! van kis pihenő, nem kell más csak egy fotózógép !!! a kellemes levegő adott !!! aztán majd próbálkozok még beljebb is sétálgatni eme ősi földön !!!

22,29h  05-09-2008
 

valami gyönyörű látvány szokott elkapni a mávnál a keleti felett, mikor kezd úgy ébredni az élet a keletiben, nap mint nap !!! egy következő filmemnek az elején lesz néhány fotó belőlük !!! úgy elmerengek reggelente az égen ami teljesen helyre rak egész nap !!!

22,19h  06-09-2008
 

ma meg kérdeztem egy nálam kicsit idősebb kollégámat járt valaha rock koncerten vagy sem !!! ??? ő amolyan inkább népzenét hallgató féle emberke !!! ahogyan kivetettem szavaiból !!! aztán nagy füllel szájjal mesélte igen egyszer régen mikor még fiatalabb volt, amolyan szórakozni járó féle !!! elment egyeszer egy szórakozó helyre ahova rengeteget járt annak idején, ő esztergomban élt, ott meg egy szabad téri mozi üzemelt valahol a fő tér közelében !!! hát a barátjával látták azt, sokan tartanak a főtéri mozi udvar felé !!! rengetegen amolyan rockker féle emberek de nekik ez nemis tűnt fel !!! csak az ,hogy szinte tolonganak  a jegyért !!! ahogy beszélgették valami nagyon jó filmet adhatnak ma !!! de még csak egy plakát sem volt sehol !!! hát azt gondolták valami nagyon csuda jó film lehet ahova ennyien sietnek !!! majd szépen sorba álltak jegyért !!! de még akkor sem sejtették, hova is érkeztek aznap este !!! csak mikor már bent voltak tűnt nekik fel, a hangfal rengeteg majd az ott hedbangelő emberkék akik nagyon jól érezték magukat !!! hát nekik valami fura muci helyzetnek tűnt ez, mert hát soha nem jártak ilyen helyen !!! de azt látni, majd hallani kellet volna, ahogyan ez jópofa kis vidéki emberke ezt előadja !!! aztán végülis ők is nagyon jól érezték magukat !!! de hát pont így véletlen belcsöppenni egy ilyenhelyre !!! nagyon jó volt hallgatni ahogyan teljes átéléssel előadja ezt a kis valóságos műsort ami véletlen történt meg az életében !!! olyanjól érzem magam velük, mikor egy picit feszült vagyok a műhelyben mindíg ármegyek közéjük, aztán egy kis erőt nyerek a folytatáshoz !!! jó érzés ilyen emberek közt dolgozni !!! igen az idősebb korosztály talán még tudhat valamit !!! mint az öreg bakelit !!!

22,44h  07-09-2008
 

a minap egy lada személyautó segített eljutni a kis falunkba !!! hát őszintén megvallom utaztam már egy szuper autónak mondott suzukival is a kis falunkba !!! de mire újszilvásra értünk majd szét szakadt mindenem !!! viszont most a ladával élvezet volt végig az út hazáig !!! olyan jó volt hallani a hangját, valahogy végig az az érzetem volt, ennek az autónak bizony lelke van !!! ahogy haladtunk hallottam az autót ahogyan felpörög a motorja !!! olyan igazi érzés volt !!! nem jöttünk 140, csak a jó kis 100 tempóval, de komolyan mondom minden percét élveztem a ladás kocsikázásnak !!!

22,58h  16-09-2008
 

ma nagyon jól indult a napom a kedvenc zenekaromnak megjelent úl lmeze !!! aztán azt néztem a youtube oldalon már vannak jópár nóták felrakva !!! hát igen ők még mindíg tudnak olyat csinálni amitől beszarik az ember !!! nagyonjó hatással vannak rám, már több mint két évtizede !!! igen ők a metallica !!! ők az én isteneim !!! vagy mindenhatóim !!!

15,32h  17-09-2008
 

ma a samsung gyárban jártam !!! az pont rátekint a mátrára !!! olyan gyönyörű felhőzet volt a mátra fölött szinte egésznap !!! festői szépségben pompáztak a mátra felett !!! csak sajnos nem volt nállam fotózó gép !!! így csak a memóriámban marad meg !!! sokat szoktam nézegetni a felhőket !!! néha nagyogyon gyönyörűen elterítik az égboltozatot !!! egyszerűen nem lehet eltelni a csodálatos szépségüktől !!!

22,07h  20-09-2008
 

ritka kellemes idő volt kint !!! ha ma itthon lettem volna !!! olyan igazi hintán pihentetős, ma úgy érzem nagyon jóízűt tudtam volna pihenni a hintámon !!! talán még a madarak is csicseregtek nekem dél tájt !!! már reggel nagyon szépen magát minden gyönyörségben mutató nap felkeltének lehettem tanúja, ott a jászságban !!! szép tiszta égbolt imitt amott egy-egy kis felhőcskével !!! délutánra már gyönyörű felhők gyűltek össze !!! aztán ahogy tettem egy kört a gyár területén, meg hallottam a csendet felkavaró gyönyörű dallamokat, amit a madarak szebbnél szebb fennhangon csicseregtek !!! olyan jó, hogy ők legalább nem változnak évezredeken keresztül csicseregnek szebbnél szebb dallamokat !!! szívesen meg hallgatnám, hogyan szólhatott ez a dallam úgy vagy több száz évvel ezelőtt !!! amikor még nem volt ennyi eszközünk ami felkavarja a mindenünk !!! fantasztikus dallamokat tudnak szőni a kis madárkák !!!

21,20h  28-09-2008
 

panamai jack szép őszi szél dalt minden nap megnézi valaki, a youtube oldalon ez, az is előfordulhat befutó a kifutón !!! de az is lehet mégsem !!! mivel ez a dal még nem minden hangja emberek által feljátszott dal, így azt gondolom ha sors meg adja, csak is így lehet majd hangszerekkel feljátszani !!! ha csak egy ember is van akinek ez nagyon tetszik nem vehetjük el a kedvét, hogy másként játszuk fel !!! örömömre tellik, hogy részt vehettem ennek a dalnak az demó változat létre hozásában !!!

17,22  29-09-2008
 

meséltem pár hónapja arról !!! hogyha meg érkezek egy bizonyos helyre nem mondok mást mint azt !!! nem tudok mit mondani jöttem amint tudtam !!! nos ma bicikliztem a falunkban éppen a fodrászom felé tartottam !!! majd el bicikliztem egy bizonyos feleség mellet !!! gondoltam !!! barátom, hogy van meg kérdezem, de aztán valahogy mégsem kérdeztem meg !!! aztán most kint jártam a rokonomnál !!! nekem itt lakik szinte az összes a közvetlen környezetemben !!! majd még elértem lakásukhoz, megelőzött egy böszméte nagy traktor, ami alig fér el az aszfaltos úton jómagam is jól lehúzódtam az út szélére !!! majd ahogy vissza pillantottam meglátom egy másik rokonom vezeti a traktort !!! úgy döntöttem ha módomban áll kimegyek vele egyszer a szántók vetőkre biztos nagyon jól fogom érezni magam a szántókon vetőkön még soha nem jártam ott úgy ahogyan a traktorok uralmuk alá vetik a vetőket !!! majd mikor jött egy ismerősöm velem szemben, mikor már elhaladt a traktor, volt is egy jó megjegyzés a traktorral kapcsolatban !!! aztán ahogy mentem tovább hirtelen megszólított egy ember akit nem is gondoltam volna ki lehet !!! hát az én kedves barátom csak most még egy motoros székben jár mert negyven pár évesen újra kell neki tanulni járni !!! azon kívül, hogy nem tudja a lábát 100% használni semmi baja pedig higgyétek el egy létra tetejéről le esni nem semmi egy lépcsőházi körforgóban !!! gyorsan megvan a baj !!! de csak rajtunk múlik mennyire akarjuk az életet folytatni !!! azt mondták a barátomra nem fog tudni majd festeni !!! én ahogy ismerem azt mondom még hozzám is fog majd jönni festeni !!! olyan de olyan jó volt látni ma őt itt szerény kis falunkban újból nap mint nap itt van köztünk, nem egy szanatóriumban ahol eddig volt !!! nagyon jó az élet !!! higgyétek el nyitott szemmel kell járjunk majd abból építkeznünk ami ma van a világban !!! 

18,49h  29-09-2008
 

olyan jól elbeszélgettünk ma a samsungba azzal a két sráccal akivel együtt őrködtünk !!! hasonlóan vélekednek sok mindenről mint én !!! így azért mégis csak kellemesebben telik az idő egy munkahelyen !!! velük szívesen dolgozok !!! meg a főnök el engedett időben haza, így ez nemis volt olyan hétköznapi, ez most valahogy jó kis nap volt !!!

20,38h  16-11-2008
 
 

Kép 27-10-2008 szüleim külföldre utaznak !!! soha ezelőtt nem jártak külföldön !!! a papám házába erdélyi albérlők laknak !!! aztán ők már sokszor kérték szüleim, menjenek ki hozzájuk erdélybe párnapra !!! de hát ők nem mentek mind eddig, most, hogy én szabadságon voltam így elmertek menni !!! tudjátok milyenek a mi idősebb korosztályunk, olyan nehezen mozdulnak ki a lakóhelyükről kicsit messzebbre, nem, hogy külföldre !!! ők ezt szokták meg nem látnak a világból sok mindent, csak amit a televízió mutat !!! mikor indultak még nekem is mikor már elmentek a ház mellől, egy kicsit könnybe szaladtak a szemeim, ismerem őket boldog voltam, hogy eljutnak egy ilyen helyre erdély gyönyörű szép !!! aztán ici picit féltem is nem érzik majd jól magukat ott erdélybe !!! telefont nem vittek !!! kérdezték a szomszédok ki érteke a szüleim !!! hát mit mondtam volna, nem tudom, hát nem telefonáltak !!! ??? nem vittek telefont mondtam !!! nem vittek telefont !!! ??? hát az hogy lehet !!! úgy hogy a papámé nálam mivel én látom el a feladatokat a temetőben helyette, anyám meg nem vitte !!! de nyugodjanak meg, ha baj lenne már tudnánk !!! minden nap kérdezgették a szüleim !!! itt felénk még jóban vannak a szomszédok egymással !!! majd aztán párnap múlva eljött a péntek amikor is vártam szüleim haza !!! eljött este 6-7-8-9 már egy picit kezdtem aggódni !!! azt mondták estefelé jönnek aztán az idő telt tovább 10 majd fél-11 meg érkeztek !!! de azt hallani kellet volna mennyi élménnyel gyarapodtak csak meséltek meg meséltek erdélyről, az ottani emberekről, mennyire kedvesek mennyire szeretik egymást !!! hogy mennyire jól érezték magukat !!! hogy milyen szép helyekre elvitték őket az erdélyi család !!! hoztak a családomban mindenkinek egy kis ajándékot erdélyel kapcsolatosan !!! annyira boldog voltam, hogy ennyire jól érezték magukat ők, akik soha nem láttak világot csak a lakás meg a tsz, a volt tsz-ek vagy egy közeli gyár itt a környékünkön !!! no meg most, hogy már nyugdíjasok így néha ilyen termékbemutatóval egybe kötve el mennek néha kirándulni !!! meg nyáron ha itthon vagyok, netán kedvük szottyan akkor viszem őket strandra itt a környékünkön !!! de olyan jó volt őket hallgatni az erdélyi kirándulásukról !!! még most is a fülemben csengenek a szavak, ahogy ők ezt elmesélték !!! ugye milyen szép az élet !!! 

10,58h  20-11-2008
 

ma volt nálam egy kedves fiatal barátom !!! kint üldögéltünk a kis ház előtt, vagy ahogyan a papám mondja a zenebutik előtt !!! a srác még igen fiatal !!! aztán olyan jó volt hallgatni azt az ambíciót ami benne lakozik szinte ugyanazzal az áhitattal adja elő a dolgot amit szeretne csinálni komolyan néha mintha magamat látnám azokkal az ambíciókkal mint mikor még én is olyan fiatal voltam mint ő most !!! olyan jó volt hallgatni, ahogyan mondja, meg mondja, azt amivel szeretne foglalkozni !!! a tervek meg az ahogyan szeretné !!! jó, hogy vannak még ilyen emberek !!! szinte csodálattal beszél a tervéről !!! ezt nem lehet itt le írni, látni meg hallgatni kell ezt az ifjoncot !!! bízom benne sikerülnek tervei !!!

22,23h  20-11-2008

 

Kép 17-11-2008  15,55h meg született egy újabb kis barátom !!! a szülők jó barátaim, igaz csak ritkán találkozunk személyesen, de nagyon kedvelem a családot, még fel is nézek rájuk !!! igen ők azok motoros kata, motoros laci !!! kata egyszer mondott valamit amire világon a legbüszkébb vagyok !!! no nekik megszületett a harmadik kisbabájuk !!! jövő nyáron le utazom hozzájuk akkora már ez a kis manó biztosan jókat fog mosolyogni rám !!! jól érzem magam mert ilyen barátaim vannak !!!

11,16h  24-11-2008

 

tegnap este kint jártam a rokonomnál akinek erdélyi felsége van !!! aztán beszélgettünk az ünnepekről meg erdélyről !!! meséli a feleség, náluk ott erdélyben még mindig nagy ünnepek a húsvéttól kezdve mikulás, karácsony meg minden ünnep !!! nagyon szépek a karácsonyi  betlehemek meg úgy az egész minden !!! még olyan dolgokat is mesélt amik vannak ott ma is !!! amikről már én is csak az idősebb emberektől hallottam mik voltak nálunk is régen, mennyire szépek voltak az ünnepek !!! valahogy nem is tudom ezt kifejezni ezt látni kellet volna vagy hallani az idősebb emberektől !!! úgy átélni !!! nem lehet ezeket már csak szavakkal említeni !!! de talán akad egy hely a youtube !!! no majd mindjárt keresgélek !!!  nagyon kellemeset beszélgettünk azt hallani kellett volna ahogyan ez a felség ezekről mesél !!! szinte átéltem az egész beszélgetést !!!  

21,17h 04-12-2008

 

nem nagyon találtam a youtube oldalon olyat amit szerettem volna megmutatni ennyit találtam ez valami hasonló mint amit szeretnék megmutatni !!! www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

 

22,27h  04-12-2008

 

Kép nagyon nagy meglepetés ért ma !!! a vendég könyvembe egy olyan ember írt akire felnézek !!! az emlékeim amióta zenész akarok lenni abban írtam jó pár emberről aztán beírtam a volt tanárom Kóté Bandi bácsi nevét is !!!

 

Ez nekem meglepetés...persze kellemes.
Kösz,hogy még élek az emlékekben.(és nem csak ott!!!)
Békés,csöndes Karácsonyt Janika!

 

ezt írta a vendég könyvembe !!! hát nem csodás az élet remek dolog közel húsz éve jártam hozzá mint diák !!! büszke vagyok hogy ismét írhatok róla remek ember remek tanár !!! jó volt hozzá járni diáknak !!! mindig szorgalmasan próbáltam készülni az óráira !!! hogyne mikor szeretem, amit tanított a klaszikus muzsika csodás dolog !!! ezek olyan pluszdolgok amit nem is tudom más ember áttudná élni úgy ahogyan én, rám nagy hatással vannak az ilyen dolgok !!! boldog vagyok nagyon jól érzem magam !!!

21,30h 18-12-2008

 

ma mikor jöttem haza össze találkoztam két fiatal zenész sráccal rákos állomáson akik jöttek velem haza !!! a vonat csak onnan jött így ki kellett jutnunk oda !!! beszélgettünk a srácokkal a szép dolgokról a virág az ember meg mindenről mert igazán olyanszép az élet csak mi akarjuk elrontani !!! olyan jó volt beszélgetni velük értették amit mondok hasonlóan gondolkodnak mint én, nem nevettek ki ha csicsergő madárkákról, vagy a gyönyörű holdról tettem említést !!! mikor olyan jó hallani a madárkákat, valami fantasztikus ahogyan azok muzsikálnak !!! meséli az egyik srác ő zenét tanul székesfehérváron !!!  hú !!! de jó !!! mondtam aztán beszélgetünk a zenéről is !!! nagyon jót beszélgettünk aztán említést tettem a tegnapi vendégkönyves bejegyzésemről is !!! mondtam nekik no az a nagy dolog közel húsz év után is még írni egy diáknak !!! jó volt látni az arcukon egy kicsit tudnak azonosulni azzal amiről beszélgetünk meg jól is érezték magukat, ez, no ez ami érdemessé teszi még a sok szép dologgal az életet, csak nyitott szemmel kell járjunk nyitottak kell legyünk világra, hisz ő értünk, mi érte vagyunk !!! ami érdemessé teszi az életet nem ésszel kell meglelni, itt belül kell érezni !!! akár mi is volt ma, a végén jóra sikerült !!! nagyon jól éreztem magam az ifjoncokkal !!!

21,20h 19-12-2008

 

ma végre sikerült beszélnem kedvenc fotósommal !!! azt hiszem ő fertőzött meg a fotózás szeretetével !!! sok mindenben igaza van persze nem mindenben !!! így ha úgy látom igaza van próbálok rá hallgatni !!! kedvelem mert lehet vele komoly dolgokról beszélgetni meg úgy el lehet vele lazulni feledni ami történik a világban !!! jó fej aranyos nagyon !!! véletlen találkoztunk vele !!! még mikor kezdtem a fotózást raktam fel fotókat egy fotós oldalra !!! ő is ott volt aztán egykét fotómra meg mondta a frankót !!! persze senkinek nem esik jól ha nem dicsérik azt amitől önmaga el ájul !!! kicsit rosszul esett, de ment az élet tovább !!! még nem egyszer azt írtam neki ott azon az oldalon, úgy érzem mi ütközni fogunk, akkor már volt egy két szakmai tanács osztás azon az oldalon irányomban !!! aztán így is lett mi ütköztünk itt a neten, sajnos még soha nem találkoztunk szeméjesen de már beszéltünk telefonon meg webkamerázni is szoktunk !!! komolyan mondom kevés ember akivel jól érzem magam de kedvenc fotósom szinte elsők közt van !!! nem írok már többet róla, mert véletlen betalál ide, aztán majd ki kapok mit hordok én itt össze !!! de hát igazat írok !!!

22,20h 27-12-2008

 

karikázok az úton aztán ballra meglátom ismerősöm ott van a birtokon nem bírom meg állni, hogy ne menjek be hozzá hiszen vannak állatai, az nagyon jó meg hát talán egykét fotót is tudok kattintani !!! úgy is volt sikerült néhány állat fotót csinálnom, no meg egy nagyon jó ízűt beszélgetnem, szeretem az ilyen ajándékokat ezek olyan igazi valódi őszinték sok mindenben hasonlóan gondolkodunk azzal sráccal !!! hatalmas föld terület itt a falu közepén mondhatni szinte ha csak állatokat tartana meg azokat a föld területeket amik az ő tulajdonában van túl élne mindent !!! igaz dolgozni kellene de saját magának csinálná aztán ha dolgozik, van mit enni, a felesége minden nap kenyeret süt hát van annál finomabb kenyér mint amit a kedves feleség süt !!! nagyon szeretem az ilyesfajta élethez való hozzá állást !!! így nekem ez volt a legszebb karácsonyi ajándékok egyike !!!

15,32h 24-12-2008

 

ma felhívott egy olyan barátom akivel nem szoktunk csak pár évente egyszer-egyszer találkozni, tán évente meg egyszer beszélni telefonon !!! nekem sok ilyen barátom van, akik nem itt élnek a közvetlen közelemben !!! de az évek hosszú sora mégis összeköt minket, ha csak pár jó szóra is !!! elmesélte nagyjából az idei évét !!! van neki egy nevelt lánya, meg egy saját kisfia gyönyörű szép feleséggel !!! pesten éltek de most már sikerült nekik pest közelében venni egy házat nagy kertel !!! a kis suhancnak is nagyon jó lesz ott fel nőni, meg azt biztosan állítom vidék az még mindég hordoz magában valami csodás fílinget !!! olyan jól eltudok az ilyen emberekkel beszélgetni hogy az valami csoda !!! nem tudom engem az ilyes fajta emberhez normális viszonyulás hetekig, akár hónapokig jól helyre rakja közérzetem !!! mondtam is a barátomnak most, hogy felhívott az megint még jobban helyre rakja lelki világom ami amúgy is szerintem rendben van !!! mondta ez jól esik neki !!! meg is beszéltük ha majd jó idő lesz elruccanok hozzájuk egy pár órácskát !!! a jó öreg golf valószínű oda is elszállít majd !!! ilyenkor olyan jól érzem magam !!!

20,15h 28-12-2008

 

Kép hát ma kissé hűvösre járt az idő !!! de olyan jó volt kint látni a levegőt, szinte harapni lehetett még tán íze is volt !!! meg van itt mindennek a maga szépsége, ebben a hidegben nagyon még fotózóm sem mertem ki csalogatni a melegből, de egy fotó erejéig csak ki vittem !!! olyanszép ilyenkor is a táj, a fák a természet !!! mindennek megvan a maga szépsége !!! jó volt látni a nagy rengetegséget, a tél színeit !!!

21,40h 30-12-2008

 

Kép rokonom erdélyben töltötte a szilveszteri mulatságot !!! nem rég érkezett meg !!! kaptam tőle igazi tőke bort !!! egy erdélyi bácsika gondos munkájának gyümölcse, de olyan finom bor, még tán nem ittam ehhez hasonlót sem eddig, nagyon finom !!! aztán kezdem is érezni a hatását !!! de félre raktam kis palackokba barátaim is szeretném ebből a finom italból meg kínálni !!! ilyenkor érzem nagyom azt mennyire fontos az ember, meg az embert körülvevő minden csodálatos élőlény !!!

15,14h 03-01-2009

 

 

 

 

 

 

hű ha, rábukkantam egy tehetségre !!! innen származik a környékünkről még csak fiatal dalia, de biztos vagyok benne sokra viszi majd !!! gitározik !!! örömömre telik ilyen tehetség csúcsra jutásának háttérből való meg figyelése !!! mégis csak van után pótlás, ráadásul innen vidékről indul a nagy hegynek !!! hú ez nagy öröm !!! még valamikori tanáraim is tanították a fiút !!!

23,46h 05-01-2009

 

kedvenc fotósom egyik képe a nap fotója lett tegnap egy fotós oldalon !!! hát lehet szebben zárni a tegnapot !!! ???

00,16h 10-01-2009

 

mikor el indultam lefeküdni még meg néztem kedvenc fotósom téli fotóit !!! hát el mondom nagyon meglepett velük !!! tetszettek, ügyesen kezeli a gépét !!! néha úgy megtud lepni fotóival !!! nagyon kellemesen tudok majd elaludni, szépen végig gondolom majd amit pár perce láttam !!! nagyon jó, hogy vannak ilyen emberek akik meglátják a szépet, majd egy fotó erejéig meg örökítik !!!  picasaweb.google.com/stenci7007/TL#

21,08h 11-01-2009

 

elromlott a gps rendszerem amit vásároltam egy nagy bevásárló központban nem igazán működött rajta a térkép jól !!! véletlenül találtam egy srácot itt a netes vaterán, aki hajlandó volt nekem ingyen bérmentesen egy sokkal jobb térképet felrakni a gps rendszeremre !!! nem csodás hát nem is ismerjük egymást mégis segített rajtam !!! el küldtem neki a kártyát postán majd ő pár nap múlva visszaküldte, ma érkezett meg !!! kevés ember van már aki tényleg jól, segítőkészen gondolkodik !!! ez megint arra késztet nem kell nekem a világ nem igazán szép oldala felé kacsintgatnom !!! jó nekem így ahogyan a sors meg áldott !!! ilyenkor még jobban úgy érzem mégis jobb jobbnak lenni mint el kótya vetyélni dolgokat !!!

21,56h 12-01-2009

 

megnéztem kedvenc fotósom téli fotóit, ismét meglepett jó pár kellemes fotóval !!! klassz fotókat csinált ügyesen bemutatja a téli hangulatot !!!  igazán így jobban szembesül az ember egy-egy fotó erejéig, mert csak rohanunk !!! mikor meg meglátunk egy szép fotót szinte eszünkben sincs ezt mi is látnánk, ha nem rohannánk annyira !!! meg persze nyitott szemmel járnánk !!! ilyenkor jól tudom érezni magam, azt hiszem egy jót fogok szunyálni kellemesen alszom el a fotókra gondolva !!!

23,55h 14-01-2009

 

 tánti néni !!!

Borzasztó egy nyár volt. Száraz és meleg, mint a legtöbb nyár, de ez mégis másfajta volt. Nemcsak azért, mert szárazabb és melegebb volt, mint a nyarak itt Magyarországon lenni szoktak, hanem azért is, mert volt valami a levegőben. Valami negatív érzés. Persze lehet, hogy csak én éreztem ezt… nem tudom.

   Az biztos, hogy a nyár száraz volt, és meleg. Mondtuk sokszor, hogy lennénk inkább a Szaharában. Ott legalább éjszaka hideg van. Na meg nagyon fontos dolog az is, hogy nem kátyúsak az utak. Bár igaz, hogy nem sok út van arra, de az biztosan sima. És még egy fontos dolog, hogy ott nincsenek fák. Itt meg megfulladsz a nyárfák pihéjétől. Azok a rohadt pihék! Ellepnek minket, mint légy a kétnapos szart. Persze szidhatom a pihét még pár száz oldalon keresztül, akkor is szállnak. Bele az ember orrába meg szájába. Aztán az ember csak prüszköl, meg köpköd. Képzeljék el, aki egy bezárt szobából az ablakon át nézte az utcát, az csak annyit látott, hogy mindenki köpköd, prüszköl, meg könyökig fent van az orrában a keze, és bányássza ki azt a nyavalyás pihét az agyából. Egyik nap mondta is nekem a szomszéd Tánti néni, hogy milyen mocskos, meg gusztustalan ez a mai világ.

  Nem szeretném, ha bárki azt hinné, hogy túlzással élek, de Tánti néni nem állt messze a valóságtól. Az öreglánynak mindig igaza volt. Tánti néni nyolcvanhárom éves volt. Ezt csak azért nem tudom még a mai napig se elhinni, mert legalább tíz éven keresztül hallgattam, hogy ő nyolcvanhárom éves.  Ő megmondta, ha valami a szívét nyomta, nem szégyellte magát.

„Szégyellje az magát, akinek van szégyellni valója!” – szokta mondogatni. Mondom, az öreglány sose tévedett, csak nem mindig kell megmondani az igazat. Tánti néni tolószékben ülve nézett ki mindennap az ablakon. Nem azért, mert az volt a legkényelmesebb ülőhely, amit talált, hanem, mert a nélkül csak feküdni tudott. Ült abban a rozsdás taligában, mint az angol anyakirálynő azon a díszes, oroszlános trónon, és nézte, ahogy az emberek az utcán sétálnak, prüszkölnek, meg túrháznak. Ez volt minden dolga az életben. Ülni, és nézni, hogy mások mit csinálnak. Persze ez nem volt mindig így, csak az utóbbi időben… Az utóbbi negyven évben.

  Idősebb lakók mesélték, hogy ő még az ötvenes években költözött a házba, és mindjárt házmester lett. Akkoriban házfelügyelőnek hívták, de hát ez ugyanaz…

Egy nap megkérdezte az egyik lakótól, hogy az a hülye Rákosi miért nem igényel pártpénzen egy parókát, mert a kopasz fej már kiment a divatból. Persze az a valaki még aznap rohant az Andrássy útra bejelentést tenni. Illetve nem is bejelenteni, csak odament és megkérdezte, hogy mi a teendő ilyen helyzetben. Mindkettejüket elvitték egy időre, szabadságra. A valakit azért, mert hülyeségeket kérdezett, Tánti nénit meg azért, mert lázító tevékenységet folytatott.

  Tánti nénit állítólag két évig nem látta senki, de én ezt nem tudom elhinni, mert azt mondják, hogy aztán visszajött egy tolószékben. Szerintem, ha valakinek van tolószéke, akkor azt valakitől kapta, vagy vette, tehát valaki valahol csak látta Tánti nénit. Na, de ez nem fontos.

  Azután nem volt házfelügyelő, hanem csak úgy nézett ki az ablakon és bámulta az embereket. Nem tudom miből élt, de nem hiszem, hogy sok mindenből, mert sovány egy nénike volt. Igaz, hogy amikor én megismertem, már akkor is nyolcvanhárom éves volt. Ősz haját sose vágta le senki. Néha üvöltött is, hogy ráhajtott a tolószékkel. Szerencsétlen asszony. A kutya nem törődött vele. Volt ugyan egy fia, de az még annak idején megunta, hogy Tánti nénit mindig pátyolgatni kellett, ezért elköltözött a jó isten tudja, hogy hova, „azzal a kellemetlen kinézetű fehérnéppel”, ahogy szomszédasszonyom mondta mindig.

  Azért nem mindig az ablakból nézett ki. Volt, amikor kigurult a folyosóra, és ott ült a székében. Olyankor, ha találkoztunk, beszélgettünk pár szót, majd én bementem a lakásomba ebédelni, ő meg visszagurult a prüszkölő világot bámulni.

  Tánti néni. Az utóbbi időben olyan véresek voltak a szemei, mintha ilyen világító kontaklencsét vett volna. Szegény asszony. Soha nem beszélt arról, hogy mi történt valójában miután elvitték, soha nem tudtuk meg. Azt mesélte, hogy volt ott egy ember, aki minden szenvedés után meg tudott szökni, meg azt is elmondta, hogy egy fiatal ÁVH-s odáig volt érte, de hogy mit csináltak vele, azt soha nem tudtuk meg.

   Sokszor mentem hazafelé a boltból, és láttam azokat a piros szemeket az ablakban. Egyszer volt, hogy pont nekem is az orromba ment az a nyavalyás pihe, és direkt nem prüszköltem, meg köpködtem, hogy lássa, hogy én különb vagyok.

  Néha lement a lifttel az utcára, ugyanis a közelben volt egy ilyen népkonyhaféleség. Sokszor sírva jött vissza onnan, mert ő azzal az áramtalan villamosszékkel nem tudott olyan gyorsan mozogni, és a hajléktalanok elzabálták előle a kaját. Gondoltam egyszer, hogy segítek rajta, mondtam neki, hogy majd én beállok a sorba helyette. Tényleg vérre menő verseny volt ott. Alig bírtam befurakodni előre, aztán mikor sikerült, azt mondta nekem az ürge, aki osztogatta a száraz kenyeret, hogy én nem nézek ki olyannak, aki erre rászorul. Erre mondtam, hogy én nem is szorulok rá, csak a tolószékes szomszédasszonyomnak viszem a kaját, akit mindennap fellöknek itt az emberek, és nem hagyják sorra kerülni. Azt mondta, hogy olyan nincs. Csak a rászorulóknak adhat enni, takarodjak.

  Nagyon bosszantott a dolog, ezért másnap szétszaggattam egy régi gúnyámat, jól összemocskoltam, és magamra vettem. Úgy verekedtem magam előre. Aznap nem is kérdeztek semmit, csak a kezembe nyomták a kaját. Valami undorító krumplifőzelék volt, egy darabka kenyér, meg egy kicsi kupica kannás bor. Odavittem a Tánti néninek, aki nem győzte megköszönni. Aztán minden nap, mikor végeztem a munkában, hazamentem, átvettem a mocskos ruhát, és mentem a népkonyhára. Ezt a tevékenységemet hosszú ideig műveltem. Addig, míg egyszer valami nagyon furcsa dolog történt.

  Egyik éjjel kopogtattak az ajtómon. Kimásztam az ágyból, és megkérdeztem ki az. Nem jött válasz. Semmilyen válasz nem jött. Kinyitottam az ajtót, és ott állt ő. Vékony csontvázzá aszott öregasszony, világító vörös szemekkel. Megkérdeztem, mit akar, de nem felelt. Akkor döbbentem rá, hogy a lábán áll. Nem a tolószékben jött át, hanem a saját girhes, rothadó fadarabhoz hasonlító lábain. Megkérdeztem, hogy jól van-e, de megint nem érkezett válasz. Hirtelen összeesett, és fulladozó hangon azt mondta: „Maga nyomorult pihe!” Ez után eltűnt, mint a kámfor. Eltűnt a kezeim közül. A következő pillanatban rám törték az ajtót, ami időközben nem tudom, hogy csukódott be. Sőt. Átkerültem egy idegen szobába, igen. Bejöttek és elrángattak. Egyszer csak hirtelen fejbe vágott valaki és elájultam. Mikor magamhoz tértem egy nyirkos, dohos pinceszerűségben voltam. Ott állt mellettem egy ember, aki minden félét kérdezett, de nem értettem, amit mond, mert olyan volt, mintha víz alól beszélne. Ütött, vert, kérdezett. Aztán elölről kezdte. Mikor megunta bedugtak egy szobába, ahol nem volt ágy. Utána nem emlékszem semmire, csak arra, hogy a saját ágyamban ébredtem verítékben úszva. Álmodtam volna az egészet? Nem tudom. Minden arra vall, de nem vagyok benne biztos…

  Az viszont biztos, hogy Tánti néni azon az éjszakán meghalt. Elment közülünk, de én soha nem fogom ki verni őt a fejemből. Soha nem fogom elfelejteni, főleg ez után a borzasztó éjszaka után.

  Mostanában nem tudok mit kezdeni magammal. Csak állok az ablakban, és nézem az embereket. Nézem, ahogy köpködnek, meg prüszkölnek azoktól a nyavalyás pihéktől.

   Tényleg mocskos, meg gusztustalan ez a világ!

ez tetszik nekem, mert  úgy érzem ezt akár én is leírhattam volna !!!

17,30h 19-01-2009

 

Sanyibá rosz napja !

Sanyibának rossz napja volt. Már a reggel sem úgy indult, ahogy egy ilyen napsütéses téli vasárnapon kellett volna. A lányáéknál volt a Vöröshadsereg - azaz egy ideje Prohászka Ottokár - utcai egyemeletes házban, napok óta el volt dugulva a fürdőszobában a lefolyó, de az a hitvány veje, a Pisti, nem csinálta meg. Csak a szifont kellett volna leszedni, tele volt hajjal, de Ágika nem értett ahhoz. A Pisti nem csinál meg semmit a háznál, a kapucsengőt is neki kellett a múltkor bekötnie, most meg otthon sem volt.

Kilenc óra tájban ért haza,  az asszony a kertben szöszmötölt valamit, szokásához híven a lila kínai szabadidőruhájában, amitől Sanyibának valahogy mindig hányingere támadt, igaz ezt Borika a 35 év házasság után bármivel el tudta érni nála. Az asszony mondta neki, hogy a Szabó Feri már háromszor kereste telefonon, ma is be kellene menni dolgozni, mert valami sürgős munka van. Sanyibá erre csak valami cifrát mormogott, a nyári konyhát akarta az alsóépületben rendbe tenni ma, de ebből sem lesz már semmi. 

A reggelijét sem tudta megenni, mert miután átöltözött a céges overallba épp hozzálátott volna a szalonnás tojásrántottához már dudált a ház előtt a Feri. Hogy a fene el vinné ezt is innen - gondolta Sanyibá, de nem mondott semmit, Borikával ellentétben általában keveset beszélt. Otthagyta a reggelit az asztalon, és ment az autóhoz. Az asszony csomagolt neki délre tegnapi székelykáposztát műanyag ételhordóban, mellé két hatalmas szelet fehér kenyeret, majd délben megeszi.

Jó félórába telt az út a céges Lada Nivával a munkaterülethez, útközben  felvették még a Janikát is, aki mostanában valami szektába jár, és végig arról győzködte a Szabó Ferit, hogy abba kellene már hagynia a dohányzást. Az persze nem hagyta magát, Sanyibá meg a hátsó ülésen rázkódva akkor először fogalmazta meg magában, hogy ritka egy szar nap ez a mai. És akkor még nem is tudta, mennyire.

Laci, a főnök persze csak tizenegyre ért ki a Toyotával, na persze, neki derogálna Ladával járni, pedig az még most is autó. Sanyibá ekkor már egy órája emelte ki a földet a 15 tonnás Catepillaral, nagyon értette a dolgot, harminc éve gépen dolgozott, persze nem ilyenen kezdte, hanem Weimarral.

Kötbérrel fenyegették a Lacit, azért kellett vasárnap is dolgozni, azt mondta majd kifizeti nekik a túlmunkát, de ebben nem voltak teljesen biztosak. Minek vállal télen ilyen munkát, szinte fagyott a föld, alig lehet haladni. Délre már nagyon éhes volt, tartottak is volna szünetet, de akkor értek ide az IFÁk, azokat meg gyorsan meg kellett rakni, mert órabérben vannak, és még örülhet a főnök, hogy vasárnap is jönnek. Szar nap ez a mai.

Persze azokat helyből kifizette zsebből, minket meg... - gondolta Sanyibá, és a székelykáposztára gondolt. Ekkor hasított belé a szörnyű gondolat, hogy az ételhordó a Nivában maradt, azzal meg az előbb elment vissza a városba a Szabó Feri egy benzinkúthoz gázért. A konténerből ugyanis még péntek éjjel ellopták a gázpalackot, így semmilyen fűtés nem volt, pedig annak lennie kell, olyan mint a védőital meg a mobilvécé: kötelező.

Éhesen folytatta a munkát, most már sűrű káromkodások közt, így ért ahhoz a kábelhez. Persze nem volt rajta a rajzon, reggel megnézték, csak gáz megy itt a földben, de az csak ötven méterrel odébb, a műút mellett. Először nem is gondolta Sanyibá, hogy az kábel lehet, amikor egy kicsit megakadt a markoló kanál csak ennyit mormogott: a kurva anyád! Az emelőkanállal lecsapott mégegyszer. De akkorát rántott a vezérlő botkormányon, hogy az szinte kiszakadt helyéről. Ebben már benne volt az éhség, a fáradtság, Laci a sóher főnök, ez az egész elrontott vasárnap, Pisti - Ágika semmirekellő férje, a Borikával eltöltött 35 év,  a szar tévéműsorok, a gázszámla, hogy az orvosnál fél napot kell várnia, az összes hazug politikus, a gazdasági válság, ez az egész elbaszott élet.

Így aztán mikor már látta, hogy a kanál egy elvágott kábelköteget emel ki végképp elöntötte a méreg. Az anyját neki - mondta és a géppel lecsapott újra és újra, ötször, tízszer, egészen addig míg meg nem nyugodott végre. Ekkor nagyot sóhajtott.

Leszállt a gépről, és megnézte az árokban lógó szétszabdalt kábelt. Most elégtételt érzett, diadalt. Sárkányölő Szent György állhatott így a levágott fejű szörny teteme fölött. Sanyibá lihegett és mosolygott, jól esett neki a friss hűvös januári levegő.

Ekkor ért vissza a Szabó Feri a gázpalackkal. Beszerelték, 10 perc múlva már kellemes meleg volt a konténerben. A többi munkás az árok körül ácsorgott, sejtették, aznap már nem kell többet dolgozni. Sanyibá a konténer melegében nekilátott a székelykáposztához, a friss fehér kenyérből nagyokat harapott hozzá, hosszú ideje most először érezte jól magát.

Csak Laci, a főnök anyázott szemközt a laptopja előtt ülve. Nem volt net.

16,36h 26-01-2009

 

Idén huszadik alkalommal rendezték meg Hannoverben a YOURAIL-t, a fiatal vasútbarátok nemzetközi terepasztal-versenyét, és ezúttal egy honfitársunk kategóriagyőztes lett. A tizenhét éves Kiskuti Dániel öröme mégsem maradéktalan, mert szerinte a MÁV-hangulatra komponált terepasztalt a zsűri csak tévedésből találta viccesnek.
A hannoveri rendezvény kategóriájában a legnagyobbnak számít a világon, és csupán minden negyedik évben rendezik meg. Idén 78 ország képviseltette magát több mint 1500 fővel. A hannoveri kiállítóterület hat óriáscsarnokát maradéktalanul kitöltötte a versenyre benevezett 487 terepasztal. Ezek között volt Dániel műve is, amelynek címe Magyar Valóság.
A középiskolás diák két teljes évet szentelt a terepasztal megalkotására, beszerezte a szükséges szerelvény-modelleket, és megépítette a vasúti pálya környezetét. "Minél inkább a valóság torzítatlan megjelenítése volt a célom" - nyilatkozta Kiskuti. "A vonatszerelvények esetében egyszerű volt a dolgom, mert ezeket elég volt néhányszor a betonfalhoz vágni, majd egy hónapra betettem az akváriumba a rozsda miatt, helyenként barnás festékkel kezeltem a karosszériát, és végül filctollal felrajzoltam a graffitiket a vonat oldalára."
"Nehezebb dolgom volt a bábukkal, ugyanis a makettekhez használatos figurák gyárilag mosolygósak, barátságos kinézetűek, és derékbőségük kisebb, mint a magasságuk. De egy ilyet már csak a hitelesség miatt sem ültethettem egy MÁV-os jegypénztárba. Ugyanígy az utasok arcát is át kellett festenem anyázóssá. De a legkeményebb dió a jegyellenőr volt: bejártam az összes boltot, amíg végre sikerült egy szunyókáló kaller-figurát találnom az egyik vonatkocsiba" - ecsetelte nehézségeit Kiskuti.
A terepasztal helyszínre szállítása is körülményes volt, hiszen a fiú - édesapja közreműködésével - a családi autó csomagtartójába gyömöszölve vitte a kellékeket Hannoverbe. Útközben az állomás épülete és több más tartozék is megsérült, de Dániel utólag visszatekintve örül, hogy így történt, mert a repedt falú állomás még hitelesebbé tette az alkotást.
A szorgos munkának szemmel láthatóan meg is lett az eredménye: a verseny folyamán Kiskuti terepasztalánál tolongtak a látogatók, és folyamatosan kérdésekkel bombázták a készítőt:
"Miért nincs az utastájékoztatón semmi sem kiírva?"
"Miért csak az egyik pénztár előtt kígyózik hosszú sor?"
"Miért pakolnak az egyik vonatroncsból fém alkatrészeket egy platós kisteherautóba?"
A háromnapos rendezvény utolsó napján a zsűri végigjárta és értékelte az összes terepasztalt. Kiskuti így számol be a végső megmérettetésről:
"Odajött hozzám a zsűri elnöke, és megkért, hogy indítsam el a vonatot, mert látni szeretnék, ahogy a pályán körbemegy. Azt válaszoltam, hogy ez sajnos nem lehetséges, mert sztrájk van, és a vonatok nem járnak. De mivel csak erősködtek, hogy indítsam el, tudattam velük, hogy addig nem megy a vonat, amíg nem adnak negyedmilliót."
"Azt hitték, hogy viccelek, úgyhogy elővettem a zsebemből egy zacskót, amiben volt vagy 50 vasutas figura, rámutattam az ujjammal, és lassan, tagoltan közöltem: Negyedmillió. Fejenként."
A szemtanúk elmondása alapján a zsűritagok ezen a kijelentésen először megdöbbentek, aztán hangos nevetésben törtek ki, és megjegyezték, hogy a fiúnak rendkívül jó a humorérzéke.
Kiskuti az abszurd kategória aranyérmese lett, ugyanebben a kategóriában a másik két dobogós a csillagközi vonat és a szalmamozdony kompozíciók voltak."

21,07h 26-01-2009

 

Kép Tóth Zsuzsanna vagyok. 1977.07.23.-án láttam meg a napfényt Hatvanban, azóta is itt élek.

Évekkel ezelőtt egy koncerten figyeltem fel egy fotósra. Próbáltam látni mi az a pillanat, amit meg akar örökíteni. Izgalmasnak találtam. Ez volt az első találkozásom a fotózással és ettől kezdve vágytam rá, hogy megfogjam a pillanatot és két dimenzióban adjam vissza.

Sokat olvastam a témában, a képszerkesztésről, a technikákról, bármiről, aminek köze volt a fényképekhez, de csak 2006 nyarán jutottam el az eső exponálásig egy kis kompakt géppel. Annyira tetszett, hogy augusztusban lett egy belépő szintű digitális tükörreflexes gépem.

Már ekkor érdekelt a makróvilág, sajnos még csak az alapobi és egy makró előtétlencse segítségével. Ma már van egy jónak mondható makróobjektívem. A makróvilág számomra olyan csodákat rejt, amit az emberek többsége észre sem vesz és a nemismerés miatt félelem él bennük. Bennem csodálat. Érdekes és új világ, ami ha igyekszünk kiismerni, időt szánunk rá akkor meghálálja és megmutatja titkait.

Szeretem a lepkéket, rovarokat, a pókokat, a hálójukat, a cseppeket és szeretem a virágokat. Annyi szépség van a földön, ezt szeretném észrevenni, meglátni, megismerni, és megmutatni. Keresem az új nézőpontokat, próbálom úgy látni az adott témát ahogy más nem látná. Mindig van aktuális kedvencem, amit addig fotózom amíg meg nem felelek saját magamnak. Hol egy lepke, hol egy kökörcsin, rajongással tudom őket szeretni. Bármire képes vagyok ezért, kaptam már napszúrást, csíptek hangyák, csalán, tüskék, de csak utána érzem ha már elkészült a kép. A külvilágot ki kell tudni kapcsolni egy időre és leereszkendi az apró teremtményekhez.

A fotózás számomra hobbi, de életformává is vált. A legfontosabb elfoglaltság lett nálam. Minden időm ebbe fektetem. Sokat járom a természetet, és sokat nézem más képeit, próbálok ihletet meríteni belőlük.

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a hobbit, a legjobb dolog, ami eddig történt velem.  xmoto.hu/tothzsu/

19,38h  31-01-2009

 

betelt, folytatás élményeim 2-ben !!!