Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ma reggel mikor meg érkeztem a műhelybe éppen összefutottam egy idősebb dolgozóval akit én kedvelek !!! igen az idősebbekkel a mávnál sokkal jobban kijövök !!! ők még nem olyanok mint mi mai fiatalabbak !!! azt mondta no végre lát már valami színt is a műhelybe !!! aztán rögtön kérdeztem is a másik idősebről akit még nagyon kedvelek, hogy bent van-e igen válaszolta, mondtam mondja meg neki üdvözlöm !!! így már tök jó indult a nap !!! majd később persze beszélgettem mind két idősebb dolgozóval !!! a többi része akikkel találkoztam az mind csak mondta mondta a magáét !!! de csak eltelt ez a nap is !!! fáradt vagyok meg írni szeretnék még, így most be vonulok a lakásba aztán remélhetőleg még betűkbe bírom foglalni amit szeretnék már napok óta meg írni majd felrakni ide !!!

21,01h  17-11-2008

 

Kép pár napja beszéltem motoros kata barátommal mesélte hétfőn megy a kórházba majd megszületik a harmadik kisbabája !!! hát ez így is lett !!! délután már küldte is az sms meg jött az új ökrös nándor a mi kis világunkba !!! bolog vagyok, ismerhetem ezt a motoros kata barátomat !!! még mikor elkezdtünk békés megyébe zenélgetni, akkor ismerkedtünk meg, azóta tart ez a barátság !!! mikor beszéltünk párnapja éppen lefotóztam a holdat, aztán azt kívántam ilyen hold alatt szülesen az új kis fiú !!! holdat ugyan ma nem látni de egy remek sráccal gazdagabbak lettünk !!! remek anyuka, remek apuka, remek kis család, három csemetét kell nekik felnevelni !!! erőt egészséget semmi mást, a többit ők majd meg oldják !!!

21,03h  17-11-2008

 

kicsit át értem tegnapról a mára !!! de legalább jól éreztem magam !!! most, hogy nézem meg haladtuk az éjfélt, így majd inkább ma, ha felébredek, vagy talán kicsit később fogok gondolkozni !!! most húzok, még olvasgatni sem fogok, hajnal óta fent vagyok !!! kissé megfáradtam !!!

00,20h  19-11-2008

 

hát úgy eltelnek itt a napok, órák már megint mindjárt éjfél én meg nem érem utol magam, még lenne annyi teendőm de már le esik a fejem !!! muszáj mennem aludni !!!

23,37h  19-11-2008

 

Kép vannak most gondolataim csak most nem lesz időm össze szedni betűkbe vetni  !!! ma még vendégeim lesznek aztán ha elmennek muszáj pihennem mert hajnalban megint egy háromnapos munka vár rám !!! kárpótlásnak rakok fel most egy fotót !!! ez ma készült délután négy körül !!! igaz két napot itthon voltam de nem tudtam magam kipihenni !!! bele kell egy kicsit rázódni újból a melós napokba !!!

19,59h  20-11-2008

 

megint rám esteledett mennem kell pihenni !!! de legalább az est jó részében nagyon jól éreztem magam !!! barátaimmal zenét szerkesztettünk !!! lassan haladnak a saját szerzemények felvételeinek ki dolgozásai !!! no meg vásároltam egy canon eos 350d fotózó gépet is !!! lesz elfoglaltság megint a közeljövőben !!! valahogy úgy most jól érzem magam nagyon !!!

22,25h  21-11-2008

 

tessék már megint este lett !!! ma sem bírtam megcsinálni azt amit be terveztem !!! el nem tudom képzelni mások, hogyan csinálják, hogy annyi mindennel foglalkoznak !!! én nem foglalkozom olyan sokrétű dologgal mégsem érem utol magam !!! vagy talán az is lehet baj, hogy most megint három napot megyek dolgozni majd csak aludni érek haza !!! nem értem, én komolyan mikor fogom magam utol érni !!! de ha meg nem megyek dolgozni mind az amit már eddig elértem az életemben kárba vész !!! no mindegy enyém az életem a magam módján élem !!! ma volt nálam egy kedves fiatal barátom !!! kint üldögéltünk a kis ház előtt, vagy ahogyan a papám mondja a zenebutik előtt !!! a srác még igen fiatal !!! aztán olyan jó volt hallgatni azt az ambíciót ami benne lakozik szinte ugyanazzal az áhitattal adja elő a dolgot amit szeretne csinálni komolyan néha mintha magamat látnám azokkal az ambíciókkal mint mikor még én is olyan fiatal voltam mint ő most !!! olyan jó volt hallgatni, ahogyan mondja, meg mondja, azt amivel szeretne foglalkozni !!! a tervek meg az ahogyan szeretné !!! jó, hogy vannak még ilyen emberek !!! szinte csodálattal beszél a tervéről !!! ezt nem lehet itt le írni, látni meg hallgatni kell ezt az ifjoncot !!! bízom benne sikerülnek tervei !!! természetesen mi más lenne mint zene !!! nem is én lennék, ha nem ilyen emberkék vennének körül !!! bár én magam módján mindenben megtalálom a szépet jót !!! olyan jól elszoktam a mávnál is az idősebb emberekkel beszélgetni, olyan jó tőlük kérdezgetni erről arról, mit hogyan csinálnak ők !!! nem tudom !!!  úgy tudom csodálni az idősebb embereket !!! ők már sokkal több mindent meg értek, mint mi !!! mégis azt mondják ilyen világ nem volt régen mint ma !!! sokat kellet dolgozni akkor is, de ma szinte lehetetlen úgy felnevelni a kis emberkéket mint az ő idejükben !!! mikor nap mint csak azt látod mi történik a világban !!! ki, kivel, mért, mikor !!! azt mondják lüke vagyok dehogy csak meghúzom magam saját kis világomban ahova nem igazán engedem be a világ zörejét !!! egy ismerősöm mesélte próbálkozott a társkeresős oldalon !!! aztán be írt mindent hitelesen, hogy ki ő mit csinál stb-stb !!! mondta hogy szinte senki sem jelentkezett a hirdetésére !!! el volt keseredve !!! ő egyszerű hétköznapi rabszolga !!! aztán mesélte regisztrált újból másik néven más adatokkal nem hiteles szövegekkel !!!  lényeg sokkal többet mondott, mint ami !!! volt sok pénz, cég, vállalkozás, autó stb-stb !!! ami tulajdonát képzi !!! hát akkor meg rengetegen jelentkeztek !!! hogy is van ez akkor !!! az sem baj ha sánta vagy félszemű akár esetleg beteg !!! csak legyen kesh !!! no mindegy, csak meg említettem !!! most bezárom betűim forgatását már majd le ragad a szemem !!! ezt majd csak holnap tudom felrakni a blogomba !!! már nem volt erőm kint maradni így ezt most az ágyban vettem monitorra !!! 22,23h 20-11-2008   

18,49h  22-11-2008

 

nem rég értem haza !!! annyira most nem vagyok fáradt !!! de most inkább bemegyek olvasgatok, meg próbálok még írni !!! no meg az új fotózómmal próbálkozok !!! nem gondoltam mikor megvettem egy fuji fotós gépet, majd valamikor lesz nekem is canon !!! ez állítólag jó vétel volt a fotós szakik szerint hát majd kiderül, én meg vallom még orosznak érzem de remélhetőleg kitapasztalom, aztán sikerül majd jó fotókat csinálni ezzel a canon szerkenytyűvel !!! 

21,17h  23-11-2008

 

Kép hát elég érdekes ez a canon !!! hozzá jutottam olyan darabhoz, ami használt,  meg kell mentenem a tudatlan felhasználó által okozott sérülések alól !!! ha használtan veszünk dolgokat meg eshet nem tökéletesek !!! ilyenkor sajnálom a tárgyi dolgokat !!! mert van a buta felhasználó akinek van pénze akár több száz ezer forintos készüléket is megvenni !!! de agya az nincs hozzá, hogyan kellene azt használni !!! lüke ... felhasználó !!! mért is van pénzünk ha nem tudunk vele bánni, vagy megbecsülni a dolgainkat !!! no mindegy ez a készülék már nálam van, egy alapos tisztítás az kell neki, aztán jöhet a szebbnél szebb képek készítésének megtanulása !!!

11,02h  24-11-2008

 

ma ezen az egy napon nem sok mindent történt !!! a fotózó gép körül keresgéltem a neten !!! aztán úgy néz ki ha minden jól alakul saját magam tisztítom meg a gép szenzorát !!! remélem minden rendben megy aztán sikerül majd jó fotókat készítenem !!! ez olyan mint a zene, nem lehet tőle szabadulni !!! nem is baj, sokkal inkább költök egy kis pénzt erre mint hogy kocsmába járjak !!!

20,58h  24-11-2008

 

tegnap beszélgettem egy sok családos emberrel a samsungban !!! meséli mennyi sok helyen dolgozik !!! van egy hivatalos állása, egy fekete, meg ez mellet még szokott mindenféle dolgot elvállalni, amolyan építő ipari dolgokat !!! no meg néha otthon is szokott lenni !!! meséli úgy szoktak komunikálni otthon, hogy mindenki ül a szobályában a számító gép előtt, így beszélgetnek egymással az msn-en !!! majd egy jót mosolyog ezen !!! milyen jó nekik minden szobában van egy számító gép !!! ezt amolyan kissé dicsekvően mondja !!! meglehet, hogy sokat dolgozik, így több jut a konyhára !!! meséli még azt is, hogy van valami baj, valami betegséggel küzd már évek óta !!! aztán már az idén nem megy el műtétre !!! majd talán jövőre !!! húzza halassza !!! mert ha dolgozik több jut a családnak !!! milyen jó mikor otthon van is a világ csodálatos teknikái segítségével kommunikálnak !!! én inkább le ülnék szívesebben a gyerekkel talán még mesét is olvasnék neki !!! no nem vagyunk egyformák !!! így szép az élet hajtunk, hogy ne lássunk, ne érezzünk !!! meglegyen minden tárgyunk !!! jó jó tudom már megint én is csak bort iszok mégis vizet prédikálok !!! hisz én is meg vettem ezt az új fotózót !!! bár meg lehet nem vettem volna ha nem jöt volna ez az alkalom, amiből aránylag olcsón jöttem ki !!! de még az is lehet el adom a régit mert kettőt úgysem tudok kihasználni !!! hogy itt álljon hát az meg pénz !!! sajnálom is kicsit mert kedvelem a fujit !!! de látom a canon szebb képeket csinál !!! de nyugtával a napot !!! a kolléga meg csak dolgozzon aztán hívja telefonon minden nap az asszonyt, meg a gyerekeket !!! tán még néha találkozzék is velük, ha neki így a jó !!! én biztos alább adnám !!! de könnyű itt prédikálni nem tudhatom, hogyan cselekednék ha rám találna a boldogságnak nevezett szerelem, vagy csak kapcsolat egy másik emberrel !!! jó ez így !!! ezt adta a sors !!! nem is tudom lehet ezt a szót ma még használni szerelem !!! ??? vagy csak kapcsolat mert mindenki abban él, vagy ráfogjuk társas lények vagyunk !!! mi tudom én !!!

21,19h  24-11-2008

 

nem is tudom, most úgy össze zavarodott bennem minden !!! természetesen a zene okozta ezt !!! nem tudok most koncentrálni !!! megyek cselekszem azt amit az eszem !!! ugyan !!! az érzék szerveim diktálnak !!! úgy érzem meg kell tanuljak egy rahedli metallica nótát !!! aztán lehet semmi értelme, de most ezt érzem !!!

22,09h  11-25-2008 

 

nem tudom mennyi időm marad más dolgokra !!! ma már elkezdtem metallica nótákat tanulni !!! jól le is zsibbadt a kezem !!! ezeket a nótákat elég nehéz eljátszani, olyan mint ha neki fognék hosszútávon futni !!! amitől az első pár száz méteren ki fáradok !!! ez hasonló, viszont ha akarom akkor kitartok aztán szépen lefutom azt amit beterveztem !!! de mára bemelegítésnek elég volt !!! most még keresek magyarnyelvű le írást a canonhoz, aztán pihenés, bár ma nem kell sietnem, mert nem kelek hajnalban holnap !!! majd csak mikor meg ébredek !!!

23,44h  26-11-2008

 

Kép ma egy kicsit próbálkoztam az új gépemmel ilyen lett !!! bár most sok téma nem akadt de ez csak néző központ kérdése !!! ugyan azt hisszük saját környezetünkben nincsenek jó témák, én azt vallom közvetlen közelünkben tán szinte centikre is vannak igazán jó fotó témák !!! csak meg kell éreznünk bármiben azt amitől fotót lehet csinálni belőle !!! sajnos nekem nincs ilyen adottságom csak próbálkozom a fotózással !!!

23,52h  27-11-2008

 

Kép egy nagyon jó barátom munka helyet váltott !!! a városból eljött vidékre !!! azt gondolta  a városi modortalan viselkedni nem tudó emberektől meg szabadul !!! mert tán vidéken még akadnak emberhez méltón viselkedő emberek !!! de ma máris kiderült számára az ellenkezője !!! étkezési időre járt a munka helyén aztán úgy gondolta mivel ő még itt az utolsó a sorban neki illene közelebb menni a többiekhez étkezni, nem pedig különcködni még azt hihetik az emberek nem is akar velük barátkozni ismerkedni !!! nem akar be illeszkedni !!! hát valóban nem, miért mondom ezt !!! ezekhez a mai morajlásban élő emberekhez fel kell nőni, mert ha normálisan gondolkozol ki közösítenek !!! vagy le alacsonyodni a szintjükre !!! ma azt mondták a barátomnak te ne ülj ide ehhez az asztalhoz enni, majd ha már itt leszel két éve, ide ülhetsz !!! addig meg egyél ahol találsz helyet, de ne ennél az asztalnál !!! ezt most mindenki döntse el, hogy értékeli !!!  én nem fogok lealacsonyodni ezekhez az emberekhez, csak azért mert ez a trendi ma a világban !!! azt gondolom az emberek agya bele lett téve a mosógépbe !!! kivan mosva belőle az ami tán régen a szívet lelket irányította !!!  nem is hinném lehet jellemezni a mai embert !!! van rá szó, szavak, amivel le lehet írni jellemezni őket !!! talán ezek az emberek még szívvel lélekkel születtek érdemes felnézni rájuk !!! picasaweb.google.com/szolnok1posta   igen ők szolnokon a postások !!! hisz én is az idősebb emberek közelében érzem jól magam a mávnál !!! nincs min csodálkoznom azon amit mondtak barátomnak !!! csak én már legalább jó néhány évtizedett meg éltem, barátom meg éppen két évtizednyit látott a világból !!! drága jó sors mi lesz itt húsz év múlva !!!   

00,22h  28-11-2008

 

ma meglátogattam egy barátom szolnokon !!! úgy gondoltam nem autókázok inkább vonattal megyek !!! ahogy elhaladtam tápiógyörgyéről újszász irányába !!! látni lehetett a régmúlt idők árulkodását az emberek életmódjáról !!! ez a vidék állat tartással foglakozott sok éve nagy legelők hozzá a marha itatók gémes kutak árulkodtak erről !!! jó volt látni azt a pusztaságot ami ma már csak itt ott mutatkozik elhagyatva, mert a mai ember ezt is feledésbe ölti !!! meg vallom szívesen vissza mennék úgy vagy 30évet az időben, no persze ezzel az ésszel tehetséggel nekem nem valahogy fenődik a gondolkodásom erre a mai trendre !!! vannak a marhák vagy bármi állat amiket ma magyar országon nem érdemes tartani mert veszteséges !!! vagyis a kis embertől ezt is elvették !!! amikor én kicsi gyermek voltam ott nyaraltam a rokonoknál ahol aztán volt állat bőven malac, tehén, liba, meg még mindenféle állat, ló, szamár, stb !!! ma meg azt mondják nem éri meg !!! nem értem mért kellett ezt is tönkre tenni !!! azt nem értem ha elmegyek itt a kis falunkba egy nagy földes úrhoz igen földes úrnak nevezem mert a környék összes földje szinte az övé neki aztán van rengetek tehene marhálya !!! neki hogy éri meg !!! ??? ja mert ő az alpolgármester, így már értem !!! meg neki van gémes kútja is mert bizony újszilvás határában gyönyörű gémes kút van aminek vizéből nap mint nap isznak a marhák no nem a köznépé hanem a földesúré !!! mert ugye a köznép bele lett sodorva ebbe mai trendbe !!!

20,29h  28-11-2008

 

mért beszélek sokszor a múltról, mert úgy érzem akkor még ember volt az ember !!! voltak történések élmények !!! no meg minden, ami egy ember életében jó lehet !!! majd ragozom még ezt a témát, vagy csak mesélek a régi dolgokról !!!

20,39h  28-11-2008

 

Kép ma jól eltelt a nap !!! talán kezdek egy kicsit meg ismerkedni a canon szerszámmal is !!! ma le is fotóztam vele a kávés csészémet amiből iszom a kávét a mávnál !!! jó kis gép ez !!! kezdem egyre kedvelni az ismeretlent ahogyan megnyílik előttem !!!  rengeteg dolgot tud, nem akarok belőle mindent használni majd csak azt amivel legszebben megcsinálom a fotókat !!! van hozzá kicsi kis állványom, így talán majd a mávnál is könnyebben tudok vele fotózgatni !!! persze sutyiban, mert nem biztos a hatalmasok örülnének annak én fotózgatok a máv munka területén !!!

21,58h  29-11-2008 

 

úgy gondolom, hogy talán két végletből kiindulva lehet valahol középen megtalálni a lényegét a problémának. Egyik véglet: először is beszéljünk magyarországi viszonylatból, mivel kultúrális különbségek miatt nehéz globálissá tenni a feltett kérdést. Ma Magyarországon a házasságok fele válással végződik és a párkapcsolatok jó részéről elmondható, hogy a párok igazából nem egymással, hanem egymás mellett élnek, tehát egyre inkább hiányzik a kapcsolatukból a meghittség, a kölcsönös odafigyelés, a kommunikáció. No és persze a szeretet. A másik véglet: a kezdet kezdetén, ahol működött az udvarlásnak a normál értelemben vett példája, ott az esetek nagy részében a kapcsolat is normálisan működik tovább, nincsenek eget verő problémák, látványos jelenetek, válás és ezáltal negatív statisztikai adat. Bocsi, ez most nem törvényszerűség akart lenni, tehát ellenkező példa mindenre van.

És amit én lényegesnek tartok mindebből kifolyólag:

A mai világra az anyagiasság a jellemző. Szerezd meg, birtokold, majd dobd el! Lemérhető ez az emberek életmódján, mert akár munkáról, akár kikapcsolódásról legyen szó, mindenhol beszivárog az anyagiasság. A vásárlási szokások is eszerint változtak az utóbbi egy-két évtizedben. Az emberek már nem a birtoklásban, hanem a megszerzésben lelik örömüket. És ez sajnos ugyanúgy elkezdett kihatni az emberi kapcsolatokra. Ma már egyre kevesebben érzik át azt, hogy milyen valamiért, vagy valakiért megdolgozni, netán megküzdeni. Ellustultak az emberek, mert ha már valami több energiát igényel a szokásosnál, akkor afelé fordulnak, ami könnyebben megszerezhető. Ebből kifolyólag születik sok olyan kapcsolat, ami mögött szinte semmi lelki tartalom nincsen, nem tanulják meg a párok megbeszélni a problémákat, nem képesek egymás érzéseire ráhangolódni, nem lelnek egymásban örömet, így előbb utóbb vagy menekülnek egy következő kapcsolatba, vagy ha házasságra kerül sor, akkor kialakulhat egy olyan házasság, amiben semmi más nem tartja össze őket, csak valamilyen érdek. Legyen az anyagi, legyen egy (két-há-négy...) gyerek, legyen a birtoklási vágy. Ebben a helyzetben pedig vagy őrölik egymást, vagy pár év múlva elválnak.

De ahol megélik az udvarlás örömeit, ott már szinte hamarabb képet lehet kapni a másik félről. Ott fokozatosan alakul ki az a láthatatlan kapocs, ami egy kölcsönös szimpátiából kiindulva, fokozatosan jut el arra a szintre, ahol a szeretet, a bizalom, az összetartozás szinte beleivódik a két emberbe. Egyszerűbben fogalmazva: ha házat építünk, akkor először megfelelő alap kell hozzá. Hiába van egy csilivili házam szuper nyílászárókkal, fantasztikus díszkőburkolattal, legmodernebb szigeteléssel. Ha nincs jól megalapozva a kezdet kezdetén, akkor az első nyári zápor úgy elmossa, mint a huzat. A megfelelő udvarlás szerintem egy jó alap lehetne egy sikeres párkapcsolathoz.

A mai világra sajnos egyre inkább jellemző az egymás iránti bizalmatlanság. Az emberek már nem mernek csak úgy megnyílni mások felé. Mindenki fél. A csalódástól, rossz emlékektől, a híradókban hallott szörnyűségektől, bármitől. A mai ember sokszor úgy éli ezt meg, hogy aki idegen, az maradjon is idegen. Nem kíváncsi senki senkire, mindenki megtartja a tisztes távolságot a többi embertől, és ilyen világban így nehéz ismerkedni, no és persze udvarolni. A mai ember szinte már csak a közvetlen megszokott környezetéből, ismerettségi köréből tud párt választani. Iskola, munkahely, bármi, ahol napi rendszerességgel megfordul.

Szóval nem könnyű. Szerintem udvarolnának a férfiak, csak...

Kiss György Péter    22,29h   29-11-2008
 

Ezt akár én is írhattam volna de ezt most idéztem !!!

22,45h  29-11-2008

 

no most írok !!! azt mondják a részeg ember meg a gyerek az őszinte !!! kezdem a nem is tudom mivel !!! részeggel, vagy gyerekkel !!! ittam igen ma ittam !!! de csak azért mert be bizonyosodott előttem nem csak a húsz éveseké a világ !!!  itt volt nálam kata lőrincz  amit ígért megtartotta !!! bátyám amit mondott részben igaza van !!! de volt itt két siheder !! ANDRIS + MINIŐZ !!! hát nem is  tudom, lehet nekik van igazuk !!! bár nem biztos mert ha nekik lenne igazuk nem húznának felém !!! persze az sem biztos jó amit én vallok !!! ki tudja !!! itt nektek egy idézet !!!

 

Lehet számtalan hely, ami szebb és jobb a mi földünknél.
Lehet létezik Ő is, aki többre képes az embernél.
Egyszer ismeretlen távolba vágyom. Máskor megriaszt egy álom,
hogy a hang, hogy a csend, hogy a fény, hogy a tűz
már nem vigyáz egy csepnyi földre, s el kell mennünk mindörökre.

refr.:Fényévtávolság. Csak hallgatom. Csak bámulom.
Zengő fényország. Hogy láss csodát egy életen át.
Nézem tisztaságát, mégsem értem.
Hallom hangjait, és el nem érem.
Ott a tenger, itt az én hajóm.

Hát itt ez a hely, amit sokszor boldogan elhagynék.
És itt ez az élet, amit sokszor nem nagyon értünk még
Néha könnyebb lenne elmenekülni, tiszta fénybe merülni,
de a hang, ami hív, de a jel, ami szól,
még nem mond semmit meddik élek, s lesz- e út, hogy vissza térjek.

refr.:Fényévtávolság. Csak hallgatom. Csak bámulom.
Zengő fényország. Hogy láss csodát egy életen át.
Nézem tisztaságát, mégsem értem.
Hallom hangjait, és el nem érem.
Ott a tenger, itt az én hajóm.

Nekem itt van dolgom. Nekem itt vannak ál
maim.

23,07h  30-11-2008

 

sok éve valahol egy lány !!! az élet úgy hozta találkozzunk !!! aztán jöttek múltak az évek !!! mint minden normálisnak mondott életben ma ott tartunk ennek a lánynak van három gyönyörű gyermeke !!! normális férje, akiről megvagyok győződve, imádja a feleségét gyermekeit !!! bizonyára szép jó dolog lehet nagy családban élni !!! nem is emlékszem csak a rokonságomban egy családnál, ahol nyüzsögtek a gyerekek, ott öt csemete volt, akik ma már mind saját szárnyaikon szállnak !!! szép dolog ez állandóan történnek az események !!! az egyik már nagy iskolás másik még szinte alsós !!! így aztán az ember élete hosszú évekig teljes, nem érzi azt halad az idő mert van már, nagy de van még kicsi !!! van aki már hozza élete céljának eredményeit !!! van aki még pátyolgatásra szorul !!! így aztán az ember örökké fiatal marad !!!  örülök, igen örülök, van ez a lány akire felnézek csak azt kérem a sorstól erő egészség legyen !!! a férj abban vakon bízom, ezt a három csemetét igazi emberré formálja !!! látom, megtesz annak érdekében sok mindent, hogy ő is ott legyen szinte minden percben a család mellet !!! nem pedig az van ami sok más családnál gürizik, ritkán látja családját !!! úgy vannak ennek igazán szép történései, ha az ember igen ott van a gyermeke közelében !!! nap mint nap, látja mikor már kezd kinyílni a szeme, vagy mikor már kezd négykézláb menni, akár már elesni a cangával (biciklivel) !!! ugye milyen szép az élet lehet ezt így is !!! felnézek erre a családra !!! aztán ha majd nagyok lesznek a csemeték össze hívom őket, előveszem a pipám majd mesélek meg mesélek nekik !!! egy öreg meg vénhedt kávézóban, ahol talán nagy apáink is kávéztak annó !!! hogy miről fogok mesélni, arról ami már elmúlt, arról ami még ránk vár !!!

08,35h  01-12-2008

 

most pedig be ülök a golfomba el autókázok békés felé !!! természetesen viszem a fótózó gépeim !!! ha minden jól alakul sikerül meglepnem barátaim !!!

08,07h  02-12-2008

 

ma meglátogattam gyomaendrődi barátaim !!! motoros kata, motoros laci !!! három gyönyörű gyermekük van !!! igazi rendes család !!! pár napja beszéltem velük, aztán ígértem meglátogatom őket !!! csak, hogy nem szóltam mikor megyek !!! reggel beültem a golfba, aztán mikor megérkeztem, felhívtam katát, meg kérdeztem otthon lesz e ma !!! azt mondta igen, jó akkor be engedsz !!!  nem mondod, itt vagy a kapuban !!! de itt vagyok !!! azt hiszem ez is egy módja annak meglepjük barátainkat !!! laci is otthon volt, jót beszélgettünk, aztán kora délután jöttem vissza !!! most este pedig elkészítettem nyolc nótácskát ami majd a mikulás ünnepségen fog elhangzani persze majd lemezjátszón fog megszólalni, meg lesz hozzá élő gitár, majd egy hölgy fogja elénekelni ezeket a dalokat !!! az ő részére lettek ezek felvéve, hogy tudjon gyakorolni mikulás ünnepségig !!! a szívem majd meghasad ezek a nóták hallatán, úgy eltudnám képzelni előadni, ahogy azt mint mikor gyermekek voltunk láttuk fel voltak öltözve a subába meg a kucsmába az akkori emberek !!! magam is részt vettem ebben a mikulásos ünnepségben pár ével ezelőtt !!! jártuk a házakat vittük az ajándékokat én voltam az egyik krampusz !!! aztán most megint jövök ezzel a mai trendel nem akarok erről beszélni mégis meg említek egykét mondatot !!! egyik évben mikor mentünk az iskolába a tanárok megfegyelmezték a két krampuszt jómagam meg tormát !!! tormáról annyit kell tudni, ha nem öltözik fel krampusz ruhába is rémisztő !!! no nem ez a lényeg, a tanárok azt mondták a krampuszok még csak véletlen sem, meg sem fenyíthetik a gyerekeket nem, hogy esetleg egy ici picit a fenekükre üssönek a vesszőjükkel !!! mert a szülők panaszkodtak előző évben !!! pedig mi csak előző évben annyira fenyegetőztünk mint mikor mi gyermekek voltunk, ahogyan minket fenyegetett az akkori krampusz !!! mert hát a krampusznak az a feladata !!! nem bántottunk mi egy gyermeket sem, csak suhintgattunk a levegőben !!! de ha ezt sem lehet hát nem !!! meg láttam mi volt néhány családnál mikor meg érkezett a mikulás !!! nem győztük bevinni az ajándékokat mikor meg a kis manónak elkellett volna mondani a verset a mikulásnak, hát nagyon meg volt ám ilyedve, el sem merte mondani a verset !!! ahol meg szinte éppen csak egy kis csomagocska jutott vagy egy-két szem szaloncukor, azt sem tudta a kis manó mekkora örömmel mondja a verset a mikulásnak !!! mert hát a mikulás is szívesebben adja oda az ajándékot, ha hall némi versikét a kis manótól !!! azt gondolom, értitek a mondandóm !!! van itt baj nagy a felnőttek nevelési módszerében !!!  ezt nem lehet a korra fogni mint ahogyan sok minden mást sem !!! így aztán én úgy döntöttem nem csinálom tovább ezt a krampuszosdit !!! meglepett, hogy az idén zenével készül a mikulás az eseményre !!! komolyan mondom a szívem össze szorul miféle jó kis zenei műsor lesz a gyerekeknek !!! beszéltük is bátyámmal mi fog majd történni !!! az a baj a tanárok sem fogják ezt értékelni, nemhogy a gyerekek !!! pedig biztos akad majd gyermek akinek tetszik ez a műsor de a mai trend nem hagyja kibontakozni az efféle gyermeket !!! no hagyom is ezt a témát !!! nem akarnék semmit csak, jó volna látni, hogy nem felejtettük el honnan is indultunk !!!

22,59h  02-12-2008

 

még annyit a tegnapi mikulás mondandómhoz, igazán akkor döntöttem el nem leszek krampusz többé, amikor ezt a szöveget hallottam egy 10 év körüli fiú szájából !!! amikor elsétáltunk az iskola emeleti folyosón a gyerekek mellet !!! no itt van már megint ez a büdös geci piros ruhába !!! szégyellem magam mert ezt le írtam !!!

15,55h  03-12-2008

 

elfáradtam !!! korán keltem, gyakoroltam rengeteget !!! most majd leesik a fejem !!! megyek olvasgatok még valamit a fotózás tudásáról !!! aztán majd ha behunyom szemem remélem egy kellemeset fogok álmodni !!!

21,01h  03-12-2008

 

azon gondolkodom mit írjak !!! ez nem jó, ha már gondolkodnom kell, mit írjak, az csak azt jelentheti nincs jókedvem semmihez !!! pedig ma is egész nap gyakoroltam zenét szerkesztettem !!! úgy gondoltam megtanulok rengeteg metallica dalt !!! volt némi tervem ezzel, aztán utána néztem dolgoknak !!! rá kelet jönnöm igaza van a bátyámnak abban kik zenélnek ma magyar országon !!! amivel azóta szembesülök amióta ezt elkezdtem !!! nem-nem sikerülhet semmi ha nincs pénzed !!! lehetsz bármilyen kitartó !!! ha meg pénzed van megváltozol !!! nem is értem komolyan nem értem !!! ugyan mért is nem értem hisz ott volt istván meg koppány már ők is hadakoztak !!! azóta meg csak rengeteget okosodtunk, hatalmasodtunk, meg el butultunk !!! mért vagyunk buták !!! mert olyan okosak vagyunk rengeteg csodálatos dolgot feltalálunk, csak nem tudjuk hasznosan használni !!! a hasznosat haszontalanul használjuk !!! á megyek is innen csak felmérgelem magam inkább írok az élményeim közé !!!

21,03h 04-12-2008

 

azért mert kis ember vagyok, aztán látom mi történik körülöttem a világban még szerencsének mondhatom magam !!! nem vagyok én más semmivel, mint bármelyik ember, aki két kézzel keresi a kenyerét !!! most is itthon voltam egész héten, csak vasárnap kezdek aztán tényleg végig húzom az évet !!! szilveszterkor is dolgozok meg január 01 én is !!! még a mávnál az a trend amit bevezettek a kommunista rendszerben !!! a kötelező havi óraszámot kell ledolgozni, nekünk meg mivel reggel hattól est hatig vagyunk, meg megyünk szombat vasárnap is ha ránk esik, akár ünnepen is !!! így több óra szokott olykor kijönni, mint amit a törvényben meghatároztak !!! ezt az időt mindig le kell csúszni, amit itthon töltünk !!! lehet bántani a kommunista rendszert !!!  persze pénzt nem keresek én ott csak éppen amit, hát olyan 80 ezer körül kapok a számlámra !!! plusz éves szinten még 250 ezret amit tetszés szerint költhetek el !!! idén csizmát csináltattam jövőre bőr nadrágot szeretnék !!! persze ha még lesz munka helyem !!! igen lehet mondani mire elég 80 ezer tudom nem sok mindenre !!! de arra éppen elég egyek igyak !!! van már ház amiben élek van egy öreg golfom !!! hát igen egy jó asszony is elkéne de hát így alakult minden nem lehet !!! igazán lehet marhaság amit mondok de volt már ami !!! meg van ami !!! látom az összes ismerősöm mit művelnek párkapcsolataikban !!! meg aki normálisan próbál élni az rohan mint az őrült egyik melóból a másikba !!! ha volna egy két suhancom valószínű nekem is mennem kellene !!! ja meg mellette veszekednek nem emberhez méltón !!! mért lenne nekem jobb, mért nem kéne nekem menni mint a többinek egyik melóból a másikba !!! mert mondtam 80 mire elég !!! így aztán nem is töröm azon magam, legyen egy normális kapcsolatom !!! mért írtam ezt le, mit tudom én !!! most pedig lassan készülök mégis csak elkell mennem a mikulás bálba itt amit rendeznek a faluházban a gyerekeknek !!! amiről beszéltem már a zenés mikulás ünnepéj !!! most lesz engem meg felkértek fotózni !!! majd próbálok ügyes lenni aztán mutatok fotókat az újszilvási mikulásról !!! ha lesznek majd jók, mert ilyen környezetben még nem igazán fotóztam !!! most legalább kipróbálom ezt is !!!  ja utána megmegyek egy tankcsabda koncertre ami szolnokon lesz előtte a mafia zenekar játszik, akiről annyit kell tudni ha a sors is akarja abban zenekarban aki énekel, hamsa gábor ő fogja fel énekelni majd a panamai jack dalokat ha egyszer eljutunk azokkal a felvételek végére !!!  amit én már nem igazán hiszek !!!

16,35h 05-12-2008

 

mesélek nektek a tankcsabda zenekarról !!! egy zenélni nem tudó emberekből tevődik össze !!! ez így nem igaz, a gitáros aki nem tud zenélni !!! bár lukács sem piskóta !!! ma szemtanúja voltam szolnokon még a gitárja is hamis volt, nemhogy le tudta volna játszani a dalokat !!! viszont a szöveg az nagyon jó !!! így van ez ha jó szöveg mindegy mi a körítés !!! rock & roll szakmában ők a győzike !!! most mit meséljek még róluk győzikét is eszik !!! én csak abban bízom akik olvassák néha soraim azok talán egy ici picit hasonlóan gondolkodnak mint én !!! mert ugye mind annyian azt gondoljuk úgy normális ez a világ ahogyan mi látjuk !!!

00,34h 06-12-2008

 

nem is emlékszem mikor voltam már nagyon részeg !!! tegnap elmentem a tankcsabda koncertre szolnokon !!! no nem a tankcsabdáért mentem hanem szolnoki barátaim meg tisztelésére !!! igen rexi, martonya, reni !!! miattatok mentem !!! jó volt benneteket látni, nem úgy ahogyan hétköznap találkozunk !!! hanem a bulizós hétvégéken !!! nagyon jól esett ahogyan viselkedtetek, most aztán tényleg magatokat adtátok !!! ha szolnokra gondolok csak ti jöttök eszembe !!! no meg ott van erna is !!! ezt a részegséget azért mondtam mert vittem egy üvegcsével a kedvenc italomból !!! de sajnos későn értünk oda !!! így nem tudtuk szolnoki barátaimmal ezt elfogyasztani !!! úgy, ahogyan én szerettem volna !!! de le írom most ide nektek tényleg nagyon jó volt veletek találkozni !!! ha szolnok akkor rexy, martonya, reni, erna !!! mért is írom ezt így, valahol olvastam, élni, élni hagyni !!! részegség, haza jöttem nyakára léptem ennek a kedvenc italnak !!!

01,14h 06-12-2008

 

beteg vagyok elment az agyam !!! fotózok, szeretnék minél jobb fotókat készíteni !!! mindent szeretnék megmutatni amit látok, nem tudom hogyan kezdjek neki !!! tudatlan vagyok, adna valaki tanácsot érdemes a fotózásba bele merülnöm !!! imádni imádom !!! csak tudnám mért fertőzött meg ez is !!! mért nem tudok én normálisan élni mint annyian !!! no megyek mert ma még aludni sem fogok, láttam valamit ami jó lehet a fotózás örömeihez, csak nem tudok dönteni, meg vásároljam vagy sem !!!

21,41h  06-12-2008

 

jó kis nap volt !!! ma nem azokkal dolgoztam akikkel általában szoktam !!! ez a szakmunkás el is mondja, meg is mutatja azt amit csinál, úgy hogy meg is értsem !!! így sokkal jobb dolgozni mint amikor csak azt hallom már mutattam százszor, de csak úgy hogy megcsinálja aztán vagy látom mit csinál vagy nem, így nem lehet tanulni, csak úgy ha ember módon meg mutatja amit csinál elmagyarázza normálisan !!! persze hozzá kell tennem ez egy idősebb ember !!! persze az is igaz akikkel nap mint vagyok, a két szaki ért hozzá csak nem magyarázzák el úgy, hogy meg is értsem de azt gondolom ha még lesz ez a tevékenység két három év aztán jól belerázódok nem ilyedek meg a 24 Volttól akár a 3000 Voltig !!! mert bizony itt a vasúti kocsiknál érdekes áramok folynak !!! a kicsitől a nagyig !!! de azt is tudjuk ma magyarországon egynapra nem lehet előre tervezni, nem hogy évekre !!! mint ahogyan a Pista bácsi nyugdíjba vonul a jövő héten, én, hú, de sokminden történik még a következő 20 évben mert hát annyi még biztosan van, amit munkahelyeknek nevezett helyeken kell töltsek !!! eszemben sem jutna az idő ha zenélhetnék éjjel nappal !!! 

21,12h  07-12-2008

 

Kép ma délután mikor jöttem hazafelé meg álltam a naplementét megnézni aztán ezt láttam a golf tetején !!! ez egy olyan eszközzel készült ami teljesen az embernek kell meg oldani, nincsenek automatikák amik kiválasztanak helyettünk mindent, aztán nekünk csak kattintani kell ezt csak magad tudod meg oldani, aztán vagy jó, vagy nem !!! egy szolnoki barátomtól kaptam kölcsön egy olyan nézőkét amivel virágokat meg arcokat lehet jól lefotózni !!! de csak manuálisan működik rajta minden !!! hazafelé szolnokon rengeteg virágot ágakat leveleket fotóztam, sajnos egysem lett jó !!! ezt nagyon meg kell majd tanulni, itt minden rám van bízva, aztán vagy jó a szemem, vagy nem !!! holnap megyek egy olyan barátomhoz akinek fóliában vannak virágok remélhetőleg sikerül egy két jó fotót készítenem ezzel az új objektívvel !!! azt hiszem ha ezzel az objektívvel csinálok netán jó fotót, az lesz aztán az igazi siker !!! itt nincs automatika, csak a gép meg a szemem !!!

19,34h  08-12-2008

 

érdekes egy világ ez, az egyszer biztos !!! mindig menni kell, ha kell keresni egy életen át !!! jó magam is olyan vagyok amilyen !!! néha vissza-vissza nézek de mindig előre próbálok haladni a magam módján !!! itt van ez a fotózás, már lassan nem érzem jól magam, ha bármerre megyek nincs a kezemben egy fotózó masina !!! nézek ki a fejemből aztán bármit látok azt gondolom, hogyan mutassam meg egy fotóban !!! ezzel a canon masinával kezd egy olyan világ elém tárulni, amiben egyre jobban érzem magam !!! ezzel nem az történik, hogy kezembe veszek egy masinát, aztán megnyomom a gombot, a masina meg bemér mindenféle mérnökök által be programozott jónak hitt dolgot aztán exponál !!! itt úgy érzem mintha én kezdenék valamit alkotni !!! ezt meg szeretem, nagyon szeretem, olyan mint a zene úgy dolgozik ahogyan én irányítom, nem pedig a mikrocsippek !!! ma is pl olvasgattam a fotósok világán aztán kedvenc fotósom egy be írását is el olvastam !!! azt írta ha meg nem jó mondjuk a háttér, akkor elkezdünk vetkőzni !!! a lényeg az, abból kell kihozni valamit, ami éppen rendelkezésünkre áll !!! ha le kell vetni egy pulcsit hát levessük !!! aztán ha van egy jó kis masina nálunk akkor már csak a szem által látott dolgokat kell egy kicsit feltupírozni ami nem is nehéz csak ott bent kell érezni majd átadni !!! nincsen annál szebb mikor a szíved tükrözöd vissza testeden kívül !!!

23,59h 09-12-2008  

 

Kép sokat gyakorolok mostanában úgy döntöttem megtanulom egy hazai zenekarnak a repertoárját talán  két három hónap alatt sikerül is !!! ez kedvenc zenekarom hazai tribut bandájának repertoárja !!! ez olyan harminc-negyven nóta !!! ha sikerül elsajátítanom ezt a repertoárt majd kézben tartanom a nótákat, akkor az technikailag szinte elég lesz ahhoz, hogy formában tartsam magam !!! ez mellet akkor a panamai jack nóták szinte kis újból lefogom játszani !!! úgy gondolom ez jó út ahhoz, hogy formában maradjak !!! mert bizony ez olyan mint a sport, állandóan csinálni kell !!! azon gondolkodom elvigyem vagy ne a fotózómat holnap eddig mindig vittem magammal  !!! de most nem biztos használna neki a hidegben való táskás cipelés !!! ez egy remek darab így azt gondolom a fujit viszem magammal !!! talán az többet bír a hidegben !!! valahogy a canon-nal úgy érzek mintha egy élő valami lenne, talán lelke lenne amivel meg kell értessem érzéseimet ha azt szeretném segítsen vissza tükrözni amit látok !!! kezd a szívemhez nőni !!! nem tudom lehet egy tárgyról így beszélni !!! de jó volna ezzel is rengeteg foglalkozni !!! csak fotózni meg fotózni !!! a zene meg a fotózás az sok mindent segít átvészelni !!! aztán persze az is lehet egy fikarsznyi semmi közöm egyikhez sem, csak akaratom van mind kettőhöz !!!  de legalább az engem nyugtat !!! egy dolog meg biztos még mindig jobb mintha elkocsmáznék, hű de rühellem a kocsmázást !!! nem mondom nem szoktam inni !!! de tudom mikor hol meg mennyit szabad !!!  az igazi jó italokat meg szerintem vétek lenne nem kóstolgatni !!!

22,08h 10-12-2008

 

egy kicsit össze vagyok zavarodva !!! zenélnék is, fotóznák is !!! holnap meg mennem kell a mávhoz !!! hű de nem jó ez így !!! ma volt a mávnál egy kis tájékoztatás a jövőt illetően !!! elmondták azt csinálnak velünk amit akarnak, jogukban áll !!! ha nem tetszik mehetünk az utcára !!! valami ilyen a lényeg !!! asszem lassan megint más után kell nézzek !!! nem szeretek munkahelyeket váltani !!! samsungba sem mennék vissza állandóra, elég nekem ott abból egy-két nap !!!  de ez a rablás mindent tönkre tesz ebben az országban !!!

22,10h 11-12-2008 

 

hát nem tudok szóhoz jutni, csak olvasok meg kutatok a fotózás után !!! de most már leragad a szemem !!!

23,53h 12-12-2008

 

tessék itt van levél 2070-ből második része érdemes megtekinteni !!!

11-47h  13-12-2008

 

kattints a linkekben az akciooo linkre szerintem találsz ott neked valót is !!! most kaptam ezt a linket nagyon jó !!! vagy erre a linkre !!!  akciooo.hu/

11,56h 13-12-2008

 

Kép kevés volt ez az egy nap itthon !!! három napot megint egymás után lehúzok !!! pedig sokkal jobban esnék ha zenélhetnék akár fotózhatnék !!! tegnap megkaptam egy tele objektívet amivel nagyon nagyot lehet látni !!! ma sikerült kipróbálnom !!! lekaptam két pipit meg a kuvasz ház őrzőm, azt hiszem ezek most talán jól is sikerültek !!! aztán mutattam fotós barátomnak !!! azt mondta jók lettek csak szeretne egy tanácsot adni !!! arra ügyeljek máskor a szemén legyen az élesség !!! ezen jót mosolyogtam aztán ez volt a válaszom !!! mégsem mehetek oda a pipikhez vagy a kuvaszhoz hé figyumán most én téged fotózlak aztán te meg ne moccanj mert akkor nem lesz jó a fotó rólad !!! ebéd után meg látogattam egy rokonom szomszéd városunkban, amikor meg érkeztem azon járt az agyam mit lehet lefotózni !!! már kint nem nagyon vannak szebbnél szebb virágok, bent viszont már gyönyörű szépen nyílik a karácsonyi kaktusz !!! meg kértem rokonom had tépjek le egy virágocskát amivel szépen ki sétáltam az udvarra aztán próbálkoztam !!! bent sajnos nem lehet lefotózni pedig nagyon szép ez a karácsonyi kaktusz ami ott díszeleg a nappali sarkában !!! bizonyára szereti azt a helyet mert tényleg szép !!! aztán este meg jöttek a srácok zenéltünk kicsit !!! most meg megyek hunyok pár órácskát !!! reggel nekem kell vinni a buszt annyi a jó benne csak egy embert kell most elvinnem a samsungba !!! gondolkodom vigyem vagy ne a canont !!! de samsung az biztos, hogy nálam lesz aztán majd meglátjuk mit tudok lencse végre kapni !!!

21,28h 13-12-2008

 

sztrájkolnak a vasutasok !!! lehet minket nyugodtan bántani !!! mi is csak ennek a politikának a  szélén állunk, csak úgy mint bárki aki két kézzel dolgozik ebben az országban !!! ez nem rólunk szól, mégis minket vasutasokat szid ilyenkor az ország !!! magam részéről sorba állok, ha kell végsőkig, kitartanék akár hetekig sztrájkolnék, de nem rólunk szól ez !!! ez is amolyan pénzmosás a hatalmasoknak, csak minden évben mi is vagyunk akiken keresztül kimosnak egy rakás milliárdot !!! hajnalban ha tudok felmegyek pestre, ha nem akkor nem csinálom azt amit egy előző pénzmosásnál, hogy felmegyek autóval !!! dehogy megyek, mert ez nem rólunk szól !!! de azt gondolom éjfélkor le áll a sztrájk hajnalban el indul minden !!! hogy mi volt ma a samsungban, még majdnem nekem is pénzt vontak le a béremből ma !!! most az lett a trend ha nem kérsz engedélyt azért mert elmész a WC-re akkor pénzt vonnak le a béredből !!! az a b..... akiről már meséltem régebben, meg követeli mindenkitől ha még fingik azt is jelentse be, mert ha nem akkor pénzlevonással jár !!! az elmúlt hónapban 240 óra körül vont le pénzt emberektől !!! szorozd csak meg 240 X 420 = 100800Ft ugyan ki zsebébe kerül ez a pénz !!! gyereke hát ilyen országban élünk, itt mindenki aki csak egy pici hatalmat kapott azt csinál a dolgozóval amit akar !!! hisz nálunk a mávnál is kijelentették, azt csinálnak velünk amit akarnak, jogukban áll a törvény védi őket !!!

21,50h 14-12-2008

 

Kép nos lássuk csak !!! hajnalban meg érkeztem a gyögyei állomásra !!! próba szerencse alapon !!! az a vonat éppen elindult budapest felé amivel szoktam járni a mávhoz !!! aztán mikor fel ültem nyugodtan el is aludtam!!! majd rákos állomásnál leszálltam a vonatról mert nem ment tovább !!! ott megvártam jó pár buszt had menjen el a tömeg !!! majd szépen kényelmesen fel ültem a buszra az őrsig !!! onnan metróval mentem tovább !!! majd a keletiben felvettem a munkát !!! persze akkor már csak üres szerelvények álltak a keletiben !!! majd 11 órakor úgy gondoltam belépek a sztrájkba én is kolégáimmal együt !!! aztán így már csak azon kellett törnöm agyam, hogyan jutok el este újszilvásra !!! szerencsére egy kolégám autóval ment ma fel így együtt jöttünk este haza !!! hajnalban megint autóval közelítjük meg a fővárost !!! aztán, hogy ez lesz eredménnyel, vagy sem, az majd kiderül !!!  magam részéről ha kell akár hetekig is hajlandó lennék sztrájkolni, de sajnos ez nem rólunk szól !!! hogy mért is nem adnak ezek nekünk most pénzt !!! erre nagyon egyszerű a magyarázat hát mert már szét osztották maguk közt így nincs miből adjonak nekünk !!! vajon mért adták évvégén azt a kis prémiumot, mert azt akarták ne zúgolódjunk !!! de ez most nem jött össze ugyan úgy mint az sem, hogy adjonak nekünk !!! abból ami jogosan jár !!! persze sokan mondhatják akkor nekik is járna ebben az országban igen igazuk van !!! talán mi sem zúgolódnánk ha a cargonál nem adnának 1600000 Ft értékben a dolgozóknak !!! de ha nekik jár nekünk mért nem jár !!! ja mert minket kiszerveztek a mávtól így nem vagyunk vasutasok !!! meg még mielőtt kiszerveztek, hoztak olyan törvényt, ha bárkit kiszerveznek a mávtól akkor 10% béremelés illeti !!! ezt sem mi döntöttük ők hozták ezt a törvényt !!! ugyan-ugyan nem tartanak ezek be semmit csak jól erősen nekünk !!! lehetne ezt ragozni, a rablóknak jogukban áll azt tenni ebben az országban amit kényük kedvükre akarnak !!! mi csak éljük az életet de nem élünk !!! éljük az életet, hogy ők élhessenek !!!

20,49h 15-12-2008

 

rég voltam így elfáradva !!!  úgy érzem most egy jó alvás belefér !!!

23,09h  16-12-2008

 

az év végére jól összetorlódott minden !!! majd leragad a szemem !!! ha lesz egy kis időm írok majd, de most muszáj mennem aludni, reggel ismét korán kelek !!!

23,50h  17-12-2008

 

Kép nagyon mérges vagyok erre a politikára ezekre a rablókra !!! ebben az országban őrült nagy rablás folyik !!! itt ha van valami hatalmad azt csinálsz a kis emberrel akik eltartják ezt az országot, amit akarsz !!! szinte gyomorgörcsöm van ezektől a rablóktól !!! mert vajon most is mire megy ki a játék, arra minél előbb tönkre tegyék a mávot !!! nem-nem a sztrájkról van itt szó !!! hanem arról hogy eladósítsák a mávot, aztán potom pénzért meg vásárolják, majd szét osszák maguk közt !!! ehhez minket használnak fel !!! mi leszünk a bűnbakok !!! milyen kijelentés az egy petákot sem ad nekünk akik dolgoznak !!! persze mondhatja bárki aki dolgozik, akkor neki is jár, így van neki is jár !!! csak sajnos már nagyon kevesen vagyunk akik ilyen helyen dolgoznak mint én is a máv, ahol még  egy ici-picit embernek nézik a munkást !!! ott van nekem a samsung nagyon úgy néz ki nem megyek már többé mert egy rablóval voltam szolgálatban aztán nem álltam vigyázba őkelmének a b… agyú m… nak !!! elmesélem több száz ezer forintot kap nyugdíjba 42 évesen, meg majd kétszázat keres a samsungba !!! igen ő az a b… aki levonja az emberek pénzét, ha nem úgy csinálnak ahogy ő elgondolja !!! én sem tettem úgy, egésznap figyelt kamerán mit csinálok !!! majd jelentette a főnökének, aki úgy néz ki nem enged menni a samsungba többé, ez fasizmus ami itt történik hol van az le írva ha nem jól végzed a dolgod akkor időt lehet levonni, ami pénzmegvonással jár !!! mint mondtam már előbb egy pár bloggal 240 óra körül vont le emberektől a múlthónapban !!! ezt mi tűrjük, hát nagyon elkeserítő ezt mi tűrjük aztán meddig vajon, meddig bírjuk, ezek megfogják hurcolni családjainkat, ezt mi végig akarjuk nézni !!! a mávnál is arra várnak jelen pillanatban meddig lesz pénze a szakszervezetnek, meddig bír majd minket fizetni !!! aztán ha elfogy a pénzük, vissza kell állnunk munkába !!! addig meg csak rajtunk mulatoznak !!!  szívesen végig nézném ezeknek a rablóknak a kivégzését !!! végig én, semmi lelkifurdalásom nem lenne !!! kezdeném ezzel a samsungos m…mal !!! majd jöhetnének a miniszterek !!! mind föld alá kívánom !!! most nagyon dühös vagyok mert még én egy kicsit ki húzom, de rengeteg ismerősöm már az utolsókat rúgja !!! széthulltak darabokra családjaik, mind ezek a rablók miatt !!! akinek meg még nem hullott darabokra a családja romokban áll !!! mert mi csak éljük az életet, hogy a rablók élhessenek !!! no húzok innen írok inkább az élményeimbe !!! ez nem nekem való !!! politika utálatos dolog !!!

20,55h 18-12-2008

 

érdekes a helyzet a keletiben !!! holnap ha lesz kedvem lefotózom a sztrájkos lepedőket !!! ugye milyen érdekes ha te pl; nem fizetsz be egy csekket akkor másnap felszólítanak hogy fizess vagy esetleg a szó nélkül jönnek majd elveszik a házad !!! késedelmi kamatot kérnek amit neked ha tetszik ha nem be kell fizetned !!! pedig nem is nagy hatalmas összegekről van szó !!! most hogy egy nemzet által fel állított vasutat a nagy média előtt tönkre tesznek, mindenki csak meg dicséri őket !!! ha meg netán le mond majd akkor adunk neki jó nagy végkielégítést !!! szegény nyakkendős m…mok !!! meg érdemlik, meg dolgoznak érte !!! mesélek milyen a jó főnök !!! még a mikor a déli pályaudvaron dolgoztam akkor a Varsányi István volt a vezető mérnök a keleti villamos műhelynél !!! aki meg követelte a dolgozótól a precíz munkát valamikor ő is villanyszerelő ként kezdte !!! csak volt még kedve tanulni aztán vezető mérnök lett belőle !!! így ő lett a főnök de olyan főnök aki biztosan állítom ma ha bármikor meg kell mászni egy oszlopot meg is teszi, úgy megmutatja a munkát ahogyan azt meg kell !!! így azt gondolom jogosan követel precíz munkát !!! tudja, meg is tudja mutatni azt amiről beszél, no ez a jó főnök !!! no most ahol vagyok dolgozok a mávnál, vannak a fejesek akik ismerősök barátok kapcsolatokon keresztül kerültek abba a beosztásba, hogy minket sz…nak !!! nagy fizetéseket felvesznek ha kérdeznek valamit a kocsikról azt sem tudják hogy kérdezzék mert semmi halvány tudásuk nincs a vasúti kocsikról !!! így olyan buta dolgokat kérdeznek amit egy laikus is mosolyogva él át ha hallja szavaikat !!! ilyenek ma a főnökök semmi fogalmuk nincs arról amilyen beosztásban vannak !!! ott a samsung is pl-nak !!! mindig az lesz ott is a csoportvezető aki a főnöknek a barátja akivel jól meg értik egymást !!! mindegy az van tehetsége hozzá vagy nincs !!! ma igen ma a 21. században csak akkor tudsz érvényesülni ha vannak kapcsolataid ha nincs akkor meg ette a fene !!! élsz de nem élsz !!! élsz hogy más éljen !!! á, inkább írok egy kis élményt !!! húzok innen !!!

21,00h 19-12-2008

 

húzós két nap volt muszáj most pihennem !!! tegnap reggel fél négytől hat óra tízig semmi vonat nem jött a vidéki felszálló állomásra majd aztán meg nem ment csak rákos állomásig haza megint csak rohanás volt rákosig hogy elérjek valami vonatot vidék felé !!! ma igaz jött hajnalban a vonat időben az be is ment a keletibe, aztán gyorsan reggel még le is kaptam a sztrájk zászlót !!! de haza már nem tudtam jönni csak távolsági busszal, ami egy szomszédos faluban tett le !!! onnan elhozott egy ismerősöm az autómig aztán végre haza értem !!! úgy érzem kezdek beteg lenni nem bírom ezt idegileg így lehet hétfőn az orvosnál kezdek !!! most meg húzok mert le esik a fejem !!!

23,08h 20-12-2008

 

ma nem gondolkodom, megyek alszom, fáradt vagyok meg ideges, amiért nem tudok majd megint csak bizonytalanul feljutni a fővárosba kedden !!!

22,47h 21-12-2008

 

gyomor görcsöm van napok óta a sztrájk miatt !!! ma reggel feldühített a nép !!! akkor most írok !!!

09,09h 22-12-2008

 

Szerintem ki kellene rúgni az összes olyan embert aki ezek szerint nem Kép szívesen dolgozik a MÁV-nál. Mindenki ott dolgozik ahol akar, ha nem tetszik a munkáltató által kínált fizetés, fel lehet mondani és új állást keresni. Ha 3 vagy 7 napig nem lenne nyitva bolt akkor, hogy állna a sztrájkolok szája? Csorogna a nyáluk, mint egy veszett rókának,pedig a boltosok sem a legjobban fizetett réteg , de sorolhatnánk még vagy 6 millió munkást.

 

 

No én pedig utasként azt mondom, hogy a VDSZSZ-t és személyesen Gaskót terheli a felelősség.

 

Nem értem, miért felelős a kormányzat. A sztrájk munkaügyi vita rendezésének eszköze, a MÁV tulajdonosa ugyan az állam, de a munkáltatói jogokkal a MÁV vezetősége rendelkezik, a munkaügyi (jog)vitába a kormánynak nincs beleszólása.

 

most jövök én !!! nem értem sajnos azt látom ma magyar országon már ki van mosva az emberek agya !!! neked az a jó ha bele gebedsz meg rabszolgát nevelsz ezeknek itt akik ma hatalmon vannak !!! hidd el barátom ha majd megnő a te gyermeked is még rosszabb lesz ez az ország a rablók miatt !!! ezek ugyan most jelen pillanatban még nem ölnek minket, de majd figyeld meg a te gyermekeidet fogják, ezt szó szerint értsd !!! gondolkozz csak, használd amit kobakodban kaptál !!! milyen a média mire is bújtja a gyermekeket !!! milyenek a tanítási módszerek !!! stb stb !!! ezek a gyerekek majd ha tinager kort meg érik, fegyverrel járnak az utcán aztán ha nem csinálod amit mond, le lő aztán jön a kormány aki mind ezért megdicséri !!! persze most a rablók gyerekeiről beszélek !!! ha nem lesz aki megteremtse nekik a jót a kábító szerre valót meg mindent kénye kedvét akkor le fog lőni !!! aztán ki lesz akit le lő a te vagy a másik kis ember gyermekét !!! mért azt, hát mert annak nincs jogai !!! csak rabszolgának lenni !!! ott van egy kolégám gyönyörű feleség öt gyermek veszi körül !!! két munka helyen dolgozik folyamatosan !!! csak ha hétvégén esetleg nem dolgozunk a mávnál akkor van otthon !!! két autó nagy lakás sok jó holmi, tárgy vette körül központi fűtés stb !!! párnapja le adta az egyik autót !!! már vissza állt hagyományos főtésre nem tudta fizetni a gázt !!! napról napra lejjebb kerül !!! azt az autót adta le amivel családját eltudja vinni nyaralni !!! mit írjak még erről !!! csak annyit azt mondta jó ez így !!! most ez van !!! hát itt a baj rengeteg magyar emberrel, jó ez így most ez van !!! nektek ez jó !!! egyre lejjebb csúszunk !!! nagyon jó !!! hát nem össze kellene fogni aztán oda menni ütni verni amíg mozognak !!! mond te nem látod tönkre tesznek, gyermekeid nyomorba döntik !!! ez kell neked, ez hát jó ez így mond ezt te is !!! az a jó keresel majd kétszáz ezret úgy hogy napkeltől napnyugtig dolgozol, hogy más meg gyarapszik te meg csak aludni mész haza !!! undorodsz mindentől !!! ugyan-ugyan !!! ahelyett,hogy összefognánk !!! nem jó ez nekünk !!! igazából nem jó ezt mindenki tudja csak nem mer szólni !!! pedig ha nem fogunk össze végünk ezek csak rosszabbak lesznek, mondom majd még ölni is fognak !!! most, hogy a vasutasok össze fognak ahogy tudnak !!! még ők a nem jó emberek !!! te valóban nem látod ezek még az ételt is át címkézik,hogy eladják szaraikat !!! te meg nagy boldogan veszed az akciós árut ami már régen rossz, lejárt !!! hogy gondolkozhatsz így !!! te tényleg nem látod !!! ha nem fizeted be a csekket elviszik mindent amit eddig össze gyűjtöttél családodnak próbálsz jól élni de ha véletlen a nagy hajtásban mégis egyik csekket nem tudod befizetni, véged !!! mert már nem jutott rá !!! pedig te igyekeztél !!! de már nem volt erőd pedig már csak egy csekk híja volt !!! ezek, ezek viszik mindened !!! nem-nem a vasút a bűnös hanem a rablók akik nem adnak egy garast sem !!! mint mondtam már ezek most a nagy magyar vasutat is tönkre teszik pár nap alatt, mi meg majd adunk nekik jó sok végkielégítést !!! nincs felelős nincs egy bíróság aki azt mondja ha ti nem tudtok meg egyezni akkor majd mi kimondjuk a döntést !!! aztán hagyjátok abba !!! volt tavasszal, meg mondták jogos a követelés a vasutas részéről, de nincs törvény aki kötelezheti a mávot, hogy adjon a dolgozónak !!! persze hogy nincs törvény mert az is ők alkotják !!! jó igazad van akkor neked is járna !!! ez így van !!! nem tudom ha most a magyar kormánytól mindencsalád kapna 100000Ft karácsonyra !!! szerinted ők akkor már nem tudnának a fuji szigeteken akár a marson nyaralni !!! vagy egy kis példa szól az egyik barátomnak az egyik rabló !!! gyere vissza komám dolgozni hozzám mert amióta nem vagy nem jó az árum !!! kapsz jó fizetést !!! a fizetés meg is lett !!! csak amíg kisseb fizetés volt is kihajtotta a belét a barátomnak több pénzért meg tényleg csak aludni jár haza !!! aztán csak ott van a háztáji, arra is csak kellene egy kicsit figyelni !!! így aztán nem tudom, hogy fogja meg élni mondjuk a következő öt évet !!! mért nem beszélhetek a következő öt évről mert a mai ember pár órával előre sem tervezhet !!! no ez nagy baj !!! szerinted ha ez a vállalkozó adna minden dolgozójának egy kis jutalmat akár fejenként 100000Ft év végi prémiumot csődbe menne vagy évközben elvinné őket csak egy vacsorára, nem másra csak egy vacsorára !!! aztán ott egy nagyon jó ízűt beszélgetne főnök meg munkás, hát nem ez lenne a jó !!! beszéltem már erről annyira felgyorsítottuk ezt a világot, de nem érti senki meg !!! soha ezt biztosan soha nem fogjuk utol érni !!! aztán még én vagyok a lüke mert már nem járok el annyit emberek közé mint fiatalabb koromban !!! mond mért járjak mikor mindenhol csak azt látom mindenki-mindenki ellen !!! nem mindenhol, de sajnos nagy többségben igen !!! a lényeg amit szerettem volna nem a vasutasok a hibásak hanem a kormány meg a vele születet rablók !!!  mért nem volt nekünk jó amikor még egy kormány volt, nem, nekünk nem jó, nekünk több párt kell !!! tessék itt van mond megéri !!! mindenkinek joga van csak a kis embernek nincs !!! de mind addig amíg mi kis emberek nem állunk fel aztán nem verjük szét a várukat csak rosszabb lesz !!! írhatnék még de sajnos csak a szavakat szapulom !!! ezt felszeretem volna tenni arra az oldalra ahonnan a felső sorokat szedtem !!! csak azért nem rakom fel oda mert !!! nincs időm mások baromságaival szembesülni értelmetlenül beszélgetni azon az oldalon olyan emberekkel akik szerintem nem jól látják ezt a sorsot a magyar sorsot !!! ha bűn a földön magyarnak lenni akkor én öröké bűnös maradok !!! enyém az életem ma magam módján élem !!!

10,25h 22-12-2008

 


mégsem bírtam meg állni írtam erre az oldalra pár sort !!! www.metrom.hu/

10,51h 22-12-2008

 

nem tudok mit írni meg nincs is kedvem, talán ha majd meg ébredek a bloggal kezdem !!!

23,57h 23-12-2008